Inpaklijst vakantie Dreumes
24 jun 2016 Mama Travel 10

Inpaklijst vakantie Dreumes

Als ik op vakantie ga neem ik natuurlijk als eerste mijn man en kindjes mee. Ook neem ik natuurlijk een hele hoop spullen mee wat je al hebt kunnen zien in de video die van de week online kwam: Wat neem ik mee op vakantie? Naast dat ik de spullen voor mijzelf inpak, pak ik ook de spullen van mijn kindjes in. Voor mijn zoon van vier jaar ging het vrij gemakkelijk (mochten jullie trouwens interesse hebben in een artikel daarover, hoor ik dat graag). Voor het inpakken van de spullen van mijn dochter echter, moest ik wat meer nadenken. Zij zit nog in de luiers, en krijgt nog flesvoeding. Maar goed, lees snel verder dan vertel ik je door middel van deze inpaklijst precies wat handig is om voor een dreumes op vakantie is om mee te nemen!

Inpaklijst vakantie Dreumes

Om het overzichtelijk te houden zal ik per categorie vertellen wat ik voor mijn dochter van 1 jaar oud allemaal mee neem, en hoeveel. Voor de volledigheid is het goed om te weten dat wij een week lang naar een zomerse bestemming (Malta) gingen, en er in het appartement waar wij waren een wasmachine aanwezig was, zodat wij indien nodig bij vlekken in kleding, of als de kleding op raakt, zelf kunnen wassen.

dreumes

Kleding op reis voor een dreumes

Tip: begin een aantal dagen van tevoren met pakken. Leg alvast een tas of iets dergelijks klaar waar je zo nu en dan weer wat bij kan leggen. Op deze manier kan je overzichtelijk houden of je niets vergeet. 

Rompers 8x

Ik begon zelf met het pakken van de rompers. Ik wilde er sowieso voor elke dag een mee hebben plus 1 extra. Ik kwam daarmee uit op 8 rompers. Ik verwacht namelijk dat mijn dochter met het weer in Malta niet elke dag een romper aan zal hebben, maar wil ook weer niet tekort komen.

Jurken 5x

Jurken mogen voor een echte dame op de vakantie natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast vind ik jurken ideaal wanneer het warm weer (of zeg maar gerust hitte in Malta) is. Voor Sophia heb ik daarom een aantal jurkjes geselecteerd die ik graag mee wil nemen. Ik heb hierbij vooral gelet op de afwisseling van jurkjes, dus jurkjes die met de hitte gedragen kunnen worden, maar ook jurkjes die gedragen kunnen worden als het bijvoorbeeld kouder is.

Broeken 2x

Broeken vind ik vooral heel erg praktisch om mee te nemen op vakantie. Voor als het bijvoorbeeld eens kouder is of voor de vliegtuigreis. Voor mijn dochter koos ik ervoor om twee lange broeken mee te nemen. Een spijkerbroekje en een broekje van Z8 die ik eerder ook in mijn Z8 shoplog liet zien.

Shirts 3x

Ook altijd handig om shirts mee te hebben natuurlijk die op een broekje gedragen kunnen worden. Ik koos voor bijpassende shirts bij het broekje. Het derde shirtje is min of meer een extra shirt voor het geval dat er iets vies wordt en niet meer gedragen kan worden.

Schoentjes

Alhoewel ik niet de verwachting had om mijn dochter schoentjes aan te doen in Malta nam ik ze wel mee voor in het vliegtuig. Daarnaast is het gewoon handig om ze in ieder geval mee te hebben, je weet maar nooit.

Zwemkleding

Als zwemkleding neem ik voor mijn dochter een badpakje en een zwembroekje mee. Dat moet genoeg zijn, het kan natuurlijk altijd weer drogen in de zon.

Naïf Baby Care

Verzorging op reis voor een dreumes

Tip: Neem niet overal te veel van mee, vaak kan je verzorging voor je kindje ook op reis kopen in de supermarkt of bij de drogist.

Luiers

In eerste instantie kocht ik een groot pak bij het Kruidvat, totdat ik mij bedacht dat dit allemaal mee zou moeten in het vliegtuig. Uiteindelijk kocht ik dus maar een midpack luiers (34 stuks) bij het Kruidvat en hier hebben wij precies genoeg aan gehad voor een week. Ook heb ik altijd een verschoningsmatje bij mij met hierin twee luiers en doekjes. Ik gebruik hierzelf de Snoozebaby Easy Changing voor, ideaal vind ik deze. Het is niet nodig om heel veel luiers mee te nemen, die kan je ook gemakkelijk kopen als je eenmaal in het land van bestemming bent.

Verzorgingsdoekjes

Ik nam hier drie pakken van mee. Twee voor in mijn koffer en een voor in de handbagage. Snoetjes worden namelijk ook in het vliegtuig vies en dan is het fijn om vochtige doeken mee te hebben.

Creme

Ik heb alleen de nurturing creme van Naïf meegenomen omdat ik hiermee zowel de billen als het huidje van mijn dochter mee kan verzorgen. Daarnaast is het een redelijk kleine tube en neemt dit niet zo veel ruimte in.

Zonnebrandcréme en Aftersuncréme

Omdat de zon in Malta nogal heftig kan zijn voor de jonge kinderhuidjes neem ik om mijn kinderen te beschermen tegen de zon een zonnebrandcréme mee. Om de huid te verzorgen nadat het in de zon is geweest vind ik een aftersumcréme om de huid te kalmeren ook belangrijk om mee te nemen op vakantie.

Insectenbalsem

Ook een insectenbalsem is altijd handig om in ieder geval mee te hebben als je kindje gebeten wordt door een insect. Kinderen en insectenbeten kunnen hele vervelende gevolgen hebben zoals jeuk en pijn. Het is dan heel fijn dat je niet in het buitenland nog op zoek moet naar een middel die de jeuk en eventuele pijn verzacht.

Tandenborstel en tandpasta

Uiteraard gingen er ook een tandenborstel en tandpasta mee in de toilettas. Normaal hebben mijn dochter en zoon (4 jaar) allebei een andere tandpasta maar in dit geval heb ik maar een tube meegenomen voor op reis.

Zetpillen

Je hoopt het natuurlijk nooit, maar het kan dat je kindje ziek wordt op reis en dan is het maar wat fijn als je zetpillen mee hebt voor het geval dat. Zelf nam ik de paracetamol zetpillen van het Kruidvat mee. Altijd handig trouwens om in huis te hebben.

Borstel en haarelastiekjes en knipjes

Zeker niet vergeten in een geval van een meisje: een borstel of kam en wat elastiekjes, knipjes en dergelijke. Zodat de haartjes ook op vakantie mooi zitten.

Difrax

Voeding op reis voor een dreumes

Tip: als je kindje met de pot mee eet zorg er toch voor dat je een of twee potjes of zakjes voeding mee hebt. Mocht het eens zo zijn dat je kindje niet met de pot mee kan eten heb je toch altijd iets bij je. 

Flesvoeding

Voor mijn dochter gebruik ik altijd flesvoeding van het Kruidvat en ik nam hier twee pakken van mee. Het karton verwijderde ik hiervan zodat het gemakkelijk in de tas paste. Tip is om van tevoren nog even te kijken hoe het met drinken van water zit op reis. In malta is het water drinkbaar, maar wel iets zoutig. Om die reden kozen wij er voor om de flesjes van Sophia te maken met flessen water die wij kochten in de plaatselijke supermarkt. Ik nam verder nog drie Difrax flessen mee, waaronder twee kleine s-flessen en een grote s-fles.

Koekjes voor onderweg

Altijd handig. Er zat standaard wat te snoepen in mijntas. Ook handig: altijd een reep mee nemen. Bijvoorbeeld die van Eat Natural. Mochten de kindjes (of jezelf) honger krijgen heb je altijd iets bij je om de honger even te stillen.

Rozijntjes

Voor onze dochter een hit die rozijntjes. Ik kocht voor de verandering eens bij de hema stukjes fruit in een doosje. Hartstikke leuk, maar zo klein dat binnen no time de hele boel onder de plakkerige troep lag. De volgende keer worden het dus weer rozijntjes :).

Fisher Price vormenstoof

Speelgoed op reis voor een dreumes

Tip: neem niet te veel mee, maar neem gewoon mee waar je kindje thuis het meeste mee speelt.

Vormenstoof

Sophia kreeg voor haar verjaardag een vormenstoof. Omdat ze er thuis ook een heeft die zij heel leuk vind namen wij deze nieuwe mee op vakantie. Zo had zij haar eigen speelgoed waar zij zich leuk mee kon vermaken. Onze vormenstoof is van plastic en daarmee gelijk leuk om ook in bad mee te spelen.

Knuffel

Een knuffel moet gewoon altijd mee op reis. Het geeft je kindje een veilig gevoel om iets vertrouwt van huis uit mee te hebben. Daarnaast gaat het slapen vaak iets makkelijker als een kindje zijn of haar lievelingsknuffel bij zich heeft.

Tot zover wat wij allemaal mee namen op vakantie voor een dreumes van 1 jaar oud. Het is voor een ieder misschien weer net iets anders maar ik denk dat dit voor veel ouder een handreiking kan bieden voor als je geen idee hebt wat mee te nemen voor je dreumes op vakantie.

Vervoeren van een dreumes op reis

Tip: indien je gaat vliegen zorg voor een gemakkelijke inklapbare kinderwagen. Koop desnoods een goedkope op marktplaats. 

Quinny Zapp

Zelf hebben wij de prachtige Stokke Xplory True Black als wagen voor onze dochter. Een wagen die ik geweldig mooi vind maar die ik niet prettig mee zou nemen op vakantie naar Malta omdat ik gewoon bang zou zijn dat er onderweg in het vliegtuig iets mee zou gebeuren. Wij besloten daarom om op marktplaats te kijken naar een goedkopere buggy die gemakkelijk in te klappen is en ook mee kan in het vliegtuig. Het verschilt per vliegtuigmaatschappij, maar grotere wagens moet je weer apart inchecken. Voor ons werd het dus de Quinny Zapp waarvan we deze in eerste instantie weer door wilden verkopen na de vakantie maar waarvan we besloten hebben deze lekker achter in de auto te leggen om gemakkelijk en snel met onze dochter op stap te gaan.

Draagzak

Zelf maken wij zo nu en dan graag gebruik van de draagzak. Zelf hebben wij de Stokke Mycarrier draagzak en wij zijn hier heel tevreden mee. Als ik snel ergens naartoe moet en ik wil mijn handen vrij houden kan ik mijn dochter gemakkelijk in deze draagzak mee nemen. In Malta was het helemaal ideaal omdat ze hier heel veel trappen hebben. Het gedoe met een kinderwagen is dan niet fijn, en een draagzaak des te meer ideaal. Voor ons dus een hele goede en gemakkelijke oplossing. Onze dochter vindt het trouwens heerlijk om gedragen te worden, ze begint al te trappelen van blijdschap als ze de zak ziet :).

Tot zover. Wat vind je van mijn lijstje? En misschien ben ik iets vergeten? Dat lees ik uiteraard heel erg graag terug in de comments!

handtekening-saskia
Volg jij mij al via,YoutubeBloglovin , FacebookInstagram en/of twitter?

Reacties

 • Simpel, met een snufje liefde

  Goede tips!

 • Simone

  Wij gaan binnenkort ook weg dus ik houd dit lijstje dan zeker even als checklijstje bij de hand 😉 ik heb nog maar één badpakje voor Mirthe die ze past, die moet ik misschien nog even een bij halen.

 • Anouk

  Hoi Saskia,
  Hoe gebruik jij de rugdrager van de stokke? Ik heb de stokke namelijk ook, maar het lukt me totaal niet om mn zoontje er goed in te krijgen, terwijl het er op jouw foto’s zo goed en relaxed uitziet.

  • Saskia Hardeman

   Hoi Anouk,
   Misschien een tip om samen met iemand je kindje in de draagzak te doen. Mij lukt het ook veel lastiger in mijn eentje. Ik heb er laatst een kwartier over gedaan om Sophia fatsoenlijk op mijn rug te krijgen terwijl mijn man het zo heeft gedaan. Als ik het met hem samen doe gaat het ook veel gemakkelijker. Er zijn op youtube ook filmpjes te vinden. Het volgend filmpje is voor op de rug: https://www.youtube.com/watch?v=68SCRcOyu4E
   Veel succes!

 • Leonie

  Wauw, wat een mooi uitgebreid artikel. Super handig!

 • Marije

  Dit moet ik onthouden voor als onze kleine een dreumes is, haha. Handig om alles op een rijtje te hebben. Ik denk dat ik door alle inpakstress heel veel dingen zou vergeten 🙂 Een draagzak lijkt me inderdaad echt ideaal op vakantie. In Nederland zijn we gewend aan die vlakke wegen zonder trappetjes, maar in het buitenland zijn die hoogteverschillen er volop! Niet handig om daar met een buggy rond te lopen 🙂

 • Carlijn

  Haha poe wat moet je veel meenemen hè! Niet normaal wat er ongemerkt veel meegaat… Ik had dit een maand geleden moeten lezen (alhoewel, misschien ook niet nodig want ik ben niks vergeten). Handig voor veel mama’s die nog op reis gaan deze zomer!

 • Angela - Mama met passie

  Handig! Ik hou dit lijstje er zeker bij 😉

 • Tineke

  He die kinderparacetamol had ik nog niet op mijn lijstje maar moet zeker mee! Thanks

 • Jodi - liefthuis

  Wij zijn al een aantal keer op vakantie geweest met onze spruit. Bij 3 maanden 4 maanden en 10 maanden. Over ren maand naar Amerika en dan is hij bijna 14 maanden dus toh wel heel handig deze checklist nog even

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.