Foreo Bear: mijn ervaring!
18 okt 2023 Gezichtsverzorging 0

Foreo Bear: mijn ervaring!

Misschien zegt Foreo je iets. Misschien ook helemaal niet. Ik ken het al een paar jaar en de Foreo Espada is al een echte “lifesaver” voor mij geweest toen ik veel last van pukkeltjes had. Vertrouwen in het merk heb ik dus al. Toen ik de vraag kreeg of ik nu ook eens de Foreo Bear wilde proberen, dacht ik: jaaa!

Foreo Bear

Wie dit leest, heeft nu grote vraagtekens bij wat Foreo Bear precies is. In mijn eigen woorden heb ik begrepen dat dit apparaatje door middel van trilling (microcurrent) je gezichtshuid strakker maakt. Je gezicht krijgt daarmee meer contouren, wordt strakker en het apparaat zou zelfs rimpels verminderen. De Foreo Bear wordt zelfs genoemd als alternatief voor Botox. Ja, dat maakte mij natuurlijk wel enorm nieuwsgierig.

Toen ik naar de prijs keek, moest ik even slikken. Maar: wanneer het apparaat werkt is het natuurlijk wel een goede investering. Daarnaast is het goed om te weten dat het apparaat een leven lang mee gaat! Hieronder alvast even wat voordelen en features welke Foreo zelf deelt.

Voordelen Foreo Bear

  • Een work-out voor het gezicht terwijl je ontspant.
  • Stimuleert en verstevigt de huid in slechts 3 minuten.
  • Gaat gericht veroudering van de huid tegen.
  • BEAR™ is voor elke huid geschikt.
  • Ergonomisch en lichtgewicht design.
  • Huidproducten worden beter opgenomen door de pulsaties.

Features Foreo Bear

  • T-Sonic™ pulsaties en 5 microstroom intensiteiten.
  • Je kunt BEAR™ tot wel 90 keer gebruiken met 1 keer opladen.
  • 100% lichaamsveilige siliconen, ABS, PC en verchroomde zinklegering.
  • BEAR™ is te gebruiken met de FOREO For You-app.

Mijn huid voor gebruik

Om de Foreo Bear zo goed mogelijk te kunnen testen, en om uit te kunnen leggen wat het voor mij deed, is het goed om even mijn huid te beschrijven. Ik ben momenteel namelijk heel tevreden over mijn huid! Nu ik zelf ouder wordt ben ik er dan ook veel intensiever mee bezig. Ik reinig mijn huid heel goed, gebruik nog steeds dagelijks een gezichtsborstel, en gebruik de juiste creme’s die zichtbaar iets doen. Neemt niet weg, dat ik ook weleens baal van wallen onder mijn ogen, of een iets slapper wordende huid. Daar hebben we allemaal last van! Ik was dan ook vooral benieuwd wat de Bear zou doen voor de stevigheid van mijn huid. Het mag allemaal wel wat strakker. Én alhoewel de Foreo Bear niet specifiek geschikt is tegen wallen, hoopte ik toch wel dat het mij daar ook mee zou helpen.

De eerste indruk van de Foreo Bear

De Foreo Bear kreeg ik opgestuurd samen met de Foreo Supercharged Serum. Deze bevat maar liefst 91% natuurlijke ingrediënten en combineert de kracht van hyaluronzuur, ceramiden, antioxidanten, aminozuren en squalaan. Het wordt aangeraden om de Bear met dit serum te gebruiken. Ik zal verderop in dit artikel nog even specifiek ingaan op dit serum. Mijn eerste indruk van de Foreo Bear was “blij”. En dat kwam eigenlijk vooral door de kleur. Nu is het natuurlijk heel belangrijk dat de Bear haar werk goed gaat doen, maar wanneer iets er leuk uitziet, is dit altijd mooi meegenomen natuurlijk. Het apparaat is ovaal, en heeft twee metalen bolletjes. Door die bolletjes komen de de kleine elektrische pulsen (microstromen) die de spieren in het gezicht en in de nek stimuleren en krachtiger maken.

De T-Sonic™ pulsaties zijn zo ontwikkeld dat deze tot diep in de poriën doordringen. De pulsaties verbeteren de bloedsomloop, elimineren gifstoffen uit de huid en verminderen de spanning in het gezicht. Zo krijg je een gladdere, zachtere en stralendere huid van binnenuit.

Het gebruik van de Foreo Bear

Het eerste gebruik is altijd even spannend. Hoe voelt het? Zou het “pijn” doen? Ga ik direct resultaat zien? De Foreo Bear kan je gemakkelijk gebruiken via een app. Het installeren van die app gaat gemakkelijk en snel. Je kan de Bear gebruiken op je eigen manier, door hem gewoon aan te zetten, maar je kan ook een programma kiezen waar je stapsgewijs wordt begeleid. Gemiddeld duurt zo’n programma 2 minuten. Om te beginnen gebruikte ik iedere keer een ander programma, het zijn er totaal vier. Soms wanneer ik haast heb, gebruik ik nog de programma’s. Omdat ik nu het gebruik ken en weet wat ik moet doen, vind ik het fijner om zelf mijn gezicht en nek te gebruiken met de Bear. Zoals in de app altijd wordt gezegd: de bewegingen over het gezicht moet altijd naar boven en buiten toe.

De intensiteit van het apparaat kan je zelf instellen. Zelf ben ik iemand die gelijk voor het allerhoogste gaat. Dat was niet de bedoeling, want dat voelde ik echt aan stroomschootjes op de huid. Ik ben dus op een lage intensiteit gestart, en ben dit nog steeds aan het opbouwen. Het moet namelijk pijnloos zijn. Wanneer je iets “voelt”, dan moet je het apparaat qua intensiteit lager zetten.

En? Wat is het resultaat?

Het allermoeilijkste stukje van deze blog. Want iedereen wil natuurlijk duidelijk resultaat zien. Het laten zien is moeilijk. Ik heb foto’s van mijn gezicht gemaakt. Maar weet je wat het is: op een foto kan je het gewoon niet goed zien. Het is namelijk maar net hoe jij je hoofd houdt op de foto of het slanker of strakker lijkt.

Jullie moeten dus op mijn woord vertrouwen, en dat kunnen jullie. Dit is geen betaalde post. Dus ik heb geen enkele reden om niet eerlijk te zijn. De eerste twee weken heb ik de Foreo Bear elke dag gebruikt. Het is belangrijk om tussen het gebruik 24 uur te laten zitten. Mijn huid leek na het eerste gebruik al iets stralender. Later leerde ik dat dit ook enkel door het serum kon komen, maar goed, mijn huid was mooi.

Na ongeveer een week merkte ik dat vooral bij mijn jukbeenderen de huid iets strakker leek. Ik moest bijvoorbeeld voor mijn werk een fotoshoot doen, en mijn huid zag er strak en mooi uit. Een beetje alsof ik een heel erg goed gezichtsmasker gebruikt zou hebben 😉

Nu, na een aantal weken gebruik, merk ik dat ik niet elke dag zin heb om een “behandeling” te doen. Dat hoeft ook niet, want: Foreo geeft aan dat alleen de eerste 1 a 2 weken dagelijks gebruik nodig is. Ik gebruik momenteel het apparaat 1 a 2 keer per week. Direct na gebruik heb ik een stralende huid. Dit houdt enkele dagen aan. Wanneer ik een fotoshoot heb, er gewoon mooi uit wil zien, of een feestje of afspraak, behandel ik mijn gezicht eerst met de Foreo Bear. Het lijkt daarna namelijk net alsof ik een uur bij de schoonheidsspecialist heb gelegen.

Overigens, het koele metaal van de bolletjes is ideaal om in de ochtend even onder je ogen te halen. Je hoeft hiervoor niet het apparaat aan te zetten. De Bear ligt bij mij thuis standaard naast de wastafel en is dus gemakkelijk en snel even te pakken. Het koele metaal zorgt voor een kleine oppepper en voelt gewoon heel prettig aan wanneer je net wakker bent.

Is de Foreo Bear haar geld waard?

Wanneer ik snel even kijk naar de prijzen van de Foreo Bear, kom ik uit op een bedrag dat ligt tussen de 250,- en 300,-. Dat is veel geld. En ik snap dat dit je tegenhoudt. Toch zou ik je wel aanraden om erover te denken wat het voor je doet en hoe dit uiteindelijk misschien heel erg meevalt. Bij mij persoonlijk merkte ik bijvoorbeeld dat een behandeling met dit apparaat mij een mooiere uitstraling geeft dan dat ik een behandeling deed bij de schoonheidsspecialist. Ik deed elke maand een behandeling bij de schoonheidsspecialist van ongeveer 60,-. Die behandeling doe ik niet meer. Uiteindelijk is de Foreo Bear namelijk goedkoper, maar ook nog eens stukken sneller omdat je maar een paar minuten nodig hebt voor de behandeling.

Of mijn huid daadwerkelijk steviger is, en minder rimpels heeft, dat durf ik niet te zeggen. Wat ik wel met zekerheid kan zeggen: de Foreo Bear geeft na gebruik een mooie glow aan de huid, zorgt dat make-up mooier blijft zitten en geeft een duidelijke oppepper.

Foreo Supercharged Serum

Zoals ik bovenstaand heb beschreven zal ik ook nog even kort ingaan op het Foreo Supercharged Serum. Bij de aankoop van de Foreo Bear krijg je hier een proefmonster van. Wanneer je tevreden bent, kan deze apart worden aangeschaft. Het serum is bedoeld om de Foreo Bear zo goed mogelijk over de huid te laten glijden. Daarnaast bevat het heel veel ingrediënten (zoals hyaluronzuur, ceramiden, antioxidanten, aminozuren en squalaan) die je huid een oppepper geven. Daarnaast is het serum vrijwel voor alle huidtypes geschikt. Voor een optimaal resultaat gebruik je dit serum bij de Bear. Maar dit is niet noodzakelijk. Het is wel erg belangrijk dat de Bear wordt gebruikt in combinatie met een geleidend serum in verband met comfort en veiligheid. Je kan hiervoor ook een ander serum gebruiken, alleen is het bewezen dat het foreo Supercharged Serum in combinatie met de Bear, veilig is. Specifiek over dit serum: moet ik zeggen dat het een heel prettig serum is. Ik heb het eens gebruikt zonder de Foreo Bear, en ik kreeg er een stralende huid van.

Tot zover mijn zeer uitgebreide review 😉 Ik heb geprobeerd alles zo duidelijk mogelijk te verwoorden. Mocht dit niet het geval zijn, en mochten er nog vragen zijn, stel deze dan in de comments!

Ken jij het merk Foreo al?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.