Mama

Vroeggeboorte baby: Naar huis!
23 jun 2017 Mama 3

Vroeggeboorte baby: Naar huis!

Eerder hebben jullie al artikelen van Samantha kunnen lezen waarin zij vertelt over hoe haar zoontje werd geboren na een zwangerschap van 29 weken. Mocht je het gemist hebben kan je via de volgende links de artikelen nog bekijken: De impact van een te vroeg geboren baby en de eerste weken van een premature baby. Dit keer het laatste deel in deze reeks. Samantha vertelt over de periode nadat zij en haar vriend met hun zoontje Jay naar huis mochten, en hoe deze nazorg verliep en nog steeds verloopt! Lees meer..


Ellen was zwanger van een tweeling waarvan 1 in de baarmoeder en 1 in de eileider
18 jun 2017 Mama 1

Ellen was zwanger van een tweeling waarvan 1 in de baarmoeder en 1 in de eileider

Elke zondag mag ik een verhaal delen van een lezer over wat haar leven ingrijpend heeft veranderd. Dit keer het zeer bijzondere verhaal van Ellen waarin zij vertelt over haar heterotopische zwangerschap. Zij was namelijk zwanger van een tweeling waarvan er één in de baarmoeder zat en één in de eileider.

Heb jij ook een verhaal dat je wil delen omtrent gezondheid, zwangerschap, bevalling, familie, gezin? Heel graag! Dit kan eventueel anoniem. Voor meer info mag je mij mailen op info@twinkelbella.nl

Lees meer..


Kinderen in bad of onder de douche?
16 jun 2017 Mama 16

Kinderen in bad of onder de douche?

Eerder schreef ik eens over hoe vaak mijn kinderen in bad gaan en wat wij hier belangrijk in vinden. Ik kreeg hierop de vraag wat wij fijner vinden voor de kinderen, in bad of onder de douche en ik besloot hier een nieuw artikel over te schrijven! Lees meer..


Ons dilemma: Herfstkind naar groep 3?
15 jun 2017 Mama 22

Ons dilemma: Herfstkind naar groep 3?

De titel suggereert misschien een beetje dat het dilemma, of wij onze zoon naar groep 3 zouden laten gaan, nog speelt. Inmiddels is de knoop al doorgehakt, en is de nieuwe klas al bekend. Toch blijf ik het een dilemma vinden, want wanneer maak je nou de goede keuze? Lees meer..


Goh, ben je zwanger? (over ongepaste opmerkingen)
13 jun 2017 Mama 32

Goh, ben je zwanger? (over ongepaste opmerkingen)

Ongepaste opmerkingen. Daar heb ik wel vaker over geschreven. Zoals de vraag bijvoorbeeld of ik de oppas ben van mijn zoontje. Of de vraag of een van mijn ouders thuis is wanneer ik de deur open doe. Allemaal niet tof. Maar wat ik al helemaal ongepast vind, is de vraag aan een vrouw (of het suggereren van) dat zij zwanger zou zijn.

Lees meer..


Sara heeft aangeboren Obesitas
11 jun 2017 Mama 8

Sara heeft aangeboren Obesitas

Elke zondag mag ik een verhaal delen van een lezer over wat haar leven ingrijpend heeft veranderd. Dit keer het verhaal van Melanie waarin zij vertelt over hoe haar dochter werd geboren als “normaal” meisje en er later bij haar aangeboren Obesitas werd ontdekt.

Heb jij ook een verhaal dat je wil delen omtrent gezondheid, zwangerschap, bevalling, familie, gezin? Heel graag! Dit kan eventueel anoniem. Voor meer info mag je mij mailen op info@twinkelbella.nl Lees meer..


Stephanie: de 20 weken echo
9 jun 2017 Mama 1

Stephanie: de 20 weken echo

Op 12 mei hadden mijn vriend en ik de 20 weken echo gepland. Op dat moment was ik 19 weken en 1 dag zwanger. De 20 weken echo kan gepland worden tussen de 19 en 21 weken. Ik kon mij nog herinneren  met de pretecho dat ik een lege blaas had, en dit niet veel voordelen had voor een mooie echo. Ik had mijzelf voorgenomen om zeker 2 uur voor de afspraak niet meer naar het toilet te gaan. Dit is heel wat aangezien ik geregeld naar het toilet moet haha. In de hoop dat we het kindje goed konden bekijken en dat alles goed in beeld zou komen wilde ik dit toch proberen. Lees meer..


Telefoonverslaving: lukt het om te minderen?
9 jun 2017 Mama 12

Telefoonverslaving: lukt het om te minderen?

Een paar maanden terug schreef ik eens het artikel Sorry, mama heeft geen tijd. Ik vertelde hierin dat mijn gedag met mijn telefoon toch wel behoorlijk op een verslaving begint te lijken en dat ik hier mee wil minderen. Mocht je het artikel nog niet hebben gelezen: telefoonverslaving. Vandaag blik ik samen met jullie even terug op de afgelopen weken en vertel ik of het gelukt is! Lees meer..


Met Sophia naar het Consultatiebureau
8 jun 2017 Mama 7

Met Sophia naar het Consultatiebureau

Toen ik aan Vincent vertelde dat er weer een afspraak gepland stond voor het consultatiebureau voor onze dochter, vond hij dit maar onzin. Het gaat hartstikke goed met haar, dus verspilde tijd. Toch merk ik aan mijzelf dat ik het toch wel even prettig vind om die bevestiging te krijgen dat het ook wel echt goed gaat met mijn peuter van net 2 jaar oud.  Lees meer..