Stokke MyCarrier 3 in 1
18 dec 2015 Mama 28

Stokke MyCarrier 3 in 1

Jaren geleden zat ik tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige eens bij een college waarin werd verteld hoe belangrijk het is om fysiek in contact te zijn met je kindje. Als voorbeeld werd er genoemd dat er landen zijn waar het normaal is om als moeder altijd je kindje bij je te dragen. We hebben het echt over een tijd geleden want ik herinner mij nog dat het dragen toen nog helemaal niet zo bekend was. Vanaf dat moment wist ik het zeker: mocht het mij gegeven zijn om kindjes te krijgen, ga ik ze dragen. 

Baby dragen in de draagdoek

Senna heb ik daarom vanaf de geboorte in een draagdoek gedragen. Ik denk tot ongeveer zes maanden en daarna vond ik een draagdoek niet prettig meer. Zo ook bij Sophia. Het dragen vind ik echt een uitkomst voor huildagen, maar ook voor bijvoorbeeld het wandelen. Sophia heb ik dan ook heel veel bij mij gedragen. Ze werd er altijd lekker rustig van en kon ook  heerlijk tegen mij aanhangen. Vooral met de dagen dat mijn kinderen in een sprongetje zitten vind ik het dragen echt een uitkomst.

Stokke MyCarrier buik en rugdrager

Sophia is inmiddels een half jaar oud en ik merkte dat het gebruik van de draagdoek steeds iets lastiger werd. Zo werd het steeds lastiger om haar er netjes in te krijgen, en kreeg ik zelf ook last van mijn rug tijdens het dragen. Ik ging daarom op zoek naar een oplossing. Een van mijn eisen is een goede ergonomische draagzaak waarbij ik mijn kindje in de happy hips position kan dragen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het gebruik gemakkelijk is. Ik wil zonder al te veel poespas even boodschappen kunnen doen met mijn kindje dichtbij mij. Na onze zoektocht kwamen wij uit op de Stokke MyCarrier buik en rugdrager.

Stokke Mycarrier

Stokke MyCarrier 3 in 1 Draagzak

Sophia en ik mochten samen de Stokke MyCarrier uitproberen. We konden kiezen uit vijf kleuren en gingen voor de kleur zwart.  Naast zwart zijn er ook nog de kleuren rood, blauw en bruin verkrijgbaar. Nadat wij de draagzak hebben ontvangen hebben we deze direct uitgeprobeerd. Wat voor mij het belangrijkste is, is dat mijn kindje prettig in de draagzak zit. De draagdoek vond mijn dochter namelijk heel fijn, maar ik merk aan haar dat ze deze de laatste tijd wat minder prettig vindt.

De eerste tien minuten dat ze in de Stokke MyCarrier 3 in 1 draagzak zat heeft Sophia mij met een grote lach recht aangekeken. Nee, dat zeg ik niet omdat dit leuk is voor Stokke, het is echt waar. Na die tien minuten werd ze een beetje moe en kroop legde ze haar hoofdje lekker tegen mij aan. Ik kan daar zo van genieten, mijn kindje zo dichtbij!

Stokke My carrier

Gebruiksgemak Stokke MyCarrier 3 in 1

Wat ik zelf het meest prettig vind is dat het dragen heel fijn en gemakkelijk gaat. Als ik niet steeds in het lachende snoetje van mijn dochter kijk zou ik bijna vergeten dat ik een kindje draag. Ook het gebruikersgemak vind ik zelf erg prettig. Ik kan Sophia gemakkelijk in de draagzak doen, maar ik kan haar er ook gemakkelijk uithalen.

Deze Stokke My Carrier Buik en rugdrager kan je zoals de naam, 3 in1, zegt op drie manieren dragen. Omdat mijn dochter nog jong is draag ik haar vooralsnog alleen in de happy hips houding. Ook is er een mogelijkheid om je kindje op de rug, of met het gezicht andersom te dragen. Als wij in de vakanties bijvoorbeeld willen gaan bergwandelen, kan ik Sophia mooi op mijn rug dragen. Lijkt mij trouwens best even spannend, maar ik ben wel heel erg benieuwd.

Wij zijn heel tevreden met deze Stokke MyCarrier 3 in 1 draagzak en ik kan niet wachten tot er weer zomerse dagen komen, lekker wandelen met mijn meisje dichtbij!

Draag jij je kindje ook graag dichtbij je? En wat gebruik jij hiervoor? Laat je reactie achter in de comments ik lees het heel erg graag!

handtekening-saskia

Lees ook mijn artikel over de Stokke Xplory True Black.

Dit artikel bevat een product welke ik heb ontvangen ter review. 

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Angela

  Heerlijk inderdaad om je kindje dichtbij je te dragen. Wij gebruiken de ergobaby en zijn daar heel tevreden over, maar deze van Stokke lijkt me ook heel fijn!

 • simpel, met een snufje liefde

  Als het mij gegeven is om ook nog een kindje te mogen krijgen ga ik die ook zeker dragen. Ik hou deze draagzak in gedachte!

 • jeapiebel

  Toen mijn kind een paar maanden oud was en hij onrustig was en veel huilt. Al is zijn vader hem uren dragen of troosten en niets helpt. Ik hoef hem alleen maar op te pakken en dichterbij mij dragen dan wordt hij al stil. Zo’n draagzak gebruik ik als we op reis zijn.

  • admin

   Ja precies, als mijn dochtertje huilt wil ze ook het liefste alleen maar bij mama of papa zijn.

 • Dorien

  Lijkt mij inderdaad erg fijn! Ik heb het met Zoë nooit gedaan, maar ik hoor altijd goede verhalen. Mooie foto’s ook en dat mutsje van Senna is te cute!

 • Chris

  Onze dochter heb ik helaas nooit in een draagzak kunnen dragen. Ze was voor mij te zwaar om op deze manier langere tijd te kunnen dragen, dat vind ik wel erg jammer maar het is niet anders.

 • debby

  Oh Sas, ik heb niets met babyspullen, maar wat een prachtige foto’s van jou en Sofia. Die moet je zeker inlijsten

  • admin

   Dankjewel lieve Debby!

 • Milou

  Ik vind dragen echt geweldig! Heb sinds een paar weken een ssc bykay gekocht en ben er zo blij mee. Inderdaad ideaal voor huildagen maar ik vind het zelf ook gewoon een heerlijk gevoel om hem zo dichtbij te hebben. Ik koos bewust voor een ergonomische draagzak ipv een doek omdat ik niks snap van dat knopen en hij anders toch weer in de kast zou belanden. Deze van Stokke lijkt me ook heel fijn omdat ze, als ze groter zijn ook omgedraaid kunnen zitten. Dat kan bij die van mij volgens mij niet!

  • admin

   Precies, je moet doen waar je jezelf prettig bij voelt. Dat knopen vond ik zelf ook een tijdje lastig.

 • Loene

  Het lijkt me zó ontzettend fijn om later, als ik kindje krijg, zo met het kindje in een draagzak te wandelen…
  De draagzak ziet er daarnaast ook erg mooi uit 🙂

 • Wilmaaa

  Hij lijkt me superfijn! Ik had ook eerst een doek, maar op den duur werkte dat ook niet meer;)

 • Kimberly

  Wat fijn dat je draagt! Helaas is dit geen ergonomische drager, ook al beweren ze van wel. Het is een hele verbetering ten opzichte van vroeger of de BabyBjörn maar ergonomisch is het helaas nog steeds niet. Als je vaak draagt wil ik je toch aanraden te kijken naar een andere drager, bijv. een Tula. Zelfde gebruiksgemak dus je hoeft niet te knopen 🙂 Hele mooie foto’s btw.

 • Sofie

  Hey,

  Ik volg andere reacties.
  Super fijn dat je draagt!! Het is zo goed voor baby én mama (of papa …).

  Maar ook ik raad je een andere drager aan, er zijn veel betere en ergonomische op de markt (tula, patapum, ergo, beco, bondolino, …). Heel veel keuze!! Als je nog meer info wilt mag je dat altijd vragen.

  Heel veel draagplezier.

 • Leonie

  Wauw. Hele mooie foto’s! En wat fijn dat ie zo goed bevalt!

 • José

  Hee Saskia, heerlijk he, dat dragen! Hier overigens dochterlief van bijna 11 maanden nog in de draagdoek. Ik meende te zien dat jij een rekbare doek hebt. Die wordt inderdaad wat zwaar als je kindje groter wordt. Een geweven doek heeft wat dat aan gaat veel meer draagkracht (en je kunt meerdere knopen gebruiken + op de rug dragen).

  Zoals anderen al zeggen: de stokke is niet helemaal ergonomisch. En je kindje met het gezicht naar voren al helemaal niet ;). Een tula, ergobaby, boba, emeibaby (en nog meer merken, weet ze niet allemaal uit het hoofd) zijn dat wel. Daarnaast dragen die waarschijnlijk nóg fijner, omdat het gewicht voor jou ook beter verdeeld wordt 🙂

 • Anouk

  Hele fijne draagzak deze!!! Ik gebruik hem zelf ook nog steeds, voor mijn zoontje van 11 maanden en zelfs voor mn zoontje van 2 nog af en toe!
  En dat gezeur over ergonomisch, alsof je je kind 24/7 erin hebt zitten. Nee hoor, niet naar luisteren. De mensen die dat roepen praten elkaar lekker na zonder dat ze maar weten of dit echt wetenschappelijk bewezen is.
  Ps: de stokke zegt geschikt te zijn vanaf newborn, dat is hij helaas niet. Mijn zoontjes konden er pas vanaf een maandje of 3 comfortabel in.

  • admin

   Zolang mijn dochter het fijn vindt, en ik het gevoel heb dat ik helemaal geen kind draag (een relaxte houding) is er helemaal niets aan de hand. Wij zijn echt heel blij met de stokke en dat is voor ons goed zo. Leuk om te lezen dat jij er ook zo veel plezier van hebt!

 • Suzanne

  Mijn zoontje heb ik toen niet gedragen in een draagdoek, want ik had het idee dat hij het niet fijn vond. Ik wist zelf ook niet precies wat ik moest doen en of de houding goed was. Nu krijg ik een consult als mijn dochter geboren is, waarbij ik leer knopen. Maar als ze eenmaal groot genoeg is ga ik ook voor een draagzak! Ik vind ze geweldig en denk dat het goed is voor de binding. Heb alleen gekomen voor de Tula road trip, die is met volkswagen busjes.. Dan durft mijn man er ook mee te lopen:P

  • Saskia Hardeman

   Haha shht niet tegen mijn man zeggen, met volkswagen busjes haha 🙂 Ik vind een draagzak ook echt fijn. Al is het gewoon om maar heel even weg te gaan.

   • Suzanne

    Hij is echt heel leuk 😛

 • Nesrin

  Ik ben hier niet meer in thuis MAAR wow wat een ontzettend mooie foto’s!

 • Eva

  Los van dat het er super comfortabel uit ziet, je ziet er stralend uit op de foto’s. Een trotse en lieve moeder!
  Liefs, Eva

 • Manon

  ik heb er geen verstand van, maar lijkt me wel fijn om je kindje zo dichtbij te dragen

 • Simone

  Nou dan komen de lekkere warme decemberdagen je nu wel goed uit dan 😉 Ik vind het ook heerlijk om te dragen. Ik heb nooit een doek gebruikt, maar vanaf het begin een draagzak (een andere dan deze). Het bevalt heel goed. Alleen nu mijn dochtertje wat zwaarder wordt, wordt het wat lastiger om haar in de draagzak te binden.

 • Sheela

  Ik ben ook zo dol op mijn draagzak, wij gebruiken de Tula babycarrier. Als ik je een klein advies mag geven, ondanks dat het mogelijk is om je kindje met het gezichtje van je af te dragen, wordt dit meestal niet geadviseerd. Je kindje kan zich namelijk dan op geen mogelijkheid van de prikkels afsluiten als ze dat zou willen. Maar fijn is zo een draagzak zeker, ik vond het ook makkelijker dan de draagdoek. Ik draag Olivia nu nog steeds in de draagzak. (maar dan wel met verbreders) Ik en zij vinden het nog steeds erg fijn om te doen 🙂

 • Resaarcle

  Ik draag mijn manneke ook heel graag in de draagzak om bijvoorbeeld boodschappen te doen. En dan duw ik de kinderwagen vol,boodschappen naar huis. Gek zicht, denk ik.

  • Saskia Hardeman

   Hahaha, maar wel onwijs handig!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.