Wij gaan op vakantie naar Malta!
17 mei 2016 Lifestyle Travel 36

Wij gaan op vakantie naar Malta!

Jeej, eindelijk zijn wij er uit hoor: wij gaan over een paar weken op vakantie naar Malta! En stiekem wist ik dit al een paar weken maar ik ben er niet zo van om vakanties en zo met het hele wereld wijde web te delen. Maar omdat ons huis bewoond zal zijn als wij op Malta zitten, kan het best. Dus bij deze: wij gaan op vakantie naar Malta en ik heb er heel veel zin in!

Op vakantie naar Malta

Ik vertelde al in een eerder blogje over onze vakanties en hoe wij op zoek waren naar een geschikte vakantie voor ons gezinnetje. Sophia is natuurlijk nog heel klein (dan 1 jaar) dus het is belangrijk dat wij qua accommodatie en dergelijke goed zitten en voldoende voorzieningen hebben voor een klein meisje. Ik vind het bijvoorbeeld heel belangrijk dat er een bad aanwezig is, en voldoende ruimte waar Sophia rustig haar middag slaapje kan doen. Inmiddels hebben wij een hotel gevonden waar dit allemaal aanwezig is. Hoe wij op Malta komen weet ik eigenlijk niet zo. Een van de redenen is dat er rotsen zijn waar geklommen kan worden, dit wil Vincent heel graag. Daarnaast is het op Malta in de tijd dat wij gaan prachtig weer, en daar houden wij van 🙂

malta

Wat te doen in Malta

In Malta is heel veel te doen. Zo kan je er goed wandelen, kunnen er rotsen beklommen worden, boottochten gemaakt worden en vissersdorpjes bezocht worden. Wat wij precies willen gaan doen weten wij nog niet. Wij gaan ons hier de komende tijd nog even op orienteren. Ook hier geldt natuurlijk weer dat het geschikt moet zijn voor kleine kinderen. Wij hebben in ieder geval een goede draagzak waarmee ik Sophia op mijn rug kan dragen, dus wandelen gaan we zeker doen. Ook zijn er genoeg musea, exposities en tempels te bezoeken op Malta. Vaak vinden wij het wel leuk om zoiets te bezoeken maar het zal voornamelijk van onze kindjes afhangen of wij hier ook aan gaan toekomen 🙂

Op vakantie met kleine kinderen

Met onze zoon zijn wij al eens eerder op vakantie geweest. En nu gaan wij dus voor het eerst met twee kinderen op vakantie. Vorig jaar hebben wij niet op vakantie kunnen gaan in verband met de geboorte van Sophia en mijn prenatale depressie. Wij kijken er dit jaar dan ook heel erg naar uit om wel te gaan. Ik vind het wel even spannend hoor, met twee kids op vakantie. De laatste keer dat wij een weekendje weg gingen was het echt flink aanpoten zo met twee kindjes haha. Ik hoop dan ook stiekem dat het dit keer ons reuze mee zal vallen. Wij gaan overigens een week. Dit vind ik zelf meer dan genoeg en voor de kinderen vind ik dit ook wel prettig.

Waar ik meeste nieuwsgierig naar ben is hoe de vliegreis zal gaan. Eigenlijk zie ik er ook wel een beetje tegenop. De laatste keer dat wij met het vliegtuig gingen moesten wij vooral heel veel wachten en dat hoop ik nu niet mee te maken.

Ik ben trouwens benieuwd of er misschien onder mijn lezers ook een aantal zijn die misschien al eens op vakantie zijn geweest naar Malta? Hoe vond je het? En wat zijn absolute aanraders om eens te bezoeken? Ook verdere tips ben ik uiteraard heel erg nieuwsgierig naar!

Aangezien we al bijna gaan, is het lekker aftellen tot onze vakantie! Wat zijn jouw vakantieplannen voor dit jaar? Heb jij al een vakantie geboekt? Laat het achter in de comments ik lees het heel erg graag!

 

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Laura

  Ah wat heerlijk een vakantie naar Malta. Ik ben er nog nooit geweest maar het lijkt me erg mooi daar. Jullie zullen het vast leuk hebben daar samen!

 • Lisanne

  Ik ben al is in Malta geweest als kind zijnde. Veel kan ik mij er niet van herinneren behalve dat we regen hadden. Ik zou er zelf ook nog wel een keer naar toe willen gaan. Wij gaan dit jaar naar Curaçao en hoewel we pas in september gaan is de voorpret al groot.

 • simpel, met een snufje liefde

  Lekker! Alvast veel voorgeniet pret gewenst. Ik ben er nog nooit geweest maar het lijkt me heel erg mooi daar!

 • Shannon Sheila

  Wat leuk, Malta! Ik weet nog niet zeker waar ik heen ga, maar snap goed wat je bedoelt met tegen het vliegen opzien. Ben zelf ook erg benieuwd hoe dat is met 2 kleine kids.

 • Leonie van Mil

  Klinkt als genieten. Nog nooit op Malta geweest. Spannend inderdaad zo’n vliegreis. Maar wel alvast lekker voorgenieten.
  Ik weet nog niet of wij op vakantie gaan. Ik denk het niet. Net verhuisd en een kleine erbij, zorgen ervoor dat het potje een beetje leeg is. En aangezien er ook een meer familie auto moet komen, gaat het daardoor ook niet lukken. Aygo’s en baby’s gaan niet samen 😉

 • Eva

  Wat heerlijk zo’n vooruitzicht! Mijn tip voor in het vliegtuig is veel crackers en rozijnen voor de kids. En misschien zelfs een klein kadootje in het vliegtuig om ze bezig te houden dat werkte bij ons altijd goed! Helaas geen verre reis voor ons dit jaar. Maar ons huis is bijna klaar! Ook leuk!

  • Saskia Hardeman

   Ja heel fijn dat jullie huis bijna klaar is! Dat van het cadeautje is een hele goede tip, dankje!

 • Carlijn

  Malta lijkt me een heerlijke bestemming! Een oud-collega van mij is er helemaal weg van, die probeerde me daar elke keer naartoe te krijgen. Schijnt heel mooi en rustig te zijn. Jullie gaan hier vast en zeker erg genieten.
  Wij gaan over een weekje naar Turkije met z’n viertjes. Net als jij vind ik het best spannend, met twee baby’s in een vliegtuig. We vliegen zeven uur lang, want we moeten een tussenstop maken. Hoop dat de meiden dat een beetje trekken.

  • Saskia Hardeman

   Oh wat snel al! Veel succes met pakken en de voorbereidingen en natuurlijk heel veel plezier!! Ik ben heel benieuwd!

 • Wilmaaa

  heerlijk zeg! FIjn iets om naar uit te kijken! ij hopen in de zomer naar Tsjechie te gaan en in het najaar te vliegen naar een warm land 🙂

 • Marijke

  Wat een heeeerlijk vooruitzicht! Lijkt mij prachtig Malta!

 • Joyce

  Klinkt goed! Wij gaan over 3 weken voor het eerst op vakantie met onze 2 kinderen (2,5 en 1 jaar). We gaan 2 weken naar Italie, gardameer. Ik vind het ook heel erg spannend en zie stiekem erg op tegen de autoreis… Hopelijk wordt het genieten geblazen!

  • Saskia Hardeman

   Ja dat snap ik, zo’n autoreis zou ik ook tegenop zien. Komt vast goed, heel veel plezier en hopelijk veel zon :)!

 • Karen

  Oh wat heerlijk! Ik ben daar nooit geweest, maar het staat op mijn lijstje om ooit te gaan. Lekker genieten van de voorpret.

  Behalve een weekend weg met vriendinnen, heb ik niets op de agenda qua vakanties. Eerst maar eens verhuizen en misschien naar het buitenland voor de adoptie? Ik hoop dat! Dat begrijp je 😉

  • Saskia Hardeman

   Nou dat kan ik in jouw situatie heel erg goed begrijpen hoor! Stiekem leef ik ook best heel erg mee 🙂

 • Sandra

  Wat een heerlijk vooruitzicht Saskia! Ahhh, echt een prachtige bestemming hebben jullie uitgezocht. Dat wordt genieten daar! 🙂
  Ik ga over 1,5 maand naar de Azoren en in het najaar waarschijnlijk naar Italië met mijn ouders en misschien aan het eind van het jaar nog ergens anders naar toe met mijn vriend. 🙂

  • Saskia Hardeman

   Oh wat heerlijk zeg ik ben zo jaloers op jouw prachtige reizen hihi 🙂 Ik kijk alvast uit naar je verslagen 🙂

 • Vlijtig Liesje

  Het lijkt me een mooie bestemming! Ik moet meteen aan Napoleon denken!

 • Simone

  Oh heerlijk vakantie! Ik ben nog nooit naar Malta geweest. Wij houden het dicht bij huis dit jaar. Een weekje Center Parcs.

  • Saskia Hardeman

   Nou hartstikke leuk toch! Voor jullie de tweede keer met jullie drietjes toch?

 • Laura

  Leuk! Ik ben ook benieuwd naar vliegen met een kleintje. Maar het komt vast goed. Hoe relaxter jij als moeder erin staat hoe relaxter je kind is, hoop ik dan maar 😉

  • Mathiske's mama blog

   Wij hebben 10 dagen zuid Frankrijk geboekt. en ik heb er zo’n zin in. We gaan pas eind augustus maar ik ben nu al aan het aftellen

 • Eline

  Wat leuk, lekker van genieten! Ik ben er nog nooit geweest, maar het schijnt heel mooi te zijn.

 • Heidi

  Wij hebben een gezin met 5 kinderen en nummer 6 Is onderweg wij reizen heel veel en onze kleinste van 8 maanden Is nu al 4 maal de pyreneeën over getrokken en dat gaat prima. Dus geniet er van reizen met kleine kinderen gaat prima alleen je moet denken zodra je de voordeur dicht trekt zo nu Is het vakantie

  • Saskia Hardeman

   Wauw wat heerlijk om zo fijn met je gezin te reizen! Ik wens je een fijne zwangerschap toe!

 • Angela - Mama met passie

  Heerlijk! Het is een schitterend land. Ben daar zelf zo’n jaar of 6 geleden geweest. Prachtig! Zeker ook het zustereiland Gozo. Een aanrader 😉

 • Manon

  Oh wat lekker zeg dat je naar Malta gaat

 • Tamara TS

  Wat is het mooi daar!!! Ik hoop dat jullie een heel mooie vakantie hebben! Wij gaan dit jaar niet op vakantie. Mijn laatste keer op vakantie was in 1998 in Oostenrijk. Daarna heeft het een jaartje of 12 tegen gezeten met de centjes. Toen dat klaar was, leerde ik mijn man kennen en gingen we vrij snel sparen voor de bruiloft en daarna kon ik met mijn aandoening niet zomaar vooruit boeken. Dit jaar knappen we de tuin op en gaan we dagjes weg in Nederland of onze buurlanden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik met een dagje aan zee ook heel tevreden ben. 🙂

  • Saskia Hardeman

   Nou, een dagje zee is absoluut ook heerlijk! En ook fijn om de tuin op te knappen, kan je daar heerlijk van genieten.

 • Iris

  Lang, lang geleden maakte ik een werkstuk over Malta en sindsdien ben ik gefascineerd door het eiland. Het lijkt me echt een heerlijke plek om naartoe op vakantie te gaan. Veel plezier!

  • Saskia Hardeman

   Ah wat leuk dat je er een werkstuk over hebt gemaakt! Wat vind je precies zo fascinerend?

   • Iris

    Wat ik er in groep 7 het meest interessant aan vond, weet ik niet meer, maar nu vooral de geschiedenis van het eiland en het bijzondere landschap.

 • Nathalie

  Malta, lijkt me prachtig! Ben er nog nooit geweest en vermoed dat ik er voorlopig ook niet zal komen!
  Bij ons staat een weekje Limburg op de planning, verder is het nog onduidelijk wat we gaan doen… in ieder geval niet ver van huis!

  Geniet van de voorpret en alvast een hele fijne vakantie!

 • Sofie van OHEA

  oh heerlijk
  ik ben er ooit eens een 3 (of was het nu 4) tal dagen geweest, een bedrijfsuitje was dat toen …
  geniet ervan allemaal xxx

 • Sandra

  Wat heerlijk zeg, geniet ervan! Mijn schoonouders zijn toevallig vorige week teruggekomen van Malta en hebben het daar heerlijk gehad. Ze hebben veel mooie dingen gezien en de foto’s die ze gemaakt hebben van de omgeving daar waren prachtig!

 • Anne

  Wij gaan deze zomer ook naar Malta met de hele familie (wie weet kunnen we nog even zwaaien, haha). Ben me momenteel ook aan het oriënteren wat we allemaal kunnen doen daar. Ik hoor graag als je tips hebt 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.