Vakantie! (onze vakanties)
13 jan 2016 Lifestyle 31

Vakantie! (onze vakanties)

Januari is niet alleen de maand van de goede voornemens. Maar ook de maand van het plannen van de zomervakanties! Althans voor ons dan. Afgelopen zomer zijn wij om diverse redenen niet op vakantie geweest. Dit jaar echter staan er zelfs meerdere reisjes op de planning!

De foto die je bovenaan dit artikel ziet is genomen tijdens onze laatste vakantie. Deze was in Portugal. Ongeveer anderhalve maand na deze foto kwam ik erachter dat ik wederom in verwachting was! Dit jaar gaan wij dus niet met ons drieën op vakantie, maar met ons vieren.

Vakantie eisen

Vakantie met een dreumes van een jaar oud zal vast het een en ander aan planning met zich meebrengen. Er zijn dus een aantal eisen die ik stel aan het plannen van een vakantie. Ik vind het bijvoorbeeld heel belangrijk dat het facilitair allemaal prima is geregeld, maar ook dat Sophia overdag op een rustige plek haar middagdutje kan doen.

Fietsen

Verdere eisen zijn voor mij persoonlijk dat er veel zon is en een lekker klimaat. Veel zon is fijn, maar te veel zon is natuurlijk weer niet fijn voor Sophia. Vervoer is nog een puntje wat goed geregeld moet zijn. Het is bijvoorbeeld heel fijn om fietsen te kunnen huren, zodat er met het gezin fijne fietstochten gemaakt kunnen worden.

Zelf hebben wij tijdens onze laatste vakantie een auto gehuurd. Ideaal om op deze manier eigen vrijheid te hebben en niet afhankelijk te zijn van anderen wat vervoer betreft. Handig is om voordat je vakantie gaat alvast de optie van het huren van auto’s in de omgeving te bekijken!

Onze vakantie

Waar onze vakantie dit jaar naartoe zal gaan weten we nog niet. Wij gaan er in ieder geval de komende weken naar kijken. Het idee ligt nu een beetje bij Italie en Frankrijk omdat het daar lekker warm weer zal zijn. Wel weten we dat wij in april naar Zwitserland gaan om een berg te beklimmen. In September gaat Vincent de marathon van Berlijn lopen en ga ik mee! Dat wordt dus ook een soort van mini vakantie. Meerdere reisjes voor ons op de planning. Tegen die tijd zal ik jullie vast weer meer vertellen!

Weet jij al waar jij dit jaar naartoe gaat?

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

samenwerking

Reacties

 • Amy

  Wat fijn, om nu al lekker je vakantie(s) te plannen! Ik kijk ook echt enorm uit naar de zomer, als ik weer even op reis mag 😀 Wij nemen altijd onze eigen auto mee, maar (ook zonder kinderen) fietsen huren is altijd een goed idee omdat je zo veel sneller veel van een omgeving kunt zien!

 • Nicole @ Everyday-Life.nl

  Toevallig zijn wij ook druk met het uitkiezen van een zomervakantie! Heb er binnenkort ook een blogje over 😀 Maar om alvast een tipje van de sluier op te lichten; we gaan drie weken naar Toscane, met de auto. Heb er al zoveel zin in!1

 • simpel, met een snufje liefde

  Wij weten nog niet of we op vakantie gaan. Als we gaan zou ik graag naar zee willen. Ik vind dat altijd zo heerlijk.

 • Geertje - Stay At Home Mama

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Wij zijn ook niet naar het buitenland geweest afgelopen twee zomers, maar dit jaar staat Oostenrijk op de planning!

 • Wilmaaa

  Heerlijk!! Wij zijn er ook over aan het nadenken. Ik heb er nu al super veel zin in! & wat een mooie foto van jullie drietjes 🙂

 • debby

  Ik heb nog geen plannen voor dit jaar en om eerlijk te zijn blijf ik altijd liever thuis 🙂 Ik ben zo gehecht aan mijn eigen bed, koffie en dingetjes dat ik meestal na een dag of 5 altijd weer naar huis wil 🙂

  • Saskia Hardeman

   Haha, herkenbaar hoor, ik blijf liever ook niet langer dan een week weg 🙂

 • jeapiebel

  Aan vakantie denken en plannen met die gedachte is al fijn. Ik ga naar Thailand dit jaar. Ik kan niet wachten. Wat knap zeg dat Vincent de marathon van Berlijn gaat lopen.

 • Channa

  Hier binnenkort een midweekje Frankrijk en van de zomer waarschijnlijk met de auto naar Italië en nog naar de camping hier in Nederland. Kijk er nu al naar uit 🙂 wordt hier voor het eerst naar het buitenland met twee kindwren!

 • Bregje

  Wat een fijn vooruitzicht dat jullie weer wat reisjes gaan maken! Lieve foto van julie drietjes! X

 • Lieke

  Jaa wij weten het! Wij gaan deze maand nog op wintersport en in juni gaan wij lekker naar Italië (Toscane) Echt zoveel zin in!!

  Succes met zoeken!

 • Karlien

  Heerlijk vind ik t, vakanties plannen. Wij gaan in ieder geval naar Frankrijk, Ardennen en Texel. Daarnaast wil ik weekend weg met peuter en in november naar de zon… Veel vakanties dus 🙂

 • Angela - Mama met passie

  Leuke vooruitzichten! Naar aanleiding van mijn blog van eergisteren zijn we alweer een stapje verder en jouw blog helpt daar ook bij, fietsen huren is natuurlijk heerlijk 😉 We weten dat het nu een autovakantie wordt.

 • Simone

  Wij zijn ook al aan het plannen. Maar wij blijven dit jaar lekker in Nederland.

 • Linda

  Wat een lekker vooruitzicht dat je meerdere trips gaat maken, ik zal daar zelf helemaal vrolijk van worden hihi 🙂 Geniet van het uitzoeken en plannen en benieuwd waar jullie deze zomer met z’n vieren naartoe gaan.

 • MARIJKE

  Benieuwd wat jullie gaan kiezen! Wij gaan sinds onze kleine er is graag in een luxe stacaravan op een camping. Zo heb je lekker je eigen plekje en kan onze dochter ook spelen bij de caravan.

 • Eva

  Hee wat toevallig!! Mijn mannetje gaat ook de marathon lopen in Berlijn en ik ga ook mee!!
  Liefs! Eva

  • Saskia Hardeman

   Oh dat is leuk zeg! En toevallig!

 • Jeanine

  Oh wat een leuk vooruitzicht!! Wij gaan wederom voor Italië dit jaar. Zo mooi!

 • Mathiske

  Vakantie, heerlijk! Ik heb er nu al zin in. Wij hebben zelfs al geboekt. We gaan dit jaar naar zuid Frankrijk. Sete, dr is daar een fontein waar ik als klein meisje gezeten heb, samen met.mn vader. Die foto is zo schattig. Die wil ik nu maken met Emily.

 • Anne-Sterre

  Heerlijk, om zo al plannen te maken. Wij overwegen Sevilla, maar hebben nog niets geboekt. Een leuke foto van jullie drietjes!

 • Suzanne

  Ohh wat een leuke foto! En wat zijn jullie lekker bruin daar. Wij gaan deze zomer trouwen dus we gaan later wel een keer op vakantie 🙂

 • Nesrin

  Wat een mooie foto! Jullie staan er stralend op. Fijn zo een vooruitzicht het lijkt mij heel leuk om hier naar toe te leven. Wij zijn laatboekers 😉 elk jaar weer.

 • Ilse van Kreanimo

  Jaaaaaaaaa, bij ons ook!

  Die van ons is wel al vastgelegd. Vooral omdat manlief zijn schema zo bomvol zit dat het anders er gewoon niet van komt.
  En dat kan natuurlijk niet hè! 😉

  Vorig jaar zijn we in juni naar Toscane geweest, toen was ik nog thuisblijfmama en konden we buiten seizoen.
  Nu ik terug lesgeef, moet ik in het hoogseizoen (auch voor de beurs 😉 )

 • Bertine

  oh heerlijk! Italië ben ik nog nooit geweest, maar lijkt me leuk! frankrijk ging ik altijd met mijn ouders en broertje heen, is super leuk!

 • jamie

  Wat een gedoetje altijd he?! Zo’n vakantie plannen .. Ik weet er alles van! Heb er één van 3 jaar & eentje van 1. Je wilt natuurlijk van alles voorzien zijn, helemaaaaal voor de kids!

  Wij hebben pas geboekt voor Bali. Het is even een zit maar ik ga er vanuit dat dat goed komt. Hebben een appartementje geboekt zodat de kids overdag gewoon op hun “eigen” kamertje een middagdutje kunnen doen. Het is even speuren en plannen maar wij hebben er zin in!

  Hoop dat jullie ook snel een leuke vakantie kunnen boeken! Dan kun je er vast een beetje naar toe leven! Succes!

 • Iris

  Net als alle andere jaren ga ik niet op vakantie, maar gewoon lekker thuis niets doen. Misschien dat dat wel gaat vervelen.

 • Jodi - liefthuis

  Wat een mooie foto van jullie, echt vakantie.
  Ik vind Frankrijk echt heerlijk en kamperen ook. Wij gaan in de meivakantie dan ook een week kamperen, in nl of Frankrijk moeten we nog beslissen.

 • Nathalie

  Mooie foto!
  Zo te lezen kunnen jullie verschrikkelijk genieten van vakanties!

  Wij hebben voor de zomer nog niets in de planning, we weten gewoon niet hoe het allemaal loopt het komende jaar.
  We gaan wel in het voorjaar naar Parijs met ons hele gezin, vijf dagen naar de Eiffeltoren en Disney.

  Verder geen plannen!

 • Nilou

  Dit jaar gaan we hopelijk als alles goed naar Zuid Amerika kan niet wachten al 3 jaar niet op vakantie geweest 🙁

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.