Kijkje in het leven van een stewardess: Even voorstellen
5 jun 2014 Lifestyle 19

Kijkje in het leven van een stewardess: Even voorstellen

Goedemorgen! Vanaf vandaag elke donderdag een nieuwe rubriek. Met het oog op de vakantie leek het mij leuk om de komende tijd daar wat meer over te schrijven. Ik heb in ieder geval al onwijs zin in de vakantie en ik vind het erg leuk om daar al vast wat over te lezen! Een van mijn beste lieve vriendinnetjes in stewardess en zal de komende weken ons meer vertellen over haar werk. Naast dat zij schrijft over hoe hoe het is om stewardess te zijn zal zij ook veel vertellen over beauty in de lucht zoals bijvoorbeeld huidverzorging. Vandaag zal Stephanie zich aan jullie voorstellen!

Hallo allemaal,

Saskia heeft mij gevraagd om een artikel te schrijven voor haar blog. Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Stephanie van der Wal, woon in Bennekom en ik ben 26 jaar. Ik werk nu drie jaar in de luchtvaart als Stewardess bij Corendon Dutch. Sinds een maand ben ik een stap hoger gegaan in mijn functie en werk nu als Purser. Ik zal even uitleggen wat dat inhoudt.. Als purser ben je de eindverantwoordelijke in de cabine. Je hebt de leiding over de andere stewardessen en je bepaalt hoe de vlucht gaat lopen.

Werken als stewardess is heel erg leuk en erg variërend. Helaas is Corendon Dutch Airlines nog een kleine maatschappij waardoor we niet veel mogen en kunnen verblijven in het buitenland. De afgelopen 3 jaar heb ik wel wat stopjes gehad zoals een dagstopje Ukraine ( tijdens het EK ) dagstopje Londen, Parijs, Italië en in de winter verblijven we een paar dagen in Gambia.

corendon

Mensen onderschatten vaak het werk van een stewardess. Maar er komt meer bij kijken dan alleen drankjes uitserveren. Vliegen is fysiek zwaar en je maakt vaak lange dagen. Geen een vlucht is hetzelfde.. op elke vlucht heb je andere crew waar je mee werkt, verschillende soorten passagiers en soms gebeuren er rare dingen op je vlucht. Als je geluk heb dan loopt het allemaal op rolletjes. Je bent een stewardess, kinderjuf, politieagent, serveerster, oppas voor de baby’s, verpleegster, psycholoog en entertainer. En tussendoor probeer je dan ook de cockpit te verzorgen.

Kortom een topbaan! Hoop dat jullie het leuk vonden om dit artikel te lezen.. Saskia heeft gevraagd of ik ook wat kon vertellen over make up en verzorging in het vliegtuig, daarover zal ik meer vertellen in mijn volgende artikel.

Heb jij al zin in de vakantie? En waar ga jij naartoe?

Liefs Stephanie

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Nicole

  Leuk een nieuwe rubriek!
  Wij gaan niet op vakantie…

 • Sophie

  Het lijkt me een hele leuke baan, maar inderdaad ook best zwaar omdat je tig banen tegelijk op je neemt, haha! Leuke nieuwe rubriek 🙂

 • Denise

  Wat een leuke rubriek! Het lijkt me een hele leuke baan, zo kom je echt overal! Ik ga deze zomer naar Amerika, misschien tot dan haha <3

 • cheyenne

  Wat leuk om te lezen stephanie! Ik heb dezelfde opleiding gedaan en ik ben weer bezig om werk te vinden maarja ik woon in het zuiden ik vind het super leuk om te lezen hoe alles er aan toe gaat. Ik ben erg benieuwd naar het volgende artikel.

  Groetjes,

  Cheyenne

 • Manon

  Leuke rubriek! Ben benieuwd naar de volgende artikelen 🙂

 • Beautydagboek

  Het lijkt mij ook een zware baan en je kunt (letterlijk) niet zomaar even weglopen :). Aanpassingsvermogen is hierbij heel belangrijk denk ik. Toch ook leuk dat je overal terechtkomt!

 • Mandy

  Wat leuk dat je er over schrijft!! Mijn zusje heeft laatst de TAT opleiding gedaan voor Stewardess en nu wil ze in september de opleiding van Arke Fly gaan doen, omdat ze op het moment geen werk kan vinden als Stewardess.
  Super leuk dat je nu Purser bent, lijkt me een leuke uitdaging! Ik ben benieuwd naar je posts en ik ga het gelijk doorsturen naar mijn zusje, dat zal ze vast erg leuk vinden.

 • Anoeska

  Heel leuk om te lezen!

 • Natascha

  Wat een leuk idee is dit. Het artikel trok gelijk mijn aandacht vanwege mijn vliegangst 😉 Zeker omdat ik over 1.5 week weer ga vliegen. Ik heb me er inmiddels zo in verdiept dat ik goed weet wat een stewardess doet. Stiekem probeer ik altijd even een praatje te maken met een stewardess over mijn vliegangst. Dat helpt zo!

 • DQ

  Oeh ik ben benieuwd naar de volgende artikelen! Wat een ontzettend leuk idee om hier een reeks van te maken. X

 • Stephanie

  Wat een leuke reacties allemaal zeg! Super leuk.
  @ Natascha: er zijn veel mensen met vlieg angst.. Waar ga je heen op vakantie? en met welke maatschappij?
  Een tip: geef altijd aan bij de crew dat je vliegangst heb en vertel ze ook wat je er eng aan vind.. Dan kunnen ze jou een beetje in de gaten houden. Ik zelf vind het altijd fijn als mensen het aangeven, mocht er iets gebeuren met ze ( paniek aanval, flauwvallen ) dan weet ik vaak ook een beetje de oorzaak ervan 🙂

  @ Mandy

  Leuk dat je zusje ook Stewardess wil worden! Helaas zijn er nu geen vacatures voor de cabine.. vaak gaan ze bij de meeste maatschappijen in Jan/ Feb altijd weer opzoek naar nieuwe mensen. Dus zeg maar dat ze het in de gaten moet houden 🙂
  Als jullie nog vragen hebben dan hoor ik het!

 • Michaela

  Wat gaaf, vroeger wilde ik altijd stewardess worden!

 • Lisa's Beautybabbels

  Wat leuk om te lezen, ik ben zeker benieuwd geworden naar de volgende artikelen 🙂
  Ik heb altijd veel respect voor stewardessen; ze maken de vliegreis zoveel aangenamer. Het lijkt me zo pittig om tijdens verschillende uren en tijdzones te werken, en toch toveren ze iedere keer een glimlach op hun gezicht 🙂

 • alexa

  Lijkt me heel leuk en wat leuk dat je zo’n rubriek doet, erg origineel!

 • Kimberly

  Wat een leuke rubriek zeg 😀 Ik wilde vroeger trouwens altijd stewardess worden haha

 • Linda

  Is dit even leuk! Mijn broertje werkt als grond steward en ik kom er langzaam ook achter hoe interessant dit wereldje is! Naast het feit dat vliegen onwijs leuk is 🙂 ik ben ook erg benieuwd hoe je je huid het beste kan verzorgen tijdens het vliegen, het word snel droog en ik krijg plekjes..
  Het lijkt mij wel erg leuk werken in het Corendon team, tijdens de 3 op reis opnames heb ik kennis gemaakt met een aantal van jullie, wat een gezellige ploeg! 🙂 leuk dat je een aantal weken voor ons gaat schrijven!

 • Stephanie

  @ Linda wat leuk dat jouw broertje op de grond werkt.. Dat is ook interessant, maaaar vliegen is leuker!! 😉 dat programma was dat BNN reisstest ofzoiets? Het is zeker een gezellig ploeg:)

  • Linda

   Dat geloof ik graag! Hij hoopt zeker nog eens de lucht in te gaan, hij houd zijn ogen in ieder geval open voor vacatures 🙂 Dat was inderdaad de 3 op reis, reistest 🙂

 • Jennifer

  Leuk om te lezen! Mijn ouders vliegen altijd met Corendon haha.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.