Dingen die ik deze vakantie nog wil doen
11 aug 2017 Lifestyle Mama 3

Dingen die ik deze vakantie nog wil doen

Schreef ik een aantal weken terug nog dat ik de vakantie zo lang vind duren, is de vakantie nu eigenlijk al bijna weer voorbij! Het gaat allemaal altijd zo snel. Al eerder heb ik al verteld dat ik het best lastig vind om steeds maar weer met leuke activiteiten voor mijn kinderen te komen. Inmiddels mag ik bijna wel beginnen aan een lijstje wat ik in de laatste week van de vakantie nog wil doen!

Kabouterpad

Met stipt op één wil ik toch heel graag met mijn kinderen nog eens een kabouterpad bezoeken. Een kabouterpad is een pad van Staatsbosbeheer en is voor kinderen om op een speelde manier kennis te maken met de natuur. Het doet mij heel erg denken aan de wandelroutes voor kinderen die wij in Zwitserland hebben gedaan. Dit waren routes met speeltoestellen en opdrachten tussendoor. Dit wil ik binnenkort heel graag nog eens met de kindjes doen. Ik kwam trouwens op het idee door Kijkmama die hier eerder al eens over schreef. Lees hier haar verslag: klik.

Naar de speeltuin

Iets dat wij nu al wekelijks doen maar wat ik aankomende week zeker nog een keer wil doen. In onze woonplaats zit een onwijs leuke speeltuin waar de kinderen zich úren kunnen vermaken. Echt onwijs leuk. Zowel voor Senna als voor Sophia is er heel veel te doen en kan ik ze met een gerust hart hier heerlijk laten spelen. Ook super leuk om met andere moeders af te spreken samen met hun kindjes!

Zwemmen met de kinderen

Iets wat er eerlijk gezegd regelmatig (eigenlijk gewoon altijd) bij inschiet. Het bezoeken van een zwembad met de kinderen. Afgelopen zomer vonden de kindjes het strand zo fantastisch dat ze er niet meer weg te krijgen waren. Ik nam mij toen voor om regelmatig eens met de kindjes een zwembad te gaan bezoeken. Toch lijkt mij dit altijd een hele onderneming. Het scheelt ook dat Vincent niet echt van zwemmen houdt, dat is ook niet echt motiverend haha. Maar bij deze: ik wil binnenkort met de kinderen naar een zwembad.

Picknicken op de hei

Iets dat wij vorig jaar regelmatig deden en wat ik zo gezellig vind! Zie ook: eetdagboek mama en twee kinderen. Dit jaar hebben wij het ons al wel eens voorgenomen maar is het er niet echt van gekomen. Wel nemen we regelmatig een broodje mee als we bijvoorbeeld naar de speeltuin gaan maar echt op de hei picknicken is al weer een jaar geleden. Hopelijk krijgen wij in september hier nog prachtig weer voor!

We zullen zien wat hier nog allemaal van terecht gaat komen. In ieder geval hebben wij maandag een date staan in de speeltuin en hoop ik volgend weekend het kabouterpad te bezoeken!

Heb jij al eens een kabouterpad bezocht?

Reacties

 • Frank

  We zijn er nog nooit geweest, maar kijkt me keuk voor de kids. Wat wij echt nog willen doen deze vakantie is…. een dagje samen met mijn vrouw winkelen en terrasje pakken zonder de kleine 😁🙊🙈.
  Onlangs geplaatst door Frank: Boy or Girl ?

 • Nicole Orriëns

  Ja absoluut! Superleuk om te doen. Het zijn niet te grote afstanden, en kinderen vinden het geweldig.
  Onlangs geplaatst door Nicole Orriëns: Geen make-up: stom?

 • Jessica

  Het kabouterpad klinkt wel heel leuk. Het lijkt me super leuk om de natuur in te gaan met de kinderen, dat ze niet bang zijn voor een grassprietje, en vol bewondering kunnen kijken naar een paddestoel bijvoorbeeld.
  Onlangs geplaatst door Jessica: Stel je vraag & Spam je blog!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv