Een kijkje in het leven van een sterwardess: (huid) verzorging tijdens de vlucht
12 jun 2014 Lifestyle Travel 12

Een kijkje in het leven van een sterwardess: (huid) verzorging tijdens de vlucht

Vliegen is heel leuk om te doen… maar er is een minpuntje en dat is dat de lucht in het vliegtuig altijd erg droog is. Vandaag vertel ik je wat ik zelf doe aan verzorging tijdens de vlucht en geef ik een aantal tips voor als je zelf gaat vliegen!

Hydratatie tijdens het vliegen

Als ik een vlucht heb smeer ik altijd een dikke laag dagcrème  op mijn gezicht van Vichy en bodylotion op mijn armen en benen. Zo blijft mijn huid goed gehydrateerd. Voor mijn vlucht moet ik altijd zorgen dat mijn nagels er verzorgd uitzien. Er zijn strenge regels voor de uiterlijke verzorging waar elke stewardess zich aan moet houden, zo mag er geen felle nagellak worden gedragen. Vaak doe ik een blanke lak op mijn nagels. Makkelijk en snel om op te doen en het ziet er dan mooi en verzorgd uit.

Verzorging tijdens de vlucht

Ook heb ik altijd een tasje mee waar ik allemaal spulletjes in heb zitten die ik tijdens de vlucht nodig heb. Zoals deoderant, haarlak, facial spray, handcrème, nagelvijl, make up, geurtjes en verschillende smaken theezakjes. Natuurlijk ook voor het geval het vliegtuig kapot gaat en ik ergens in het buitenland moet verblijven. Dan is het altijd handig om wat dingen mee te hebben.

Huidverzorging tijdens het vliegen

Water drinken in het vliegtuig

Tijdens het vliegen drink ik altijd 1,5 liter water zodat ik niet uitdroog. Voor de crew hebben we ook cola of sprite, maar ik zelf drink dat niet omdat je daar nogal een opgezette buik van krijgt. Drinken tijdens een vlucht is heel erg belangrijk! Bij voorkeur drink je geen koolzuurhoudende dranken maar water of thee.

Het vliegtuig als werkplek

Een vliegtuig is een smerige werkplek met heel veel bacteriën. Daarom was ik heel vaak mijn handen, een desinfectans vind ik ook heel erg handig om bij mij te hebben. Door het vele wassen drogen mijn handen sneller uit en zorg ik er altijd voor dat ik een goede verzorgende handcrème bij mij heb. Tijdens de vlucht kan ik mijn handen hier goed mee verzorgen.

Facial Spray

Wanneer ik even een opfrisser nodig heb gebruik ik een facial spray van het merk Evian. Daar wordt je lekker wakker,het fixeert de make-up en zorgt ervoor dat je gezicht niet pufferig wordt. Echt een aanrader om een facial spray mee te nemen als je gaat vliegen. Zeker als het warm is! Nog een voordeel is dat je make-up er stukken mooier en natuurlijker uitziet na het gebruik van een facial spray.

Huidverzorging

Tips om goed gehydrateerd te blijven als je gaat vliegen

 • Begin het liefst een aantal dagen voordat je gaat vliegen met het extra drinken van water. Bijvoorbeeld twee dagen van tevoren.
 • Het fijnst is om niet veel make-up te dragen tijdens een vlucht. Als het erg warm is blijft hier weinig van over en daarnaast wordt het dan lastiger je gezicht gedurende de vlucht regelmatig in te smeren.
 • Ook is het verstandig om een aantal dagen van tevoren te beginnen met een extra moisturizer voor je gezicht voor extra hydratatie. Je kan er voor kiezen om vaker te smeren maar je kan er ook voor kiezen om een product te gebruiken die voedzamer is voor de huid. Ook na de reis is het goed om de huid nog een aantal dagen extra te hydrateren.
 • Tijdens het vliegen, en vooral tijdens lange vluchten, is het goed voor de huid om deze extra goed te verzorgen met een olie of moisturizer.
 • Handig is om de producten die je mee neemt tijdens het vliegen, zoals een moisturizer, in een mini verpakking mee te nemen. Een full size product heb je nooit helemaal nodig en neemt alleen maar ruimte in beslag.
 • Vergeet niet om je handen en lippen tijdens de reis te verzorgen, deze hebben ook extra hydratatie nodig!
 • Vermijd zoute producten voor en tijdens het vliegen, dit zorgt er alleen maar voor dat je opgezwollen kan raken.

Herken je deze tips voor verzorging tijdens de vlucht? Wat doe jij zelf aan hydratatie tijdens de vlucht?

Tot volgende week! Liefs Stephanie

Over Stephanie van der Wal

Stephanie, 32 jaar, woont samen met Job, en samen werden zij op 5 oktober 2017 voor het eerst ouders van Jason! Inmiddels is Stephanie in blijde verwachting van haar tweede kindje (een meisje!). Stephanie neemt je mee in haar wereld van haar zwangerschap,de veranderingen in haar leven, het moederschap, en alles wat hierbij komt kijken. Je kan hier op Twinkelbella regelmatig een update van haar verwachten.

Reacties

 • Linda

  Wat een handig artikel! Ik probeer ook zoveel mogelijk te drinken tijdens een vlucht. Een tripje binnen Europa overleeft mijn huid wel, maar wanneer ik richting Australië vlieg is mijn droge huid echt een ramp! Veel smeren en drinken. De laatste keer kreeg ik zelfs van een stewardess een anderhalve liter fles met water, super fijn! Van te voren extra lief zijn voor je huid ga ik zeker onthouden, zeker als dit het comfort van je reis goed doet.

 • Sophie

  Leuke en handige tips! Ik vlieg heel af en toe, maar vaak zijn het korte vluchten (Londen of Italië). Maar ooit ga ik eens naar New York en kan ik er gebruik van maken 😀

 • Denise

  Wat een handige tips! Ik denk dat er veel mensen gebruik van maken de komende tijd <3

 • Mandy

  Handige tips. De keren dat ik ben gaan vliegen heb ik daar weinig bij stil gestaan. Maar ik ga ze onthouden nu.

 • Natascha

  Wat een handige tips, ik ga ze onthouden. Ik dronk inderdaad al bewust geen koolzuurhoudende dranken voor het vliegen.

 • Amy

  Wat een leuk en handig artikel! Gek genoeg houd ik juist enorm van zoute dingen eten als ik vlieg.. Maar niet meer doen dus voortaan!

 • alexa

  Wat een super handige tips zijn dit saskia. Binnenkort gaat de vakantie weer beginnen dus ik had deze tips wel even nodig. So thank you a lot! <3

 • Jasmijn

  Handige en fijne tips!

 • Miranda

  Handige tips! Ik heb een hele droge huid in combinatie met psoriasis, dus (lange) vluchten zijn altijd een ramp.
  Ik drink heel veel water, dat maakt echt onwijs veel verschil merk ik altijd. Daarnaast gebruik ik ook altijd gezichtscrème van vichy, ik heb speciale herstellende lippenbalsem van la roche posay, die gebruik ik zeker tijdens het vliegen maar ook gewoon wanneer nodig. Voor de psoriasisplekken neem ik altijd een speciale vette crème mee, om alles nog eens extra goed in te smeren.

  De facial spray stop ik altijd in mijn koffer voor in het warme land haha. Maar de volgende keer neem ik er ook 1 mee in het vliegtuig, handige tip;)

 • beautyforgirls

  Wat een leuk en handig artikel.
  Lief,s xxx

 • Anoeska

  Fijne tips!

 • Sas

  Wat een leuk artikel zeg met handige tips!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.