Kijkje in het leven van een Stewardess: Uiterlijke Verzorging
19 jun 2014 Lifestyle 22

Kijkje in het leven van een Stewardess: Uiterlijke Verzorging

Uiterlijke verzorging is heel belangrijk voor een stewardess. Een stewardess is het visitekaartje van het bedrijf en iedereen let op je wanneer je over Schiphol loopt, of wanneer je in de cabine aan het werk bent. Vandaag vertel ik wat ik doe aan uiterlijke verzorging voordat ik in het vliegtuig stap! Lees je mee?

Steph

Stewardess en Make-up

Voordat ik me opmaak breng ik eerst een laagje dagcrème op. Zoals ik vorige week al vertelde is het heel belangrijk om de huid in de lucht goed te verzorgen. Als ik me opmaak zorg ik dat ik een goede laag foundation op heb omdat de TL lichten in het vliegtuig heel fel zijn en je er dan erg bleek uit kan zien. Ik zelf gebruik altijd een foundation van Max Factor, hele fijne is het en je krijgt het ook mooi egaal en het dekt goed. Ik gebruik mijn Naked 2 Palette om mijn ogen mooi op te maken. Zwarte mascara van L’Oréal en ik maak altijd een zwart lijntje op mijn ogen. Daarna maak ik het af met wat blush van Dior. Als je in de cabine werkt moet je redelijk wat make up gebruiken anders ben je zo bleek onder die TL lichten.

Donut haar

Haren van een stewardess

Volgens de regels van Corendon Dutch Airlines moet het haar opgestoken zijn wanneer het haar langer is dan de schouders. Ik zelf gebruik altijd een donut waar je een mooie knot mee kan maken. Het zit dan netjes, geen haren meer in het gezicht en krijg er ook nog veel leuke complimentjes op. Strak in de lak en dan klaar om te gaan!

Voetverzorging stewardess

Omdat ik vaak lange dagen maak waar ik meestal ook de hele tijd op mijn benen sta zorg ik goed voor mijn voeten. Ik ga om de 6 weken naar de pedicure om al het eelt te laten verwijderen en smeer me voeten dagelijks in met een lekkere crème.  Met werken heb ik ook 2 paar schoenen. 1 paar hakken waar ik mee rond loop op Schiphol en zodra ik in het vliegtuig stap trek ik mijn ballerina’s aan. Een hele vlucht op hoge hakken is niet goed voor de voeten en je hebt sneller kans op spataderen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Mochten er vragen zijn mag je deze natuurlijk altijd stellen in de comments!

Tot volgende week!

Liefs Stephanie

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Sophie

  Wat leuk om te lezen! Ik vind deze rubriek zo interessant hihi. Ik heb ook een donut voor een knot, maar ik heb er denk ik te dun haar voor. Jammer 🙁

 • Mirjam

  Ah wat leuk om te lezen! Vind het altijd zo interessant hoe je leeft als stewardess, je maakt toch heel wat mee! 🙂

 • Miranda

  Leuk om te lezen, erg interessant:) ik heb ook een haardonut, vind het zo gemakkelijk en altijd een mooi resultaat.

  Fijn om te lezen dat je in de lucht gewoon op ballerina’s mag. Ik dacht dat je altijd hakken aan zou moeten. Gelukkig maar, want dat lijkt me moeilijk!:)

 • Jasmijn

  Heel leuk artikel 🙂

 • alexa

  Wat leuk om te lezen, leuk dat je ons zo meeneemt! Een donut knot is altijd erg leuk en nog steeds lukt het me niet. Ik vind het er altijd zakelijk uitzien!

 • Stephanie

  Hooi meiden!

  Een donut indoen is heel makkelijk ik zal het even kort uitleggen

  • Stephanie

   Maak een staart van je haar. Doe dan de donut over je haar heen. Ikzelf ga altijd een beetje naar voren hangen zodat ik het haar makkelijker over de donut kan verspreiden. De bedoeling is dat je de donut uiteindelijk niet meer ziet. Ikzelf doe altijd nog een elastiekje over het haar en de donut zodat het goed blijft zitten.
   Het overgebleven haar draai ik eromheen en zet het vast met speldjes. Of ik maak aan allebei de kanten kleine vlechtjes en draai die eromheen. Voor mij werkt het het beste wanneer me haar nat is. Succes!

 • Sharrel Veenstra

  Wat een leuk artikel! Ik vind persoonijke dingen altijd leuk om te lezen.

  x

 • Linda

  Heel erg leuk om te lezen! Stewardessen zien er altijd zo mooi en verzorgd uit dat het zeker leuk is om te lezen welke producten je daarvoor gebruikt :).

 • Marloes

  Ah wat leuk om te lezen! Vroeger wilde ik zelf ook altijd stewardess worden, hihi! Mooie producten gebruik je!

 • kelly

  Wat leuk om te lezen. Maar begrijp ik nou goed dat er geen regels zijn voor je make-up? Ik snap dat je er niet als een clown bij kan lopen? Maar er is niet 1 bepaalde manier hoe de make-up moet zijn?

 • DQ

  Leuk om te lezen dit! X

 • Stephanie

  @Kelly
  Er zijn wel regels voor de make up. Wat sowieso gedragen moet worden is mascara en foundation. Sommige meiden zijn niet zo van het make up dragen dus de basis moeten ze gebruiken. En als je bijvoorbeeld oogschaduw wilt opdoen moeten het wel kleuren zijn die bij het uniform passen. Dus geen blauw of geel;) Maar het is niet zo dat iedereen een zwart lijntje boven de ogen moet hebben.
  En ten allen tijden een glossje.

 • cuisineceline

  Dit vond ik erg leuk om te lezen! 🙂

 • Mandy

  Super leuk weer om te lezen!

 • Chinouk

  Wat leuk! Ik heb het artikel van vorige week eventjes gemist geloof ik, dus die ik ga ik terug lezen. Ik heb een lange tijd getwijfeld of ik de Stewardessen opleiding wilde gaan doen, dus vind het erg tof om te lezen!

 • Manon

  Leuk om te lezen!

 • Saartje

  Wat leuk om te lezen! En wat fijn dat je op ballerina’s mag lopen in het vliegtuig, op hakken zou het moeilijk tot niet uithouden zijn.

 • jouvence

  leuk om te lezen ♥ erg slim om twee paar schoenen bij te hebben xx

 • BeautyLife

  Wat leuk om te lezen dit! 🙂 xoxo

 • Claudia

  Ik vind dit zeker leuk om te lezen! Ik heb altijd zoveel bewonderingen voor de stewardessen 🙂

 • Stephanie

  Erg interessant om te lezen! Als stewardess heb je natuurlijk vaak een hectisch en onregelmatig leven dus zeker leuk om te zien hoe je daarmee omgaat 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv