Onze Vakantie
15 jul 2015 Travel 19

Onze Vakantie

Voor velen is de vakantie al aangebroken. Mijn zoontje heeft nu een week vakantie en om mij heen zie ik steeds meer mensen met vakantie vertrekken. Vorige week vroeg iemand zelfs of mijn schoolvakantie al was begonnen haha. Maar goed, daar wilde ik vandaag niet over vertellen, ik vertel vandaag hoe wij onze eerste vakantie als gezinnetje van vier vorm gaan geven. Ook ben ik natuurlijk erg benieuwd wat jullie plannen voor de vakantie zijn!

Alhoewel we nu officieel in de vakantietijd zijn heb ik geen gevoel van vakantie. Onze dochter is een aantal weken geleden geboren en tijdens de zwangerschap ben ik zo ziek geweest dat het nog tijd nodig heeft om te herstellen en ik eigenlijk gewoon nog ziek ben. Toen we tijdens mijn zwangerschap over de vakantie nadachten moest ik er niet aan denken om lekker naar een ander land te gaan, of naar een andere plek. Mijn enige veilige plek is thuis.

Over twee weken zal Vincent vakantie hebben en ben ik toch weer gaan denken over hoe we dit vorm zullen gaan geven. Senna is immers ook vrij en het is voor hem niet leuk om hele dagen alleen maar thuis te zitten. Dat gaan we dus ook niet doen. Voor ons allemaal is het goed om wat te gaan ondernemen en heel misschien om nog een paar dagen weg te gaan. Toen Senna nog klein was zijn we een aantal dagen naar Berlijn geweest met overnachtingen in een erg mooi hotel. Dat is zo goed bevallen dat ik het geen straf zou vinden om weer naar Berlijn te gaan. Toch weet ik niet of het verstandig is omdat Sophia natuurlijk nog heel klein is.

Lees ook: Zo vieren wij vakantie!

Mochten we gewoon thuis blijven hoop ik een aantal dagen weg te gaan als gezinnetje. Wat we gaan doen heb ik eigenlijk nog niet echt een idee van. We zien het wel. Vincent houdt totaal niet van pretparken e.d. dus dat zal het niet veel worden. Sowieso willen we veel gaan fietsen en heb ik al kunnen regelen dat Sophia lekker vertroeteld wordt door een tante, en Senna, Vincent en ik lekker op stap kunnen. Vorig jaar deden we dit ook erg veel en dat was erg fijn.

Ik krijg veel de vraag of ik het niet jammer vind dat we geen plannen hebben. Nee hoor. Vorig jaar zijn we naar Portugal geweest in een villa en dat was een heerlijke vakantie. Daar kan ik dit jaar nog wel op teren. Als we volgend jaar maar wel weer weg gaan 🙂

Wat zijn jouw plannen voor de vakantie?

handtekening-saskia

Reacties

 • Dana

  Hopelijk komen jullie als nog op iets leuks voor met zn 4tjes! Ik vertrek naar Hong Kong 🙂

 • Amt

  Fijn om straks lekker even tijd te hebben met zijn viertjes! Op zich hoef je dan natuurlijk niet weg, maar iets leuks doen is toch wel gezellig en ontspannend. Hopelijk komen jullie nog op iets leuks, geniet er van! Ik reis op dit moment door Zweden en ga over 1,5 week weer aan het werk 🙂

 • sunny mama

  Gezien de omstandigheden vind ik het helemaal niet vreemd hoor, dat je nog geen concrete plannen hebt. En wanneer jullie er allemaal echt aan toe zijn, ga je vanzelf wel concrete vakantieplannen maken, lijkt mij.
  Zelf heb ik ook nog eventjes geen vakantieplannen, maar ik verkeer in de fortuinlijke omstandigheid dat ik ook buiten het hoogseizoen kan gaan. Wat ik wel doe, is af en toe een uitstapje of een citytripje in binnen en buitenland.

 • Minke

  Ook heerlijk toch. Wij gaan nog een midweekje weg een keer. Niets concreets echt, we hopen richting België te gaan. Gewoon een park waar we kunnen zwemmen en spelen, daar maken we Luca helemaal blij mee. Nog 1 keer als gezinnetje van 3 weg haha. Geniet van de tijd samen!

 • Els

  Niet weg gaan is toch prima? Wij gaan dit jaar waarschijnlijk ook niet. Nog veel doen voor ons nieuwe huisje :-).

 • Iris | Todayslipstick

  Geniet lekker van je vakantie, wat je ook gaat doen! Lekker met je gezin samen zijn en genieten is het belangrijkste!
  Liefs, Iris

 • Charlotte

  Hier ook nog geen concrete plannen… Geniet maar lekker van de vakantie en van je mooie gezinnetje!

 • debby

  Ik vind op vakantie gaan niet zo mega belangrijk en vind thuis blijven ook leuk. Dit jaar gaan we op een huis passen in een gehucht tussen de koeien en schapen en ik heb er zin in.

 • Sandra

  Lekker thuis genieten van je prachtige gezinnetje! Ik ga deze zomer ook niet op vakantie, maar hoop volgend jaar wel weer te gaan 🙂

 • Marjolein

  Het is ook wel eens lekker om gewoon te genieten van een vakantie in Nederland. Ik blijf waarschijnlijk ook thuis, maar ga dan eind september nog weg. Zolang het weer in Nederland mooi warm blijf is het prima te vertoeven hier. Het fijne is dat je thuis gewoon alles hebt, vooral met die kleintjes x

 • Angelique

  Ik ben benieuwd wat jullie uiteindelijk gaan doen! Zelf heb ik ook nog geen plannen.

 • kiki

  laat het op je afkomen en geniet lekker als gezin!!! Veel plezier!

 • Iris

  Af en toe een dag weggaan is ook heel leuk! Misschien is Sprookjeswonderland wel wat voor Senna, ook niet heel groot.

 • Manon

  Je hoeft niet perse naar het Buitenland te gaan, je kan ook een keer wat leuks gaan doen in Nederland, of gewoon een weekendje in Nederland weg, niet te ver van huis?! Ik snap dat je nog twijfelt omdat de kleine meid nog zo klein is haha. Ik ga 24 augustus naar Torremolinos.

 • Kelly

  Jullie ook een fijne vakantie ! Thuis vakantie vieren kan ook heerlijk zijn !

 • Wendy

  Wij gaan niet op vakantie en verder hebben we ook geen plannen. Normaal doen we ook twee weken vrijwilligerswerk, maar ook dat gaat voor mij niet door. Mijn vriend gaat wel, die kan het niet loslaten. Maar het is hier in het dorp, dus ik kan hem gewoon nog zien. Ik ben wel een weekje vrij, maar wat ik ga doen? Geen idee. We zien het wel. 🙂

 • Chinouk

  Ah, het wordt hoe dan ook een heerlijke vakantie voor jullie! Ik hoop dat het mooi weer wordt zodat jullie veel kunnen ondernemen met z’n viertjes. Vorig jaar ben ik ook thuis gebleven in de zomervakantie, ik vond dat toentertijd niet zo erg maar de maanden erna merkte ik toch wel dat het knaagde. Ik was niet zo compleet uitgerust & ik zat toch wel in een sleur. Dit jaar reis ik met mijn vriend mijn ouders achterna naar Amerika zodat we met z’n allen kunnen genieten! Ik heb er onwijs veel zin in, zon/zwembad/fastfood; kom maar op! Haha en natuurlijk make-up shoppen, dat mag niet ontbreken.

 • Daniëlle

  Dit jaar zit er voor ons ook geen vakantie in. Wij verhuizen over drie weken, en daar gaat op het moment al onze tijd en energie naar toe.

  • saskia

   Dat kan ik mij inderdaad voorstellen, veel succes met verhuizen en misschien dat je toch af en toe nog even kan genieten van de zon.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.