Ons verblijf in Disney en het NEWPORT BAY HOTEL
2 nov 2023 Kinderen Travel 0

Ons verblijf in Disney en het NEWPORT BAY HOTEL

Wie mij volgt, weet natuurlijk dat wij onlangs een waanzinnig weekend in Disneyland Paris mochten doorbrengen. Wij waren uitgenodigd om een weekend lang Halloween te vieren in Disneyland Paris! Voor mij en de kinderen was dit een droom die uitkwam en hebben wij waanzinnig genoten! Het een en ander hebben wij al gedeeld op onder andere instagram, maar ik zal in deze blog ook een nog iets uitgebreidere ervaring delen!

Vrijdag 20 oktober was het zover. Al weken was het ons onderwerp van gesprek: onze reis naar Disneyland Paris. Er ging geen dag voorbij zonder dat iemand van ons aan de ander vertelde hoe ontzettend veel zin wij erin hadden!

Ons verblijf in Disneyland Paris

Wij vertrokken al lekker vroeg van huis om lekker vroeg in Disneyland te kunnen zijn. Vanaf 15.00 konden wij in het hotel, maar konden al wel eerder het park een bezoek brengen. De reis verliep gelukkig voorspoedig. Hoe ouder de kinderen worden, hoe makkelijker een lange autorit gaat. Overigens nog even een leuke tip voor wanneer je naar Disneyland Paris gaat: de Podcast “Op weg naar de Magie”. Deze kan je luisteren via jouw Podcast App en is een super leuke (en handige) tip voor onderweg.

Bij aankomst konden wij ons direct onderdompelen in de magie van Disney. Het begon eigenlijk al direct toen wij het terrein van het hotel opreden. Later in het artikel zal ik er nog zeker op terugkomen, maar alles in Disneyland is perfect. Alles is mooi onderhouden en ontzettend netjes. Dit maakt direct dat je voelt dat je er even helemaal uit bent.

Omdat wij aan het begin van de middag waren gearriveerd, en nog niet de hotelkamer op konden, brachten wij als eerste een bezoek aan het park. De tassen en dergelijke konden wij al afgeven en werden netjes op onze hotelkamer afgeleverd.

Disney Halloween Festival

Zoals ik al vertelde waren wij uitgenodigd ter gelegenheid van Halloween. Dit was dan ook niet te missen. Het hele park was omgetoverd in het thema: Disney Halloween Festival. Echt prachtig hoe dit is gedaan. Overal pompoenen en decoratie. Een geweldige sfeer! Voor ons bezoek, heb ik mij heel even afgevraagd of Halloween voor onze jongste (8 jaar oud), niet te eng zou kunnen zijn. Maar nee, hier is zeker rekening mee gehouden, en zelfs voor de allerkleinsten is het heel erg leuk. De sfeer is feestelijk met een klein tikkeltje griezeligheid. Vooral de speciale Halloween Parade is geweldig voor kinderen! Daarnaast was er in de avond ook een extra lichtshow in het thema van Halloween met de schurken van Disney.

Het is moeilijk om te beschrijven wat er allemaal te doen en te zien is in Disneyland Paris. Het is namelijk zo ontzettend veel! Wij kwamen ogen en oren te kort. Wat wij als eerste hebben gedaan, zijn de attracties die voor ons hele gezin leuk waren om te doen. Zoals It’s a small world en Peter Pan. Die laatste is overigens mijn favoriete attractie haha. Ik vind het zo magisch om door de wereld van Peter Pan te vliegen! Mijn jongste dochter is fan van It’s a small world. Wij zijn hier met haar dan ook meerdere keren in geweest. De achtbanen sloegen mijn dochter en ik even over, dat waren de favorieten van Vincent en Senna. Zo nu en dan splitsten wij ons dan ook op: mijn dochter en ik die samen attracties bezochten, en Vincent en Senna die samen op stap gingen. Ik vind dit ook leuk en handig dat dit kan. Er is genoeg om samen te doen, maar je kan ook even apart met een van de kinderen op stap: er is genoeg voor alle leeftijden en wensen.

Walt Disney Studios Park

Wat mij overigens is opgevallen is dat het Walt Disney Studios Park ontzettend gaaf is geworden. De laatste keer dat ik er was (vier jaar geleden), vond ik het een mooi park maar was ik niet heel erg onder de indruk. Of het een toeval was dat we nu gewoon meer hebben gezien (mijn kinderen zijn ook ouder), of dat er veel verbeteringen hebben plaatsgevonden, dat weet ik niet zo goed. Ik denk zelf het laatste. Er was veel meer te doen, er is meer bijgebouwd, en er liepen karakters rond zoals Spiderman die over de daken vloog, en andere figuren waar mijn kinderen helemaal wild van werden, en die ik zelf niet kende.

Waar wij voorheen voornamelijk te vinden waren in het Disneyland Park, waren wij nu minstens evenveel in het Walt Disney Studios Park te vinden. Het was gewoon waanzinnig geweldig! Wat ik misschien nog wel het aller tofste vond is dat omdat mijn kinderen nu ouder zijn, wij ook de avonden lang in het park konden lopen en attracties bezoeken. Wanneer je kinderen ouder zijn, is dit echt super leuk en gezellig om te doen. Voorheen hebben wij dit ook wel gedaan, maar de ervaring is heel anders wanneer kinderen actief mee kunnen doen, in plaats van dat ze slapen in de kinderwagen. Wat mij ook een ontzettend gelukkig gevoel gaf, waren de verwonderde gezichten van de kinderen. Het vuurwerk in de avond bij het kasteel bijvoorbeeld. Dit is iets wat zo veel indruk op kinderen (en volwassenen) heeft, iets dat ze nooit meer zullen vergeten!

Newport Bay Hotel

Wij verbleven in het Newport Bay Hotel. Omdat ik altijd heel nieuwsgierig ben, had ik van tevoren al wat recensies opgezocht. Deze waren ontzettend verschillend van aard. Van positief, tot zeer negatief. Wat mij het meest was bijgebleven waren de vele reacties omtrent de bedden. Die waren volgens veel mensen ontzettend hard, en niet prettig om op te slapen.

Wat ons als eerste opviel is hoe ontzettend prachtig het hotel er uit ziet. Van binnen en van buiten. Én groot. Enorm groot. Toch is dit niet iets wat nadelig is. Wanneer je verblijft in een hotel van Disney, is dit echt een feestje. Alles is netjes verzorgd. De kamer was mooi, er was gedacht aan koffie en thee, en wij hadden een bad! Ik ben altijd een enorm voorstander van een bad. Maar moet wel eerlijk zeggen dat uiteindelijk alleen de kinderen er gebruik van hebben gemaakt. Alhoewel het niet de bedoeling is om heel veel in het hotel te verblijven (hallo, je bent in Disney!), is het toch een plek waar wij het heel fijn vonden. Vooral voor mijn jongste was het op gegeven moment toch echt even nodig om overdag met een boekje lekker in bed te liggen (met een knuffel van Stitch naast haar).

En dan natuurlijk de grote vraag: hoe waren de bedden? Nou, ik kan je vertellen dat die geweldig waren. Wij hebben echt geweldig geslapen. Dat kwam niet alleen omdat we ontzettend moe waren van alle indrukken, maar ook omdat de matrassen en de dekbedden gewoon heel erg fijn waren. Ik kan daar echt niets negatiefs over zeggen. Verder hadden wij iedere ochtend een fijn ontbijt in het hotel.wij houden ontzettend van hotelontbijtjes. Dat was echt feest!

Tussen de regels door zal je het wel lezen: wat hebben wij een waanzinnig geweldig weekend achter de rug! Een droom die uitkwam en waar wij nog heel vaak aan zullen denken

Ben jij weleens in Disneyland Paris geweest?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.