Kinderen

Musthave: Regenlaarzen (en wat wij er allemaal mee doen)
14 dec 2018 Lifestyle 0

Musthave: Regenlaarzen (en wat wij er allemaal mee doen)

Zo na de zomer, wanneer het iets meer begint te regenen en de zomerschoenen weer naar de zolder kunnen, komen de regenlaarzen weer uit de kast. Bij het uitpakken van de regenlaarzen van vorig jaar, besefte ik mij dat wij eigenlijk best heel veel laarzen hebben. Wij gebruiken ze dan ook heel erg regelmatig en hebben meerdere paren voor de kinderen. Wat mij betreft echt een musthave! Niet alleen in de herfst, maar zeker ook in de winter.  Lees meer..


Vanaf welke leeftijd laat jij je kind weleens alleen thuis?
6 dec 2018 Mama 9

Vanaf welke leeftijd laat jij je kind weleens alleen thuis?

Zoals de meesten van jullie wel weten ben ik mama van twee kinderen. Een zoontje van zeven jaar oud, en een dochter van drie jaar oud. Hoe ouder kindjes worden, hoe makkelijker het wordt zeggen ze weleens. En dat is ook zo. Waar ik de laatste tijd tegen aan loop is dat mijn zoontje weleens vraagt om alleen thuis te mogen blijven. Bijvoorbeeld wanneer ik heel even weg moet voor een boodschap.  Lees meer..


Vanaf welke leeftijd kind op de tablet?
30 nov 2018 Mama 0

Vanaf welke leeftijd kind op de tablet?

Als moeder zijnde kan ik er niet meer omheen: namelijk het gebruik van een tablet. Of in ons geval niet één tablet, maar twee tablets. En dat vond ik wel even een ding hoor, want vanaf welke leeftijd is een tablet geschikt voor een kind? Lees meer..


De kinderbijslag gaat omhoog! (2019)
29 nov 2018 Mama 11

De kinderbijslag gaat omhoog! (2019)

Elk jaar wordt het weer even kijken naar de premies van de zorgverzekering, maar ook naar andere zaken zoals bijvoorbeeld de kinderbijslag! En voor aankomend jaar is het allemaal extra gunstig, want de kinderbijslag gaat omhoog! Lees meer..


Hoe omgaan met de sinterklaas stress?
28 nov 2018 Mama 3

Hoe omgaan met de sinterklaas stress?

We kunnen er allemaal niet meer omheen en zijn allemaal waarschijnlijk volop in de Sinterklaas “stress” beland. Althans, de ouders van jonge kinderen zullen het zeer waarschijnlijk wel herkennen dat deze tijd van het jaar gewoon best wel heel erg druk is. Als ik naar mijn eigen kinderen kijk: zij stuiteren best een beetje alle kanten op zo nu en dan. Want: het is allemaal ook best heel spannend! Ik ben daarom dit jaar voor het eerst iets anders omgegaan met deze sinterklaas stress en leg jullie graag uit hoe en waarom ik dit heb gedaan.  Lees meer..


Niet luisteren? Dan niets in de schoen!
25 nov 2018 Mama 11

Niet luisteren? Dan niets in de schoen!

Ik zal de laatste zijn die zegt nooit te hebben geroepen naar mijn kinderen: “je moet wel luisteren want: Piet, die hoort alles”. En ja, het werkt redelijk. Met nadruk op redelijk want meestal na een aantal minuten zijn ze het al weer vergeten, en gaan ze net zo hard weer verder. En van mij uit blijft het echter een dreigement. Alleen: er zijn ook ouders die het niet alleen als dreigement gebruiken, maar dit ook echt uitvoeren. Luistert een kind niet? Dan niets in de schoen! Lees meer..


DIY: knutselen met herfstbladeren
22 nov 2018 Lifestyle 0

DIY: knutselen met herfstbladeren

Voor de kinderen is de herfst een heerlijk seizoen. Lekker naar het bos om te wandelen, lekker rond te rennen en om herfstblaadjes te zoeken. Met die herfstbladeren kan je ook heel veel leuke dingen doen! Zo zijn er genoeg ideeen te bedenken om te knutselen met herfstbladeren! Ik deel er een aantal met jullie! Lees meer..


Snelcursus Zwemdiploma A: aanrader of niet?
14 nov 2018 Mama 3

Snelcursus Zwemdiploma A: aanrader of niet?

Afgelopen week deelde ik op mijn instagram en in mijn vlog dat mijn zoontje mocht afzwemmen voor zijn B diploma. Ik kreeg veel prive berichtjes van jullie dat het wel heel snel is gegaan (begonnen met zwemles in augustus!) en hoe dit kan. De meeste zullen het misschien al wel weten: Senna heeft een snelcursus gedaan. En vandaag deel ik met jullie de ins en outs en of ik het kan aanraden.  Lees meer..


Review: Crayola Washimals
9 nov 2018 Lifestyle 121

Review: Crayola Washimals

Mijn kinderen zijn dol op knutselen en tekenen en kunnen zich hier echt uren mee vermaken. Zo leuk ook om dat te zien. Regelmatig krijgen wij leuke nieuwe producten opgestuurd om uit te proberen. Vooral Sophia was dit keer heel blij want wij kregen de Crayola Washimals! Ook mag ik aan een van jullie een setje weggeven, dus lees even mee! Lees meer..


Het haar drama van mijn dochter
8 nov 2018 Mama 2

Het haar drama van mijn dochter

Mijn beide kinderen zijn geboren met een enorme bos haar. Althans, best wel wat haar. Vooral mijn dochter, zij had echt heel veel haar. Van die donkere schattige haartjes, ik kon daar echt uren met mijn neus in zitten haha. Inmiddels is die kleine baby met veel haar al drie jaar oud, en hebben die kleine haartjes zich ontpopt tot heel veel en lang haar. En dat kan voor kleine problemen zorgen, zo hadden wij van de zomer een haar drama met mijn dochter 🙂 Lees meer..