Kinderen ziek? Met deze binnenactiviteiten gaan ze zich niet vervelen!
21 mrt 2024 Gezondheid Kinderen Mama 0

Kinderen ziek? Met deze binnenactiviteiten gaan ze zich niet vervelen!

Snotteren, buikpijn of koorts: het is natuurlijk enorm vervelend als je kind zich niet lekker voelt. Soms zijn kids zo ziek dat ze het beste in bed kunnen blijven, maar bij bijvoorbeeld een verkoudheid kunnen ze best nog wel wat energie hebben. Wat zijn activiteiten die je dan thuis met ze kan ondernemen, zonder dat ze zich te veel in hoeven te spannen?

Knutselen

Als je je kind ziek thuis houdt, kan knutselen een hartstikke leuke en creatieve manier zijn om samen tijd door te brengen. Gebruik knutselpapier of misschien wel een oude eierdoos of wc-rol om de leukste creaties te maken. Misschien vind je buiten nog wel wat bladeren om mee te stempelen of om een slinger mee te maken.

Bakken

Aan bakken zitten twee voordelen: het is leuk om te doen en na afloop heb je een heerlijk baksel om van te smullen! Maak bijvoorbeeld samen een lekkere taart, cake of brownie. Extra leuk: versier jullie creatie nadat het klaar is met bijvoorbeeld hagelslag en slagroom.

Is het bakken toch iets te intensief voor je kind, door bijvoorbeeld koorts of pijn? Dan kun je eventueel een pijnstiller geven om de koorts te verlagen en pijn te verminderen. Denk aan paracetamol, wat over het algemeen de veiligste pijnstiller is met de minste bijwerkingen.

Wanneer paracetamol niet voldoende helpt, kun je eventueel kiezen voor ibuprofen of naproxen. Pijnstillers worden alleen geadviseerd vanaf een bepaalde leeftijd of bepaald gewicht. Lees voor gebruik altijd goed de bijsluiter om te zien of je de pijnstiller veilig aan je kind kunt geven en hoe hoog de dosis mag zijn.

Schilderen of tekenen

Nog een creatieve activiteit: schilderen of tekenen! Dit kan je natuurlijk doen met potloden of kwasten, maar vingerverf is nóg leuker! Lekker samen kliederen en leuke creaties maken, en voordat je het weet ben je alweer een paar uur verder.

Puzzelen

Puzzelen is leuk en leerzaam. Een ideale activiteit voor een dagje thuis! Ook hoeft je kind zich hiervoor niet echt fysiek in te spannen, wat fijn is als hij of zij ziek is. Wel kost het natuurlijk cognitie, waardoor het niet zo’n goede activiteit is voor als je kind hoofdpijn heeft. Hebben jullie de eerste puzzel al snel af? Kies dan daarna eentje met meer stukjes voor nóg meer uitdaging!

Bioscoopmiddag

Niks zo lekker als tijdens het ziek zijn op de bank ploffen onder een dekentje en kijken naar je favoriete film. Organiseer daarom een heerlijke bioscoopmiddag voor je kind.

Boekjes lezen

Lekker bij mama of papa op schoot en heerlijk boekjes lezen: veel kinderen vinden dit heerlijk!

Frisse neus halen

Knapt je kind iets op? Dan kan het lekker zijn om even kort een frisse neus te halen buiten. Dit kan in de tuin of loop even een klein blokje om. De buitenlucht heeft veel voordelen voor zowel jou als je kind.

Pyjamadag

Gelukkig is er genoeg te doen op een dag dat je kind ziek thuis is. Laat jullie pyjama aan en doe samen leuke activiteiten. Merk je toch dat het iets te intensief is om bijvoorbeeld te knutselen of schilderen? Kies dan een van de rustigere activiteiten, zoals een filmpje kijken op de bank.

Veel beterschap gewenst!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.