10 BROODTROMMEL TIPS VOOR NAAR SCHOOL
8 jun 2020 Gezondheid Kinderen Mama 3

10 BROODTROMMEL TIPS VOOR NAAR SCHOOL

Yes. De kinderen mogen na een aantal maanden Corona tijd weer hele dagen naar school. Wat zijn mijn kinderen blij! Eindelijk weer al hun vriendjes zien en samen spelen. Voor mij als mama wordt het weer tijd om elke dag te bedenken wat ik de kinderen mee zal geven naar school. 

Zelf geef ik het liefste iets gezonds mee naar school. Het is niet helemaal verplicht, maar ik weet dat de school dit het liefste ook graag zo ziet. Nu na Corona is het overigens ook gemakkelijk om geen voorverpakte tussendoortjes mee te geven aangezien het fijn is wanneer de kinderen zelf hun tussendoortjes kunnen pakken en open maken. Om jullie even te helpen (en mijzelf ook een beetje haha) zet ik tien broodtrommeltips voor naar school op een rij.

Groente

Groente krijgen mijn kinderen regelmatig mee naar school. Favorieten hier zijn snackworteltjes, tomaatjes, stukjes komkommer, reepjes paprika, avocado in stukjes en uiteraard stukjes van hun favoriete groenten door elkaar.

Fruit

Ook fruit mee naar school doet het bij ons heel erg goed. Gelukkig zijn mijn kinderen dol op fruit en vinden ze dit lekker om mee te nemen als tussendoortje naar school. Favorieten hier zijn aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen, banaan, kaki fruit en natuurlijk stukjes appel en/of peer. Wanneer je het verpakt in zilverfolie, blijft het extra lang goed.

Kaasblokjes

Voor de afwisseling geef ik de kinderen zo nu en dan stukjes kaas mee in hun trommel. Mocht ik ook nog leverworst hebben doe ik dit er ook bij in blokjes.

broodtrommel tips

Noten

Noten zijn gezond en lekker. Nu zijn niet mijn beide kinderen hier fan van, maar vinden ze het zo nu en dan wel lekker om mee te krijgen. Vooral hazelnoten en walnoten doen het hier goed. Een mix van nootjes is ook een lekker idee.

Tomaat en mozzarella

In de meeste supermarkten vind je verpakkingen met van die kleine mozzarella bolletjes. Ik prik deze op een klein stokje met een klein tomaatje. Wanneer ik het in huis heb doe ik er ook nog een blaadje bassilicum bij. Niet alle kids vinden dit lekker, die van mij echt wel. Heel lekker zelfs haha.

Kaascracker

Kaascrackers is iets dat je ook in de meeste supermarkten kan vinden. Dit zijn crackers met kaas erin en/of erop verwerkt. Vaak geef ik dit mee in combinatie met bijvoorbeeld stukjes komkommer.

Smulreepje

Er zijn van verschillende merken (redelijk) gezonde reepjes te koop. Die van Ella’s Kitchen heb ik bijvoorbeeld regelmatig in huis, maar Leev vind ik ook een heel fijn merk. Een dergelijk reepje geef ik zo nu en dan mee aan mijn dochter (5). Mijn zoon (8) doe ik hier geen groot plezier mee maar ik geef het alsnog zo nu en dan aan hem mee.

Tip: maak het zakje vast aan de bovenkant een stukje open zodat de kinderen het koekje zelf uit de verpakking kunnen halen.

Bananenpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes zijn lekker. En gezond. Ook nog redelijk makkelijk om zelf te maken. Je hebt namelijk alleen maar een ei nodig, (overrijpe) bananen en kaneel. Na het afkoelen kan je de pannenkoekjes in een trommeltje doen (eventueel nog in een zakje). In een eerdere vlog liet ik al eens zien hoe je dit gemakkelijk kan doen. Via de volgende link vind je deze video: Bananenpannenkoekjes maken.

Cracker met iets erop

Iedereen kent denk ik wel van die snackcrackertjes die je door tweeën kan breken. Wanneer ik niet veel in huis heb geef ik deze wel eens mee en besmeer ik deze bijvoorbeeld met (suikervrije) hazelnootpasta. Ook zou je er kaas op kunnen doen of ander beleg naar keuze.

Van alles wat

Vooral een groot favoriet bij mijn jongste: namelijk van alles wat in haar bakje. Vaak pak ik gewoon van alles en vul ik de kleine vakjes in haar trommeltje hiermee. Denk bijvoorbeeld aan groente en fruit, nootjes, kaas, worst etc. Ze vraagt hier regelmatig ook zelf om en vindt het erg lekker.

Tot zover mijn tips. Ik ben benieuwd of jullie deze tussendoortjes wellicht ook meegeven aan jullie kinderen. Mocht jij ook nog tips hebben, dan lees ik dit heel erg graag terug hieronder in de comments!

Reacties

 • Naomi

  Goed idee, die gezonde tussendoortjes. Ik heb de indruk dat steeds meer scholen dat toch wel onder de aandacht brengen bij ouders en dat lijkt me alleen maar goed. Leuk trouwens, zo’n bakje waar van alles in kan. Elke keer weer een verrassing als ze die openen;).
  Onlangs geplaatst door Naomi: Ik ga er niet over bloggen

 • Tamara

  Wat een goede tip om een appeltje in zilverfolie te verpakken. Mijn dochter wil graag een appeltje mee naar school, maar dat krijgt ze nooit van mij omdat het dan al voor de pauze helemaal bruin is. Ik ga het eens proberen.
  Die crackertjes ook een slim plan, maar bij mij wordt dat altijd helemaal zacht als ik ze in de ochtend al besmeer. Heb je daar nog een goede tip voor?
  Onlangs geplaatst door Tamara: De mooiste witte dames sneakers in de sale!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.