5 x groenten met de meeste VITAMINE C!
29 okt 2019 Gezondheid Lifestyle 1

5 x groenten met de meeste VITAMINE C!

Nu de winter er aan komt kunnen we allemaal wel wat extra vitamines gebruiken. Vitamine c is een antioxidant en heel belangrijk voor ons lichaam. Vitamine c zorgt voor een goede weerstand, wat er weer voor zorgt dat je minder snel ziek wordt en beter bestand bent voor ziekten. Ik deel vandaag de groenten met de meeste vitamine c!

Paprika

150 mg per 100 gram = 200% van de ADH

Een van mijn favoriete groenten staat bovenaan! Paprika is ontzettend gezond en boordevol vitamine c. Paprika kan je gemakkelijk in een maaltijd verwerken, maar je kan het ook eten als snack tussendoor. Voor mijn kinderen maak ik vaak een schaaltje met gesneden rode paprika klaar, zij vinden dit erg lekker!

Spruitjes

132 mg per 100 gram = 176% van de ADH

Veel kinderen houden niet van spruitjes, maar die van mij wel! Een portie spruitjes is ontzettend gezond voor je. Mocht je “gewone” spruitjes niet lekker vinden, kan je ze ook heel lekker en gemakkelijk verwerken in een stamppot van bijvoorbeeld spruiten, zoete aardappel en spekjes.

Peterselie

125 mg per 100 gram = 167% van de ADH

Ik zou niet zo snel denken aan peterselie wanneer het gaat om een goede hoeveelheid inname van vitamine c. Toch zit er in peterselie een goede hoeveelheid van deze vitamine. Zelf verwerk ik weleens peterselie in pasta. Dat wordt op zoek naar meer recepten met peterselie.

Boerenkool

120 mg per 100 gram = 160% van de ADH

Stamppot boerenkool is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens heel healthy. Ze noemen het niet voor niks ook een superfood. Lekker veel stamppot boerenkool eten dus deze herfst en aankomende winter!

Broccoli

100 mg per 100 gram = 150% van de ADH

Ook Broccoli is een groente welke ik graag klaarmaak. Wel met heel veel kaas, maar goed het gaat even om de vitamine c. Ook dit is een geweldige groente om je vitamine gehalte mee aan te vullen!

Welke groenten van bovenstaand lijstje eet jij graag?

Reacties

  • Naomi

    Broccoli en paprika (liefst gecombineerd;)) zijn bij mij favoriet. Van paprika wist ik trouwens niet dat het zoveel vitamine C bevat. Weer wat geleerd.
    Onlangs geplaatst door Naomi: Boekenpraat: Eline (Michelle Visser)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.