Vegetarisch eten: hoe gaat dit in ons gezin?
5 nov 2019 Gezondheid Kinderen Mama 3

Vegetarisch eten: hoe gaat dit in ons gezin?

Het is langer dan een jaar geleden dat wij ons gezin besloten om vegetarisch te gaan eten. Voor mij allemaal nieuw, en geen idee waar ik eigenlijk aan begon. Inmiddels zijn wij al een hele tijd verder en is er wat betreft het vegetarisch eten ook al heel wat veranderd. Ik vertel je er meer over. 

In deze tijd zal je er waarschijnlijk niet aan ontkomen dat je veel hoort en leest over vegetarisch eten. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar het zou ook heel goed zijn voor onze gezondheid. Mijn man sport heel veel en voor hem is het belangrijk om op zijn voeding te letten. Dit was voor hem ook een reden om vegetarisch te gaan eten. Het ging eerst in kleine stapjes, totdat hij besloot om er volledig voor te gaan. Voor hem geen vlees meer.

Vegetarisch eten in het gezin

In eerste instantie deden mijn kids en ik hieraan mee. Wij kochten veel vleesvervangers en schrapte het vlees volledig uit ons menu. Voor mijn doen heb ik dit aardig lang volgehouden. Ook de kinderen aten lekker mee en leken niet zo veel door te hebben dat het stukje “vlees” dat zij kregen, geen echt vlees was. Toen ik last kreeg van bloedarmoede ben ik langzaamaan vlees weer gaan integreren in mijn menu. En ook voor de kinderen maakte ik af en toe weer wat vlees klaar. Wel ben ik heel selectief geworden in het vlees dat ik koop. Ik vind bijvoorbeeld de kipfilet in de supermarkt totaal niet lekker.

Vleesvervangers

Inmiddels eten de kinderen en ik ongeveer twee keer per week vlees. De rest maak ik gebruik van vleesvervangers. Kipstuckjes van de vegetarische slager bijvoorbeeld zijn een prima vervanger. Bij de Aldi koop ik regelmatig kaassnitzels omdat de kids dit heel graag eten (en ik zelf ook!). Wanneer je bezig bent met vegetarisch eten wordt dit steeds een stuk gemakkelijker. Waar ik voorheen echt moest nadenken over wat ik moest gaan koken, draai ik mijn hand daar nu niet meer voor om.

Eet jij vegetarisch? En jouw kinderen?

Reacties

 • Naomi

  Een warme maaltijd zonder vlees is niet af, zeg ik altijd. Ik vind het heel erg lekker én daarbij heb ik het inderdaad nodig om mijn bloedwaarden een beetje in orde te houden. Voor mij denk ik zes keer per week vlees bij het avondeten en op brood ook (bijna) dagelijks.
  Onlangs geplaatst door Naomi: Een huis vol visite

 • Voet1985

  Wat goed. Wij eten ook 80/20 en bevalt ons super goed. Je wordt steeds creatiever in het maken van vega gerechten.

 • J

  Hier 100 %, vega, en vind eigenlijk dat je je artikel moet aanpassen, je bent geen vegetariër maar een flexatarier…

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.