DIY: knutselen met herfstbladeren
22 nov 2018 Kinderen Lifestyle 0

DIY: knutselen met herfstbladeren

Voor de kinderen is de herfst een heerlijk seizoen. Lekker naar het bos om te wandelen, lekker rond te rennen en om herfstblaadjes te zoeken. Met die herfstbladeren kan je ook heel veel leuke dingen doen! Zo zijn er genoeg ideeen te bedenken om te knutselen met herfstbladeren! Ik deel er een aantal met jullie!

Bladeren slinger

Van bladeren kan je een hele leuke slinger maken en deze bijvoorbeeld leuk ophangen voor het raam. Het enige dat je nodig hebt zijn bladeren en naald en draad. Voor de hele kleine kindjes is dit niet geschikt om alleen te doen, voor de wat oudere kindjes kan er een stompe naald gebruikt worden. Leuk is om verschillende soorten en grootte aan bladeren te gebruiken.

Stempelen met bladeren

Door de nerven van een blad kan zijn deze heel erg geschikt en leuk om mee te stempelen. Doe de kliederschorten aan en zet verschillende schaaltjes met verf op tafel. Het leukste en makkelijkste is om hiervoor grote bladeren te gebruiken.

Plakken met bladeren

Knutselen met herfstbladeren hoeft niet heel spannend te zijn. Alleen een vel papier, verschillende soorten bladeren en lijm zorgen al voor heel veel knutsel plezier. Bij voorkeur is het handig om hierbij een potje lijm en kwast te gebruiken. Voor kinderen is dit vaak het leukste en het is ook het handigst.

Waxinelichtjes met bladeren

Waxinelichtjes zijn zo ontzettend gezellig zo met de donkere dagen! Leuk is om lege potjes te versieren met bladeren. Het etiket verwijderen met bijvoorbeeld lauw water, en het potje met de bladeren vol plakken. Ook hierbij is het fijnste om met een potje lijm en kwastje te werken.

Tekenen met blaadjes

Tot slot nog een hele leuke tip: namelijk het tekenen met blaadjes! Teken bijvoorbeeld een gezichtje en plak daarbij blaadjes als de haren. Of teken leuke diertjes die je beplakt met bladeren. Er is genoeg leuks te verzinnen!

Heb jij nog leuke tips voor knutselen met herfstbladeren? Laat het achter in de comments, ik ben heel benieuwd!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv