Luxe Camperen met Eurocamp (onze ervaring)
20 aug 2023 Travel 0

Luxe Camperen met Eurocamp (onze ervaring)

Wanneer je ons volgt op Instagram, dan heb je het al kunnen zien. Wij zijn namelijk al een paar weken thuis na een geweldig fijne vakantie! Een vakantie waar wij enorm naar uitkeken, en wat nog geweldiger was dan wij hadden gehoopt. Ik neem je vandaag nog even mee naar de camping waar wij verbleven, de plek en onze ervaring van de hele vakantie. Lees je mee?

De zomervakantie.. wij keken er al enorm naar uit. Toen het er eenmaal was, konden wij het ons bijna niet voorstellen om weer heerlijk in Italië te kunnen zijn. Onze reis begon met een week Chamonix (Frankrijk), om vervolgens door te reizen naar Toscane. Eerder schreef ik al een blog over de plek waar wij naartoe zouden gaan. Deze blog vind je via de volgende link: Bijna op Vakantie!

De reis van Frankrijk naar Italie, was nog best een aardig eind. Wij waren zo’n acht uur onderweg om op de camping in Toscane te komen. Al tijdens de reis merkten wij dat we steeds meer reden naar de donkere  wolken toe. Wij kwamen in een heftige onweersbui terecht, en het bleef maar regenen. Zo’n vijf minuten voor de eindbestemming stopte de regen. Nog even dacht ik onze vakantie letterlijk in het water te zien vallen, maar niets is minder waar. Op de camping, vertelde ze ons al dat het door de eerdere bui enorm was afgekoeld (19 graden bij aankomst), maar dat de zon alles snel weer zou gaan verwarmen. En ja, dat klopte helemaal!

Camping Orlando in Chianti

Wellicht nog even fijn om te vertellen waarom wij hebben gekozen voor camping Orlando in Chianti. Wij hebben namelijk bewust gekozen voor een kleinere camping, met voldoende faciliteiten. Vorig jaar hadden wij een heerlijke vakantie op camping Bella Italia, alleen was deze camping wel ontzettend groot. Met name onze oudste vond dit lastig en ging bijvoorbeeld minder graag zwemmen vanwege de drukte. Door recensies te lezen, en het advies van Eurocamp campingvakanties kwamen wij op deze camping uit. En heel eerlijk: mijn man had even zijn twijfels. Deze camping heeft namelijk drie sterren. Nu wij op deze camping geweest zijn, snappen wij die drie sterren niet. Wat ons betreft zijn het er echt vijf!

Onze eerste indruk van Camping Orlando in Chianti was direct goed. Alles zag er prachtig uit. De entree die je maakt is heel belangrijk voor een eerste indruk. De receptie was rustig en ziet er qua decoratie erg mooi en stijlvol uit. Direct al pluspunten. Ook het ontvangst was erg fijn. Vriendelijk en met aandacht. Heel rustig ook, dat was iets wat ons direct al opviel.

eurocamp Azure Cosy

 

Azure Cosy Lounge & airco

Na het ontvangst werden wij opgevangen door iemand van Eurocamp. Dat gaf direct al een prettig gevoel. Wij hadden een huisje geboekt: Azure Cosy Lounge & Airco. De lounge keek ik al helemaal naar uit, ik vind dat altijd zo ontzettend gezellig! De airco was in onze ogen min of meer noodzakelijk. Onze ervaring in Italie is dat het ontzettend warm kan zijn. Zelf kan ik er goed tegen, maar de kinderen hebben het echt  nodig om zo nu en dan even in een koele ruimte te verblijven. Achteraf gezien was het op deze camping geen grote noodzaak. De camping is namelijk gevestigd op een berg temidden van bomen. Heel veel schaduw, en genoeg plekjes om de zon op te zoeken. Ideaal.

Terug naar onze luxe stacaravan. De stacaravan waar wij in verbleven is alles wat je nodigt hebt voor een luxe kampeervakantie! En nog meer dan dat! Wij waren namelijk in de veronderstelling dat wij een week lang zelf de afwas moesten doen 🙂 Bij het zoeken naar de afwasborstel stuitte wij op een vaatwasser! Dat was echt een verrassing haha! Heerlijk! Verder hadden wij twee slaapkamers en een badkamer met toilet. De buitenruimte was groot met een hoekbank. Dit was dan ook een plekje waar wij ontzettend graag zaten. Ook stond er buiten een eettafel, waar wij de avonden gezellig samen hebben gegeten. In tegenstelling tot eerdere vakanties, stond onze stacaravan halverwege een berg, tussen veel bomen met heel veel schaduw. Vooral voor de kinderen was dit heel prettig. Snikheet hebben wij het niet gehad.

Gehele ervaring van onze vakantie

Ik denk dat de foto’s op zich al heel erg veel vertellen. Zeker wanneer je onze story’s hebt gevolgd op Instagram. Wij hebben vrijwel altijd een geweldige vakantie, maar dit was een vakantie met een extra goud randje. De accommodatie en deze camping in Toscane waar wij verbleven waren perfect. De sfeer op de camping was ontzettend fijn. Er waren dan ongetwijfeld veel mensen, maar hier hadden wij totaal geen last van. Er waren altijd meer dan genoeg plekken waar het heel rustig was. Zelfs in het zwembad was het niet overvol. Als er al een drukte zou zijn, dan was het gewoon een gezellige drukte. De camping gaf mij ook een heel fijn gevoel om de kinderen gerust alleen te laten spelen. Vanaf dag 1 was mijn zoon continue met andere kinderen, en na een aantal dagen volgde mijn jongste dochter ook. Misschien dat dit ook wel een extra gouden randje gaf. Overigens, denk ik dat 80% van de camping Nederlands was. De kinderen hadden het zo onwijs naar hun zin, dat wij er geen omkijken naar hadden.  Vincent kon veel hardlopen (prachtige omgeving, veel fietsers en sporters), en ik lag regelmatig gewoon alleen aan het zwembad met een boek. Ook werden er sportactiviteiten georganiseerd, waar ik aan kon deelnemen. Ultieme vakantie!

Naast dat de kinderen vriendjes hadden, was er ook veel animatie aanwezig. Zo was er twee keer per dag een kidsclub, waren er veel zwembadactiviteiten, en was er in de avond altijd iets te doen voor het hele gezin. Ook is er de mogelijkheid voor de kinderen om pony te rijden. Doordat het geen massale camping is, leer je ook al snel al het personeel kennen wat veiligheid geeft, maar ook gewoon heel gezellig is. Service staat hoog, en iedereen is heel vriendelijk. Ik heb nu echt pas gemerkt hoe leuk het eigenlijk is om steeds vaste gezichten te zien. Met een iets vervelend gevoel gingen wij een week later weer naar huis. Dit is toch echt wel onze favoriete camping!

Tot zover denk ik alles verteld te hebben! Via instagram heb ik veel vragen gekregen welke ik in dit artikel heb verwerkt. Mochten er nog vragen zijn, stel ze onder in de comments!

Wat is jouw favoriete camping?

 

 

 

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.