Met Eurocamp naar Bella Italia
30 aug 2022 Mama Travel 0

Met Eurocamp naar Bella Italia

Nu ik dit bericht schrijf zit ik al weer een paar weken lekker thuis. Ja, het is al weer voorbij, onze heerlijke vakantie in Italië. Wat hebben wij ontzettend genoten. Ik kan het niet anders omschrijven, en denk met heel veel liefde terug aan onze vakantie! Op instagram heb ik jullie natuurlijk al meegenomen tijdens onze vakantie. Ik kreeg daar wat vragen op, en hoop jullie door middel van deze blog alles te kunnen vertellen over Eurocamp, en onze vakantie op de camping Bella Italia.

Wanneer je ons een beetje gevolgd hebt, weet je dat wij vanuit onze vakantie in Zwitserland zijn doorgereden naar Italië. Wij hebben daar even een kleine tussenstop gemaakt en zijn daarna van zaterdag tot vrijdag verbleven met Eurocamp op Camping Bella Italia.

De voorpret begon natuurlijk al een beetje met het boeken van een geschikte camping die bij onze wensen zou passen. Waar wij vooral naar hebben gekeken zijn de mogelijkheden van de camping zelf. Zo kwamen wij er bij het zoeken al snel achter dat op Bella Italia een animatieteam aanwezig was, er gevoetbald kon worden, en er genoeg op de camping te beleven is. Daarnaast gaf de doorslag, het enorme zwembad en zwemgelegenheden. Geweldig!

Azure Plus

Qua accomedatie vonden wij het vooral belangrijk dat er twee aparte slaapkamers zouden zijn, en een airco. Een afwasmachine vind ik altijd fijn en leuk, maar was geen musthave. Toch hadden wij het geluk dat alles in onze sta caravan aanwezig was. Naast dit alles, was er ook veel opbergruimte in de caravan aanwezig, iets wat ik als heel prettig heb ervaren. Naast dat in de caravan alles in orde was, vond ik het stukje buiten ook heel fijn. Er was een fijne ruimte om te eten buiten, maar ook om gezellig te zitten en om eventueel te bbq-en.

Nog even een side note: tijdens ons verblijf lag de temperatuur tussen de 33 en 40 graden. De airco die aanwezig was in de Azure Plus was echt perfect. Het zorgde er echt even voor dat wij zo nu en dan even lekker konden afkoelen. Voor de kinderen was het trouwens een echte deceptie dat wij in ons eigen huis geen airco hebben haha.

Ervaring Eurocamp

Zoals ik vertelde is ons verblijf geboekt bij Eurocamp. Wij hebben hier al ervaring mee, en het is ons altijd goed bevallen. Wat ik vooral fijn vind is dat alles duidelijk en gemakkelijk gaat. Het boeken online gaat gemakkelijk, en de meldingen die ik vooraf kreeg met informatie over ons verblijf vond ik erg prettig. Ongeveer een week van tevoren kreeg ik alle reisdocumenten, en dat was allemaal perfect geregeld.

Ook de aanwezigheid van Eurocamp zelf op de camping was prettig. Wanneer er bijvoorbeeld vragen waren, kon je gemakkelijk bij iemand van Eurocamp terecht. Zo liepen er regelmatig medewerkers op de camping zelf, maar wist ik ook dat ik naar hen toe kon, mocht dit nodig zijn. Er was op de camping een plek met een huisje van Eurocamp waar overdag sowieso iemand aanwezig was. Ook een pluspunt is dat er medewerkers rond lopen die de Nederlandse taal spreken. Ik kan goed engels, maar merkte dat ik het altijd weer fijn vond om een Nederlandse medewerker te spreken.

Bella Italia

Camping Bella Italia

En dan de camping zelf. Als ik aan camping Bella Italia denk is het eerste dat in mij opkomt: gezellig. Het tweede dat ik mij opkomt is: groot. Wanneer je uit Zwitserland komt vanuit een prive huis, is het gewoon even wennen om op een camping terecht te komen. Er zijn veel mensen, en het is groots opgezet. Maar: het is ook heel gezellig. Er hangt een goede sfeer. En wat ik vooral als zeer prettig heb ervaren is dat het allemaal zo fijn gericht is op kinderen. Kinderen hoeven zich er geen moment te vervelen. Wij hadden deze vakantie bewust geen tablets voor de kinderen meegenomen, en we hebben ze ook niet gemist. Ik moet zeggen dat de oudste (10) heel soms even niet wist wat hij moest doen, maar dat kwam dan ook vooral door de warmte. Vaak liepen we dan even naar het Gardameer, wat heel dichtbij lag, en dan vermaakten wij ons weer prima.

Mijn jongste (7) heeft zich echt geen moment verveeld. Zij is drie keer naar het animatieteam geweest wat zij super leuk vond. Verder was zij vooral te vinden in het zwembad. Met Sophia ging ik ook elke middag aquajoggen in het zwembad. Super leuk om samen te doen, en ook echt gericht op “iedereen”.

Minpunten?

Minpunten? Zijn die er ook? Nou, heel snel kan ik er geen bedenken. Op de camping is gewoon alles aanwezig. Tijdens ons verblijf zijn wij ook bijna niet het terrein afgeweest. Wij deden boodschappen op de camping, wij wandelden op de camping (of langs het Gardameer), en wij gingen uit eten (of haalden het) op de camping. De enige keren dat wij de camping afgingen was toen wij het bijgelegen Peschiera bezochten. Echt een aanrader. Zo’n leuk en gezellig plaatsje. En ook hier gingen wij wandelend naartoe. Echt perfect.

Qua minpunten denk ik dat de grootte van de camping een minpunt kan zijn. Wanneer je niet houdt van drukte en een grote camping, dan is dit gewoon niets voor jou. Dit is denk ik een puntje dat voor een ieder geheel persoonlijk is. Oh en dan nog een heel klein minpuntje: de Wifi haha. Die is slecht, en maar op bepaalde punten van de camping te bereiken. Ook mijn 4g was zeer beperkt. Op zich echt geen enkel probleem wanneer je op vakantie bent. Dan wil je gewoon rust (ik in ieder geval haha). Maar in mijn geval was het wel lastig om te kunnen werken zonder wifi. Je kan het weinig hebben van internet overigens ook zien als een groot pluspunt :). Je moet dan wel weer eens een boek gaan lezen haha.

Je leest het al. Onze vakantie was fantastisch! En ik en mijn gezin kijken er met en enorm warm en fijn gevoel op terug. Eurocamp was perfect, Bella Italia was perfect. Een perfecte match dus! Wij hebben geweldige herinneringen aan deze vakantie!

Mocht je verder benieuwd zijn hoe onze vakantie eruit zag, check dan zeker even onze vlog! Daar neem ik jullie mee tijdens deze heerlijke vakantie. De vlog vind je via volgende link: Eurocamp en drama op de snelweg.

Dankjewel voor het lezen van deze hele lange blog! Ik hoop dat ik onze ervaringen zo goed mogelijk heb kunnen weergeven. Ook ben ik natuurlijk heel erg benieuwd of jullie al eens een bezoek hebben gebracht aan Bella Italia. Mocht je nog vragen hebben, laat het mij weten. Ik beantwoord deze heel graag!

Ben jij al weleens met Eurocamp op vakantie geweest?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.