Prenatale Depressie

PERSOONLIJKE UPDATE WEEKVLOG #36
23 mei 2021 Lifestyle Mama 0

PERSOONLIJKE UPDATE WEEKVLOG #36

Ik begon afgelopen week leuk aan deze vlog, maar al snel bleek dat alles niet zo lekker liep. Ik neem je mee in het hoe, wat en waarom, met als uiteindelijke doel om te laten zien hoe belangrijk het is om naar elkaar te luisteren en elkaar te steunen ❤️ Kijk je mee? Lees meer..


BOEKREVIEW: NU IK JE ZIE, MERLIJN KAMERLING
1 dec 2020 1

BOEKREVIEW: NU IK JE ZIE, MERLIJN KAMERLING

Mijn eerste boekreview. Jullie zijn dit niet van mij gewend. Ook was het niet mijn intentie om ooit een boek te gaan reviewen. Daar kwam verandering in nadat ik het boek van Merlijn Kamerling had gelezen. Ik was best wel een beetje onder de indruk. Met name, denk ik, omdat er vanuit een depressie gezien, voor mij persoonlijk zoveel herkenning was. Ik heb voor jullie een boekreview van het boek Nu ik je zie, geschreven door Merlijn Kamerling. Lees meer..


Ze behandelden mij alsof ik gek geworden was
3 sep 2019 Mama 5

Ze behandelden mij alsof ik gek geworden was

Naast dat ik schrijf over heel veel verschillende onderwerpen, is er toch een onderwerp dat steeds weer terug blijft komen. De prenatale depressie die ik heb doorgemaakt blijven een belangrijk punt in mijn leven, en ook van volgers krijg ik hier wekelijks veel berichten over. Hieruit maak ik op dat, onbegrip bij een prenatale depressie, een heel belangrijk onderwerp is, en blijft, en ik zal hier ook aandacht aan blijven geven.  Lees meer..


Schuldig voelen na een pre of postnatale depressie
4 jul 2019 Mama 2

Schuldig voelen na een pre of postnatale depressie

Mijn blog staat niet geheel in het teken van schrijven over de prenatale depressie die ik heb doorgemaakt, maar toch vind ik het heel belangrijk om aan dit onderwerp aandacht te blijven besteden. Alles wat je aandacht geeft dat groeit, en wat mij betreft mag er heel veel aandacht worden gegeven aan deze ziekte.. Lees meer..


Documentaire Roze Wolk
27 sep 2016 Mama 13

Documentaire Roze Wolk

Door een aantal lieve lezers werd ik van het weekend bericht over het feit dat er maandag 26 september een documentaire uitgezonden zou worden over de postnatale depressie. Alhoewel de trailer van deze documentaire genaamd “Roze wolk” mij de tranen in de ogen bracht, werd ik enthousiast. Eindelijk aandacht voor deze verschrikkelijke rot ziekte! Ik vertel je vandaag graag wat deze documentaire als ervaringsdeskundige met mij deed.  Lees meer..


Wanneer zwangerschap ongelukkig maakt
18 sep 2016 Mama 9

Wanneer zwangerschap ongelukkig maakt

Wanneer zwangerschap ongelukkig maakt is een moeilijk onderwerp dat niet veel besproken zal worden. Veel vrouwen die hier mee te maken krijgen schamen zich hiervoor en vinden het moeilijk om het aan andere te vertellen. En als vrouwen wel die stap wagen om het te vertellen zal er ongetwijfeld onbegrip zijn vanuit de omgeving. Want ja: je moet dankbaar zijn dat je zwanger bent, wees niet zo ondankbaar, probeer te genieten.  Lees meer..


Achter de schermen: wat jullie niet zien
12 jul 2016 Mama 35

Achter de schermen: wat jullie niet zien

Op mijn blog vertel ik jullie dagelijks over mijn leven, deel ik de leukste nieuwtjes én vertel ik over mijn onzekerheden als vrouw en moeder zijnde. Zelf vind ik altijd dat ik jullie een redelijk beeld geef van wat er in mijn leven speelt. Totdat ik van de week eens door mijn foto’s aan het scrollen was en eigenlijk alleen maar lachende gezichten tegen kwam. Ik realiseerde mij hierdoor dat ik eigenlijk helemaal niet altijd een realistisch beeld geef en  ik voel hierdoor toch behoefte om er iets meer over te vertellen.  Lees meer..


Prenatale depressie: vragen beantwoord
3 jul 2016 Mama 8

Prenatale depressie: vragen beantwoord

Een tijdje terug vroeg ik op mijn facebook of er misschien nog vragen zijn over de prenatale depressie. Ik hoef waarschijnlijk niet meer te vertellen dat ik het belangrijk vind om dit zo nu en dan ter sprake te brengen om zo meer bekendheid te krijgen over deze nare ziekte. In dit artikel zal ik een aantal vragen duidelijk proberen te beantwoorden.  Lees meer..