Mijn beauty verhaal
2 mrt 2016 Beauty Make up 21

Mijn beauty verhaal

Ik ben Saskia en ik houd van Make-Up. Aangezien ik hier ook zo af en toe over schrijf zal je dit vast en zeker niets verbazen. Een tijd geleden las ik weleens op andere blogs over het beauty verhaal van desbetreffende blogger (sorry, ik weet niet meer wie). Ik vind het wel leuk om dit zelf ook eens te omschrijven. Ik zal bijvoorbeeld vertellen op welke leeftijd ik begon met make-up, wat toen mijn favoriete kleuren waren en wat ik momenteel graag gebruik aan producten!

Toilettas van mijn moeder

Toen ik jonger was, zo’n jaar of 8, pakte ik weleens wat uit de toilettas van mijn moeder om uit te proberen zoals bijvoorbeeld lipstick en mascara. Ik weet nog wel dat ik mij stiekem had opgemaakt en de hele dag zo rondliep om te kijken of iemand het zou opmerken. Niemand merkte het op, of zei in ieder geval iets haha. Misschien dachten ze wel: laten we maar niks zeggen dat ze er zo raar uitziet haha ๐Ÿ˜€

Voor het eerst make-up kopen

Toen ik 14 jaar was ging ik zelf make-up gebruiken en kocht ik mijn eigen producten. Ik weet nog wel dat ik spulletjes kocht van het merk Miss Sporty. En kennen jullie ook nog het merk Collection 2000 die bij het Kruidvat te koop was? Dat waren zo’n beetje de betaalbare merken voor mij. Merken zoals Maybelline kocht ik heel soms iets van, maar was voor mij toen echt high end.

look

Foundation

Wat ik sowieso dagelijks gebruikte, en nog steeds gebruik, is mascara. Ik denk dat pas rond 16 jaar daar het gebruik van foundation bijkwam. Ik had wat last van oneffenheden en foundation zorgde voor een mooie en egale huid. Welk merk ik kocht weet ik niet meer zo goed, ik denk van Maybelline. Ik ben voor foundation altijd gelijk voor de wat duurdere merken gegaan, vraag mij niet waarom.

Wenkbrauwen

Pas veel later, ik denk rond 18 jaar merkte ik dat mijn wenkbrauwen ook weleens wat aandacht mochten krijgen. Dit deed ik met een potloodje die ik kocht van het merk Catrice (volgens mij). Mijn wenkbrauwen zijn trouwens echt iets waar ik nog steeds veel moeite mee heb, de juiste vorm houden vind ik gewoon lastig.

Experimenteren Make-up

Echt uitgebreid experimenteren met Make-up vind ik onwijs leuk om te doen maar heb ik als mama niet altijd veel tijd voor. Soms als Sophia slaapt pak ik er een mooi palette bij en ga ik voor een uitgebreide look. Toch blijft het de laatste tijd vaak bij een beetje mascara, foundation en blush. Ach, ook prima!

En wat is jouw beauty verhaal? Welke producten gebruik jij dagelijks?

handtekening-saskia
Volg jij mij al viaย Facebook,ย Bloglovinย ,ย Instagramย en/ofย twitter?

Reacties

 • karlien

  Miss Sporty inderdaad, dat was het merk voor make-up ๐Ÿ™‚ Maybelline gebruik ik nu standaard maar in die tijd was t onbetaalbaar voor me.

 • Simpel, met een snufje liefde

  Leuk om te lezen. Ik gebruik dagelijks wenkbrauwpotlood en mascara. Bij feestjes die ik foundation etc. op.

 • Lonneke

  Helaas kan ik door mijn gevoelige huid weinig verdragen.. en als ik eerlijk ben moet ik blij zijn als ik James en mezelf om 12 uur klaar heb voor de dag.. #moederleven haha.

 • Charlotte

  Als ik ga werken of ergens anders naartoe ga, dan draag ik best wel veel, foundation, concealer, poeder, blush, highlighter, wenkbrauwpoeder, mascara en soms oogpotlood. Bij een feestje komt daar nog oogschaduw en/of lippenstift bij en als ik vrij heb dan heb ik vaak geen zin om mezelf op te maken, maar dan heb ik wel cc cream op mijn gezicht.

 • Deborah

  Grappig, zo’n make up verhaal. Make up is ook gewoon leuk. Ik begon met miss sporty en heb pas veeeeeel later geleerd hoe ik mij op de juiste manier op kon maken. Volgens mij heb ik niet voor gek gelopen gelukkig, maar af en toe zag ( en zie ) ik jongelui die er echt niks van bakten.

 • Carlijn

  Bestond Catrice al toen jij 18 was? Huh ik dacht serieus dat dat merk iets van de laatste vijf jaar was haha! Heel leuk om meer over jouw beautyachtergrond te lezen. Komt me bekend voor, alleen die foundation, blush en mascara. Dat is zo’n beetje mijn go to look geworden nu ik mama ben. Geen zin meer in uitgebreidere looks (en geen tijd voor).

 • Amy

  Haha, Miss Sporty was ook het eerste merk dat ik zelf kocht! Mijn eerste foundation was een mousse foundation in een kleur die voor mij volgens mij te donker was. Ik leer pas de laatste jaren een beetje hoe het allemaal echt werkt, maar iets als bronzer kan ik nog steeds niet mee overweg (hoe hard ik ook mijn best doe)..

 • Eva

  Oh leuk om te lezen zeg! Ik ben altijd vreselijk nieuwsgierig naar wat andere mensen gebruiken! Ik gebruik zelf altijd een bb cream, blush en werk mijn wenkbrauwen bij. Daarna hangt het ervan af hoeveel tijd ik heb om de look af te maken ๐Ÿ˜‰ Oh ja en mascara ook altijd want ik heb hele korte zielige wimpertjes….Hihi

 • Anne-Sterre

  Mijn interesse begon denk ik rond een jaar of 14, maar ik ben nooit een enorme make-up verslaafde geweest. Waar klasgenootjes al heel vroeg onder de foundation zaten, gebruikte ik alleen oogpotlood en mascara. Tegenwoordig draag ik bijna dagelijks mascara en eyeliner. Soms oogschaduw, soms lippenstift. Een enkele keer foundation. Dat is het eigenlijk wel. Ik haal mijn producten voornamelijk bij The Body Shop, de Hema en de Etos.

 • Mariska

  Leuk om je verhaal te lezen! Ik ging altijd voor Catrice, omdat dat het enige goedkope merk was wat ik er ‘luxe’ uit vond zien ๐Ÿ˜› En soms wat van Rimmel, dat vond ik dan een grote aankoop. Laatste tijd gaat er veeeel meer geld naar de make-up, haha.

 • Wilmaaa

  Leuk om te lezen. Toen ik 14 was experimenteerde ik ook, nu is het best wel basic ๐Ÿ˜‰

 • Sandra

  Altijd mascara, als ik weg ga besteed ik wat meer aandacht aan m’n make-up. Ik vind het ook altijd leuk om er mee bezig te zijn. Ik ben een antal jaar geleden zelfs nog met een visagieopleiding begonnen maar heb deze niet afgemaakt.

 • Rosanne

  Leuk om te lezen! Ik weet nog dat mijn zus mij vroeger altijd wilde opmaken maar ik vond dat irritant want met mascara bleven mn wimpers tegen mijn bril aanplakken :’)
  Ik droeg wel af en toe wat nagellak of oogschaduw op een feestje. Pas vanaf 14 ben ik het echt gaan waarderen en vanaf toen ging het snel! Nu wordt ik erg blij van een mooie make up look en eyebrows on fleek maar ik loop ook nog gerust een dag rond zonder make up ๐Ÿ˜‰

 • Lindsey Beljaars

  Heel erg leuk om te lezen!!

 • Manon

  Leuk om te lezen, grappig dat veel vrouwen met miss sporty zijn begonnen!

 • Bertine

  mijn verhaal gaat bijna hetzelfde, alleen begint het anders. ik begon namelijk met kindermake-up wat ik kreeg van de buurvrouw en dat wilde ik ook heel graag naar school op. dat mocht natuurlijk niet, maar toen ik in groep 8 zat, mocht ik het alleen op vrijdag op naar school, knal blauwe oogschaduw, haha hilarisch! leuk artikel trouwens!

 • Rosie

  Leuk om te lezen en inderdaad ‘vroegah’ was Maybeline ZEKER high end haha. Zelf ben ik niet zo’n beautyqueen. Ik maak me wel iedere dag op maar altijd vrij standaard. BBcream, poeder, eyeliner, mascara en af en toe werk ik mijn wenkbrauwen bij.
  En ik koop nog altijd graaag budget make-up, al kan ik ook echt kwijlen bij een schap van Dior of Chanel. Maar er zoveel geld aan uitgeven zou ik niet snel doen!

  Liefs Rosie

 • Nicoline

  Leuk om te lezen! Ikzelf houd er ook van op me op te tutten. Als ik thuis blijf dan draag ik het liefst niets, om mijn huid een beetje rust te geven, maar als ik wegga toch altijd wel een beetje foundation, poeder en een kleurtje met wat mascara. Als ik echt een dagje ga winkelen of de hele dag weg ben, maak ik er wat meer werk van. Ik ben gek op eyeliner en vind dit altijd erg mooi staan! Je kunt je er echt beter door voelen.

 • Iris

  Meestal draag ik geen make up, maar als ik dat toch doe, teken ik mijn wenkbrauwen bij. Heel soms draag ik mascara en eyeliner.

 • Lisanne

  Leuk dit artikeltje ik gebruik dagelijks mascara oogpotlood en oogschaduw verder geen poespas van foundation en poeders heb het meerdere malen geprobeerd maar ik voel me lekkerder hierbij. Ik koop geen dure merken etos huismerk vind ik fijn en catrice. Liefs lisanne

 • Galina

  Collection 2000 kan ik me niet heer herinneren, maar Miss Sporty zeker weten. Voelde me altijd heel stoer als ik iets mocht uitzoeken van mijn moeder. En wees maar blij dat je rond je achttiende pas ontdekte dat je iets moest met je wenkbrauwen. Ik ontdekte het rond mijn veertiende en epileerde ze tot van die dunne lelijke veters hahaha ๐Ÿ˜‰

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.