Wat mannen maar niet kunnen begrijpen van Make-Up..
16 jan 2015 Beauty Make up 21

Wat mannen maar niet kunnen begrijpen van Make-Up..

Vrouwen en make-up is voor veel mannen iets wat ze maar niet kunnen begrijpen. Althans die van mij snapt er soms helemaal niets van. De opmerkingen die ik soms te horen krijg vind ik dan stiekem ook wel erg grappig en ik deel ze vandaag met jullie! Lees je mee?

Een schilder zou jaloers zijn op jouw kwasten

Inmiddels heb ik een hele verzameling aan make-up kwasten waar ik veel plezier van heb. En nee, ik gebruik ze niet elke dag allemaal maar het is gewoon handig om de juiste kwasten in huis te hebben 🙂 Mijn man zegt regelmatig dat een schilder maar jaloers zou zijn op mijn kwasten, ach en ik vind het eigenlijk best maar meevallen hoor 😉

Heb je nou echt zo veel make-up nodig?

Haha, deze zou ik aan mijn man echt nooit kunnen uitleggen. Voor hem is het simpelweg onbegrijpelijk dat ik zo veel make-up heb. Oogschaduw is oogschaduw en aan een palette zou ik al genoeg moeten hebben. Volgens hem dan. Voor hem is het gewoon onbegrijpelijk dat ik een kast heb met meerdere lades vol met make-up. En dan ook nog een kast vol met verzorgingsproducten.

12 blushes? 1 is toch gewoon genoeg

Eigenlijk sluit deze al aan bij bovenstaande tekst. Hoe vaak ik deze opmerking al wel niet heb gehoord. Ja, een blush zou misschien genoeg kunnen zijn maar meer blushes is gewoon leuker. Voor de afwisseling en zo. Ik heb best veel blushes, maar ik ben er dan ook heel erg blij mee. Ze zijn mooi en ik kan bij elke gelegenheid weer een nieuwe kiezen 🙂

Je bent toch al mooi

Dit is dan weer een lekker cliché. Ik denk dat mannen nooit echt zullen begrijpen dat het niet alleen maar gaat om het mooi zijn. Het is gewoon leuk en rustgevend om lekker te tutten. En ja, dat we dan net die paar pukkeltjes ook weg kunnen camoufleren is dan heel mooi meegenomen 😉

Je kan het toch nooit allemaal opmaken

Deze opmerking hoor ik niet alleen van mannen maar ook genoeg van vrouwen. Gelukkig maar dat ik niet alles kan opmaken, zo heb ik er nog veel langer plezier van! (mits goed bewaard natuurlijk). Inmiddels heb ik zo veel spulletjes en producten dat ik er misschien wel mijn hele leven mee zou kunnen doen, niets mis mee toch? De een spaart gewoon postzegels, en de ander spaart make-up..

Die zalfjes zijn toch niet nodig, gewoon je gezicht wassen met zeep

Oeh. En dit heb ik nog geprobeerd ook. Was geen succes en ik zal het nooit meer doen. Investeren in goede crème voor het gezicht is best belangrijk en gelukkig zijn er tegenwoordig voor ieder budget goede crèmes te koop. Zeker voor een huid zoals die van mij met regelmatig acne, zijn die zalfjes en medicijnen tegen acne dus écht wel nodig en zelfs heel erg belangrijk.

Neem dit blogje vooral met een korreltje zout. Nu ik het zo doorlees lijk ik wel een verwend nest, achja iedereen heeft wel iets wat hij of zij graag verzamelt toch?

Heb jij nog leuke aanvullingen?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Petra

  Whaha Heerlijk die opmerking van die kwasten!…want een schilder is niet jaloers op die kwasten…Een schilder heeft er namelijk nog veel meer dan dat ieniminie kleine beetje wat wij dames voor onze make up hebben…de verzameling penselen van mijn echtgenoot heeft om mee te schilderen is veel en vele maken groter dan men vermoed…( en soms nog duurder ook )…heerlijk al deze cliches die men gebruikt al het over make up gaan….leuk! en zo herkenbaar, (behalve die ene dan….)

  groetjes Petra

 • Yasmin

  Hahaha mijn man zegt expres schmink ipv make up om mij een beetje te pesten met de hoeveelheid die ik heb 🙂 En idd, hij denkt ook dat 1 palette of 1 blush wel genoeg is …. Nou dacht het niet hihihi!

 • Amy

  Haha, wat grappig om te lezen!! 😀 Mijn vriend vind het geloof ik wel leuk dat ik met make-up bezig ben.. Ooit gebruikte ik het namelijk alleen om wat onzekerheid weg te poetsen, maar tegenwoordig experimenteer ik meer omdat ik het leuk vind. En dat vindt hij dan weer leuk.. Als ik maar niet dingen ga kopen om te reviewen voor mijn blog, die ik daarna toch niet meer gebruik. En terecht 🙂

 • Saar

  Iemand die vaak met make-up bezig is en er bij wijze van spreken een hobby van maakt, kan nooit genoeg hebben. Je lijkt me geen verwend nest 😛

 • Sophie Hol

  Ik heb echt teveel nagellak en hij vind ze allemaal op elkaar lijken. Toch vind ik ze heel anders:p Leuk artikel!

 • Linda

  Erg leuk artikel! Make-up hebben en shoppen noem ik soms ook maar een fijne hobby, een lust voor het oog en heerlijk om mee aan de slag te gaan! Volgens mijn lief heb ik nu toch zeker wel genoeg lipsticks.. En dan moeten de nieuwe collecties nog uitkomen haha!

 • angelique

  Oh heel herkenbaar! Vooral dat ik al mooi genoeg ben zonder die `zooi´

 • Dagmar

  Haha aah zo heerlijk geschreven, wat leuk! Superleuk artikel!

 • beautifulday4makeup

  Zooooooooooo herkenbaar 🙂

 • Rachel

  hahaha geweldig om te lezen mijn vriend vind het wel leuk gelukkig! Ookal vind die mij ook mooi zonder, hij vind make-up toch ook wel mooi en vrouwelijk!

 • Manon

  hahahaha een schilder zou jaloers zijn op je kwasten, hilarisch! Mijn ex zei vroeger een keer toen ik twee palettes in de hand had, maar dat zijn toch dezelfde kleuren, ik zo nee een zit glans in en deze niet 😛 keek die mij echt zo aan van ja boeiend

 • Loes

  Nou kreeg ik toevallig laatst de opmerking van mijn vriend dat ie het best leuk zou vinden als ik mijn nagels vaker zou lakken. Is dat een uitnodiging om te gaan shoppen?

 • Lifesabout

  Haha heel leuk! Mijn man snapt inderdaad niet waarom die make up nodig is, want vrouwen zijn veel mooier zonder. Laat ons lekker kliederen 😉 Toch vindt hij het wel mooi als ik voor een etentje of feestje wat extra doe met mijn ogen bijvoorbeeld.

 • Sanne Makeupgorgeous

  Haha leuk artikel! Mijn vriend vraagt ook vaak of ik weer ga schilderen als ik mijn kwasten bovenhaal voor mijn make-up 😉 x

 • Iris

  Er is niets mis met make up, zolang je maar op jezelf lijkt en niet op een ideaalbeeld. Ik draag het niet, maar dat is ook omdat ik geen zin heb om het er ’s avonds af te halen.

 • Eline

  Hahahaha, dit is heel erg herkenbaar, mijn vriend kijkt ook met verwondering. Maar hij vindt het ergens ook wel heel erg leuk om te zien, hij kan gefascineerd kijken hoe ik mij opmaak 😉

 • Teddy

  Heel herkenbaar! Leuk om te lezen 🙂

 • Nina Simplynspecial

  Haha herkenbaar!! Tja, mannen he. Die zullen dat niet snel begrijpen, en dat hoeft ook eigenlijk niet 😉 Die van mij kan soms ook van die
  ‘domme’ opmerkingen maken haha.

 • sammie

  Hahaha, geweldig! Boys will be boys 🙂

 • annouska

  Mannen en make up zijn een combinatie die nooit samen gaan. Ze zullen het dus ook nooit echt helemaal snappen denk ik.

 • Charlotte

  Haha herkenbaar en dan vooral de opmerking dat je het toch helemaal niet nodig hebt, maar vervolgens wel zeggen dat je er mooi uit ziet als je je een keer flink hebt opgedoft voor een feestje 🙂 Inclusief lippenstift waar ze natuurlijk al helemaal niet van houden…

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.