Review: Maybelline Dream Pure BB-Cream
1 mei 2014 Beauty Make up 19

Review: Maybelline Dream Pure BB-Cream

Wat betreft de BB-Creams loop ik een beetje achter. BB-Creams staan er namelijk om bekend iets minder dekking te geven en dat was nou net niet wat ik de laatste maanden nodig had. Inmiddels is mijn huid echt stukken verbeterd en ging ik op zoek naar een fijne BB-Cream. Ik kwam uit op deze Maybelline Dream Pure BB-Cream en geef er vandaag een review over!

maybelline BB-Cream

Maybelline BB-Cream

Maybelline heeft in haar assortiment BB-creams voor de normale huidtype en voor de vette huid. Aangezien mijn huid aan de vette kant is heb ik voor deze variant gekozen. Mijn review zal dan ook gaan over de BB-Cream for Oily Skin. Deze variant is verkrijgbaar in twee kleuren namelijk light en medium. Beide kleuren laat ik vandaag aan je zien.

Maybelline vertelt zelf over dit product:”De Dream Pure BB cream van Maybelline New York is een combinatie tussen een foundation en een gezichtscrème, maar gaat daarnaast ook onzuiverheden tegen. Deze Dream Pure BB cream is namelijk speciaal geschikt voor de onzuivere of vette huid en zorgt voor een natuurlijk uitziende huid zonder imperfecties! De Dream Pure BB cream is bijzonder doordat de make up dezelfde natuurlijke kleur aanneemt als jouw huidskleur en hierdoor geen “masker effect” geeft. Deze BB cream bevat een formule die onzuiverheden tegen gaat, imperfecties en poriën vervaagt. Je huid zal stralen zonder vet aan te voelen en wordt beschermd tegen invloeden van de zon (SPF 15).”

maybelline BB-Cream

Maybelline Dream Pure BB-Cream

 • Camoufleert onzuiverheden
 • Helpt beschermen tegen het verschijnen van onzuiverheden
 • Olievrij en niet vettig
 • Zorgt er voor dat de poriën kleiner lijken
 • Geeft een heldere uitstraling aan de huid
 • Camoufleert roodheid
 • Hydrateert en maakt de huid soepel
 • Complementeert de eigen huidskleur

maybelline BB-Cream

maybelline BB-Cream

maybelline BB-Cream

Verpakking

De verpakking toont lekker fris door de blauwe kleur die erin verwerkt zit. Het product zit in een tube wat ik zelf niet verkeerd vind. Voordeel hiervan is dat het makkelijk te doseren is en dat je alles eruit kan krijgen. Voor het laatste beetje zet je de tube gewoon op zijn kop. Wat ik zelf nooit zo fijn vind is dat de foundation in de ribbeltjes gaan zitten van de doseerdop, geeft af en toe een beetje een viezige uitstraling.

maybelline BB-Cream

maybelline BB-Cream

maybelline BB-Cream

Salicylic Acid

Wat mij direct opviel is dat er op de verpakking staat: 2% Salicylic Acid. Dit is salicylzuur. Dit middel ken ik uit mijn werk, het wordt bijvoorbeeld gebruikt tegen psoriasis, eczeem of andere huidaandoening. De sterkten verschillen hierbij natuurlijk. Salicylzuur weekt het bovenste laagje van de huid af (de hoornlaag) en zorgt ervoor dat er weer ruimte ontstaat voor een gezonde huid. Klinkt best eng eigenlijk maar dat valt echt heel erg mee! Het zorgt er gewoon voor dat de dode huidcellen verdwijnen.

Verder valt het mij op dat er in dit product siliconen zitten, zolang ik er geen onzuiverheden van krijg vind ik dit prima. Ooh en niet te vergeten: dit product bevat SPF 15.

maybelline BB-Cream

maybelline BB-Cream

Swatches

Zoals ik al vertelde is er keuze uit twee kleuren. Ik koos in eerste instantie voor de lichte kleur omdat ik dacht dat dit voor mij juist was (geen tester aanwezig). Eenmaal thuis kwam ik er achter dat deze kleur echt veel te licht is voor mijn huid helaas. Dit kan je ook duidelijk op bovenstaande foto zien, wat ook duidelijk te zien is dat deze kleur een rozige ondertoon heeft. De medium kleur die je rechts ziet past een stuk beter bij mijn huid. De kleuren smeren makkelijk uit en voelen zacht aan.

maybelline BB-Cream

Maybelline Dream Pure BB-Cream

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen dat ik heel erg enthousiast ben! Het maakt mijn huid egaal, camoufleert rode plekjes, maakt mijn huid zacht en geeft het een mooie subtiele glans! Oohja het laat mijn huid ook niet vet voelen. Wat betreft de poriën verkleinen moet ik eerlijk zeggen dat mij dit niet echt opvalt. Dat mijn huid minder oneffenheden krijgt is mij ook niet opgevallen, maar dit verwacht ik ook niet van een BB-Cream. Mijn verwachting is dat het mijn huid een oppeper geeft en een mooie uitstraling geeft. En dat doet het! Als ik dit product gebruik hoef ik ook geen dagcrème te gebruiken omdat het mijn huid hydrateert. Perfect! Wat betreft de siliconen raakt mijn huid er niet geïrriteerd van, wat soms wel het geval is dus dat is ook een groot pluspunt. Jeej aanrader!

Ken jij deze BB-Cream al? Wat is jouw favoriete BB-Cream?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • Sophie

  Klinkt allemaal wel heel erg goed; die lichtste kleur zou voor mij dan wel weer heel goed zijn! Jammer dat je geen full face erbij plaatst, nu weet ik het effect nog niet helemaal op de huid..

 • Tessa

  Wat een fijne review! Mooie foto’s! Het lijkt mij een heel fijn product!

  xxx

 • Marloes

  Klinkt erg goed! Ik heb de normale variant van deze bb cream, en ik vind hem ook prettig. Ik gebruik hem alleen in de zomermaanden omdat de kleur voor mij wat aan de donkere kant is.

 • Kimberley

  Hij klinkt goed. Zelf ben ik erg rozig in mijn gezicht, dus ik hoop dat het hierop goed zal werken.

 • Jana

  Ik heb de andere variant van deze BB cream en ik gebruik hem graag in de zomer als mijn huid minder dekking nodig heeft 🙂

 • Laura

  Duidelijke review! Lijkt me een fijn product

 • Thebeautydelivery

  Goede review! Mij lijkt het wel fijn, alleen ik vind dekking tegenwoordig erg belangrijk haha. Maar zo voor de zomer vind ik ‘m wel heel handig!

 • saskia

  klinkt goed en de lichtste ziet er ook licht uit wat voor mij weer heel fijn is! heb je al eens een aziatische bb cream geprobeerd zoals skin 79? die kan ik je erg aanbevelen, ik zweer erbij!

 • Romy | Big Cozy Sweater

  Klinkt erg goed, deze moet ik ook maar even proberen als mijn huidige BB cream op is!

 • Lisa's Beautybabbels

  Wat een fijne review! Dit klinkt als een prima BB Cream, ik ga toch eens kijken 😉

 • Saartje

  Dat klinkt goed! Ik heb zelf de andere bb cream van Maybeline, die vind ik ook erg prettig, maar ergens wel aan de donkere kant. Deze lichte kleur ziet er wel mooi licht uit! Ik denk dat ik hem ook ga proberen, want over die andere ben ik ook te spreken.

 • Bertine

  dit lijkt mij een hele goede! ik gebruik die van garnier altijd

 • Marloes | The Style Sandwich

  Dat klinkt zo goed! Ik ben nu zo benieuwd geworden 🙂 x

 • Ellen

  Heel goed review, ziet er een goed product uit!

 • Jill

  Mijn favoriete BB cream is de Skin 79 Triple Functions BB cream, deze kocht ik via Ebay. Het duurt misschien even voordat je hem in huis hebt maar hij is het wachten meeeeeer dan waard. Mits het de goeie kleur is natuurlijk.

 • Anneleen

  Ik ben nog niet heel erg met bb creams bezig… Meestal meng ik wat foundation met mijn dagcreme, maar deze zal ook eentje zijn dat ik ga proberen in de zomer! 🙂

 • Sascha

  Sorry, maar als bezoekster heb ik er vrij weinig aan als je geen full face foto hebt gemaakt met de BB Cream op..

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel Sascha, zal er aan denken de volgende keer.

 • jxo

  Ik had deze bbcreme ongeveer een maand geleden gekocht, zelf ben ik er niet zo positief over, ik had deze bbcreme gekocht omdat ik soms wel eens last had van oneffenheden maar toen ik deze bbcreme begon gebruiken werd het steeds erger.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.