Even zeuren.. (vervelende verkopers, zwanger, hormonen en vraag aan jullie!)
25 nov 2014 Beauty Gezichtsverzorging 17

Even zeuren.. (vervelende verkopers, zwanger, hormonen en vraag aan jullie!)

Goedemorgen meiden. Vandaag moet ik even zeuren hoor. En het fijne van een blog is dat het dan (vaak) ook nog eens gelezen wordt :-). Ik ga jullie daarom vandaag vertellen over een irritante verkoper, hormonen en ik wil graag jullie advies! Lees je mee?

Slechte huid

Eerder liet ik al doorschemeren dat door de zwangerschapshormonen mijn huid er niet zo mooi meer uitziet. Rode vlekken, plekjes en droogheid vieren feest. Omdat ik toch nog een beetje leuk voor de dag te komen besloot ik vorige week naar de parfumerie te gaan voor advies. Ik vind het overigens niet netjes om de naam van de parfumerie te noemen maar om misverstanden te voorkomen vertel ik even dat het niet de zwart roze variant is.

Oneffen huid

Mijn doel was een goede foundation en op dat moment maakte me het echt niet uit wat het koste. Eigenlijk had  ze me van alles aan kunnen smeren. Maar de mevrouw die mij hielp heeft het een beetje verpest. Het ging namelijk zo: ik vroeg of ze me iets kon aanbevelen om door hormonen oneffen huid te camoufleren. Mevrouw keek me aan en zei direct: ooooh maar je moet je gezicht wel reinigen, dat is heel belangrijk! Ze keek er bij alsof ze schrok. Verbouwereerd zei ik dat ik dat wel weet en dit elke dag doe. Maar dat bleek niet heel erg duidelijk over te komen.

Toen ik uiteindelijk door wist te dringen door te zeggen dat een hormonaal probleem niet op te lossen valt met zalfjes was het over. En dat was maar goed ook want ik voelde al een lichtelijke irritatie opkomen. Als je zwanger bent wil je dit soort ongevraagde dingen helemaal niet horen, laat staan door iemand die je nog nooit eerder gezien hebt. Uiteindelijk heb ik deze mevrouw netjes bedankt en heb ik aangegeven wel even verder te kijken op de website. Nu zullen jullie je waarschijnlijk afvragen hoe verschrikkelijk ik er wel niet uit zien, maar weet je: ik heb mezelf bij thuiskomst nog eens kritisch in de spiegel bekeken en en het valt eigenlijk allemaal best wel mee.

Ongevraagd advies

Op de website ben ik niet meer geweest. Eenmaal thuis heb ik gewoon eens tussen mijn spullen gezocht en vond ik een geweldige foundation van Dr. Hauschka welke ook nog eens precies in mijn kleur is. Als ik deze aanbreng zie je geen roodheid meer terug. Maar goed, om op de vraag aan jullie te komen: wat doe jij bij een onrustige huid (acne)? Behalve goed reinigen dan 😉 Ik ben gewoon eens benieuwd of er nog goede en fijne tips tussen zitten! Mijn huid is zowel droog als vet en alhoewel ik het redelijk kan camoufleren wil ik het liefst mijn huid zo rustig mogelijk krijgen.

Tot zover. Is het voor jullie herkenbaar dat je soms ongevraagd advies krijgt?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Nesrin

  Ik heb gelachen om de zin dat het niet de zwart roze variant is 😉

  Helaas kamp ik, nee voer ik oorlog met een onrustige huid zo nu en dan dus kom graag morgen (op een gepast tijdstip) langs om de reacties te lezen. Hopelijk heeft iemand de gouden tip!

 • Cheyenne

  Ik heb een redelijk egale huid, maar als ik last heb van inwendige pukkeltjes die wat onderhuids liggen, gebruik ik vaak een papje van honing, kaneel en nootmuskaat. Het klinkt wat raar, maar werkt geweldig goed!

 • Diana Carlton

  Mijn huid is momenteel ook een ramp. Niet door de hormonen, maar door de verandering van het weer. Ik heb ontzettend veel droge plekken op mijn huid en nek en ik weet niet zo goed hoe aan te pakken. Vervelend zijn verkopers soms hé? Als ze eens wat meer deden luisteren in plaats van bezig zijn met het duurste product te verkopen, zou het allemaal een stuk soepeler verlopen.

 • Marina

  Oeoeoe, ongevraagd advies is inderdaad heel erg irritant! Echt tips voor je huid heb ik niet. Laten ademen en niet te veel eraan doen, denk ik….

  Succes!

  Liefs, Marina

 • Simone

  Oh wat gemeen zeg, ik snap helemaal dat als je al niet zo in je hum bent dat je dan echt geen zin hebt in zulke praatjes. Toen ik zelf iets jonger was (ben nu 20 en nu valt het mee) werd ik echt nooit serieus genomen bij de parfumerie.. dachten ze dat ik iets kwam stelen of ze kwamen met niet eens helpen ze waarschijnlijk dachten dat ik toch geen geld had.. Slecht vind ik dat!

 • geertje

  Zooo irritant… zelfs als je niet zwanger bent haha!
  Je komt met een vraag, moeten ze niet ergens anders voer beginnen!

 • Isabel Cristina

  Ahh wat vervelend! Volgende keer maar langs de roze variant winkel! 😉 ik smeer eigenlijk niet zo heel veel op mijn gezicht, ik heb altijd het idee dat wanneer ik er iets van foundation erop smeer juist meer pukkels krijg.. Heb best een gevoelige huid, het enige waar ik wel goed tegen kan is de CC Cream van gosh.

 • Gwen

  Het tweede trimester afwachten 😉 Toen werd mijn huid echt mooi opeens, tot die tijd heb ik het gewoon uit gezeten helaas. Btje camouflagestift hier en daar aangestipt.

 • Nelleke

  Wat een gekke juffrouw, die van de winkel.
  Ik gebruik zelf veel Aloë Vera gel. Ik heb een erg gevoelige huid en kan snel last krijgen van oneffenheden. Een beetje puur Aloë Vera gel is dan heel fijn. En oh ja, zoveel mogelijk producten zonder parfum.

 • Marion

  Ik heb sinds vorige week van de Etos een anti redness primer. Ik gebruik deze als foundation. Ik heb last van couperose. Het is niet volledig dekkend, logisch ook, het is niet echt een foundation. Het spul is groen, maar na inwrijven zie je daar niets meer van. Mijn huid wordt er ook nog eens zijdezacht van. Daarnaast gebruik ik van Zarqa de anti-redness cream. Zelf heb ik nog niet gemerkt dat de roodheid vermindert, maar mijn huid wordt er wel heel erg kalm van. Er zit geen parfum in, wel paardenkastanje en vitamine E. Wat ik bij deze creme echt merk is dat het wat met je huid doet. Soms heb je van die cremes die leggen een laagje op je gezicht en verder gebeurt er niet zoveel. Dat is bij deze niet zo. Hij is te koop bij de Tuinen. Verder heb ik op zondag een make up loze dag. Even de huid alleen reinigen en voeden en verder laten ademen een dagje. Succes meid!

 • Linda

  Mijn hemel, en dan moet een verkoper ook nog eens het uithangbord van een winkel zijn.. Persoonlijk probeer ik eerst wat biologische zalfjes (om de roodheid te verminderen) gebruik ik ern kleimasker (droogt de plekjes uit) en mocht een goede dekkende foundation (Clinique is wat dat betreft een prachtig merk) niet helpen word het toch een huisartsen bezoekje.. Maar daar heb jij nu weinig aan volgens mij.. En niet aan jezelf twijfelen hoor als je zo’n botte opmerking krijgt 😉

 • Angelique

  Ongevraagd advies is altijd vreselijk! Ik heb zelf een mega probleem huid en eigenlijk nog niks gevonden wat wel helpt. Nouja op mijn gezicht heb ik een vreselijk gevoelige huid, de rest valt wel mee

 • Iris

  Mijn gezicht ziet er ook niet geweldig uit (enorm droog). Ik smeer me in met after sun tegen de roodheid en een beetje talkpoeder tegen het glimmen. Reinigen doe ik alleen met water, want ik merk dat bijna alle producten te agressief zijn.

 • Infinity

  Begrijpelijk dat dit je irriteert!
  Ik breng meestal een maskertje aan, kan zo ontspannend zijn! Plus het reinigt je huid! <3

 • Chinouk

  Ah gelukkig niet de zwart/roze variant (daar werk ik!), ik kan weer opgelucht adem halen. Wat naar dat je zo bent behandeld, al kan dit natuurlijk overal gebeuren. Een huid zoals de jouwe, moet je zien als een gevoelige huid. Want een huid met puistjes staat gelijk aan een gevoelige huid, want hij is zeer gevoelig voor irritaties en ontstekinkjes en wordt ook nog eens getriggerd door hormonen. Het eerste wat ik doe als ik een onrustige huid heb (ik heb heel vaak uitslag door mijn eigen gevoelige huid) is naar de ‘oude vertrouwde’ gaan. Producten waarvan ik weet dat ze werken voor me en ik blijf een tijdlang bij dezelfde producten. Niet teveel wisselen, want zo prikkel je de huid meer. Houd je skincare routine basic, milde (maar effectieve) reiniging en een moisturizer om je huid te kalmeren, te voeden en te hydrateren. Qua foundation vind ik zelf het fijnste om een transparante foundation te gebruiken en een zeer dekkende concealer voor mijn onzuiverheden. Dit houdt het geheel natuurlijk, maar verminderd de aanblik op puistjes wel!

 • Loes

  Oe ja, verkopers kunnen soms zo je halve dag verpesten, zo jammer. Ik ben nu de rozendagcrème van Dr Hauschka aan het proberen 🙂

 • Lianne

  Ik heb veel baat bij milde producten, niet te veel variëren, nieuwe producten testen door het b.v. om de dag op te brengen en gaat dit goed dan kun ik het opbouwen. Ik vermijd lange ingrediënten lijsten en kijk naar de ingrediënten die werkelijk wat doen voor je huid. Ik heb veel geleerd en gelezen op de website van: Jetske Ultee, echt een aanrader!!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.