Huidverzorging bij stress
16 feb 2016 Beauty Gezichtsverzorging 10

Huidverzorging bij stress

Ik wil bijna zeggen dat als er iemand is die ervaring heeft met huidverzorging bij stress ik dit wel ben. Natuurlijk ben ik niet de enige met stress, maar ik heb wel een huid die daar heel gevoelig voor is. Er zijn een aantal tips die voor mij heel goed werken en ook heel belangrijk zijn. Graag deel ik deze met je!

Vermoeide huid

Inmiddels heb ik veel trucjes bedacht om mijn vermoeide grauwe huid er zo goed mogelijk uit te laten zien. Zelf is mijn huid heel gevoelig voor stress en reageert mijn huid hier onder andere op door middel van acne. Op mijn meest slechte dagen kreeg ik nog de reactie van mensen dat ik er goed uitzag. Hoe slecht ik mij ook voelde, het is wel fijn om te horen dat er uiterlijk niet veel te zien is.

Maar soms wordt het allemaal net te veel, ook voor de huid en kan ik smeren wat ik wil, make-up zal niet helpen. Terug naar de basis dus: namelijk de huidverzorging. Als ik hier structureel aandacht aan besteed en hier de juiste producten voor gebruik, is mijn huid vrij snel weer in goede staat. Maar daar moet ik wel wat voor doen! Hieronder volgen mijn belangrijkste tips.

Producten zonder alcohol en parfum

Als er iets is dat ik als eerste kan aanraden (en het allerbelangrijkste is) is om producten te gebruiken zonder alcohol en parfum. Heb je een huid met oneffenheden? Skippen die zooi, echt waar, inmiddels is mij keer op keer bewezen dat deze ingrediënten gewoon niet goed zijn voor de huid. Ik ben daarom groot voorstander van natuurlijke producten zoals die van Dr. Hauschka of Weleda. Beide merken werken fantastisch voor mijn huid.

Reinigen met een gezichtsborstel

Bij een huid vol stress is reinigen extra belangrijk. Een gezichtsborstel kan het gezicht net nog even extra reinigen. Voor mijn huid heeft een elektrische gezichtsborstel heel veel goeds gedaan. Naast dat het de huid extra schoon maakt, verwijdert het dode huidcellen en geeft het de huid een milde massage. Dit zorgt ervoor dat de doorbloeding beter wordt en de huid stralender. Mocht een elektrische gezichtsborstel boven je budget zijn, er zijn ook borstels die je gewoon met de hand kan gebruiken, vaak ligt het bedrag hierbij onder de 10,–.

gezichtsverzorging

Milde producten

Gebruik milde producten als extra stap. Zelf zweer ik bij het vitaliserend of kalmerend masker van Dr. Hauschka (nospon). Bij een huid met oneffenheden (door stress) grijp ik hier altijd weer op terug en heb binnen een paar dagen effect. Ultieme tip hierbij is om een dun laagje van een van de twee onder je dagverzorging te dragen. Het kalmeert de huid en maakt het weer mooi.

Slapen voor een mooie huid

Slapen! Bij stress schiet slapen er ook vaak bij in, maar juist dit is zo ontzettend belangrijk. Neem eens een middagdutje, ook al is het maar een half uurtje. Je huid zal gegarandeerd op gaan knappen bij voldoende slaap.

Wat vind jij van deze tips, heb jij nog iets toe te voegen?

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Rosanne

  Hele goede tips! Ik heb in tijden van stress ook een slechte huid. Vooral puistjes schijnen dol te zijn op mijn stress haha.
  Mijn tips zijn veel slapen en water drinken. Verder zweer ik bij de tea trea face wash van de tuinen (en überhaupt producten met tea trea) en het vermijden van foundation 🙂

 • Sandra

  Ben erg benieuwd naar het masker van Dr. Hauschka, waar je het over hebt. Klinkt goed! Ik heb eigenlijk niet echt een huidreactie als ik stress heb bedenk ik mij nu… Voor een zuivere huid helpt natuurlijk sowieso wel veel water drinken. Ik wist trouwens niet dat slaap hier ook invloed op heeft. Eigenlijk best logisch, maar had dit nodig nooit eerder gelezen haha!

 • Simpel, met een snufje liefde

  Ik eb altijd veel puistjes als ik stress heb. Zo vervelend. Ik gebruik ook het liefst milde producten.

 • demallemolenmoeder

  Goede tips! Inderdaad erg belangrijk. Veel water drinken staat ook nog op mijn lijstje.

 • Dorien

  Ik heb er zelf niet zoveel last van en verzorg mijn huid dagelijks al vrij goed. Zo is mijn Clarisonic echt mijn best friend en kan ik niet zonder een serum, maskertjes en fijne creme’s. Wel zou ik echt meer water moeten gaan drinken!

 • Madelon

  De reactie van mijn huid met stress herken ik goed. Ik kan het ook goed merken aan mijn huid hoe ik zit qua gezondheid en stress. Daarom probeer ik er ook goed voor te zorgen met wassen, maskers, crèmes etc. Het masker waar jij het over hebt klinkt wel heel fijn. Misschien dat ik daar eens naar ga kijken!

 • Manon

  Wat een super fijne tips! rond deze tijd is mijn huid echt zo geïrriteerd

 • Sofie katelij

  Heb hier zelf ook veel last van; hoe meer stress, hoe meer onzuiverheden! ga deze tips zeker eens proberen 🙂

 • Galina

  Wat een fijne tips! Zelf vind in stomen ook nog wel eens lekker om te doen als een klein relax momentje, heerlijk! Ik probeer alcohol en parfum inderdaad ook zo veel mogelijk te mijden, merk ook echt verschil. De huid is een stuk minder droog erdoor 🙂

 • Joyce rdt

  Oh deze tips komen als geroepen!
  Mijn huid is zo onrustig, grmbl!

  Morgen eens lekker badderen met een masker!
  Liefs.x

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.