Review: Weleda Skin Food
6 dec 2014 Beauty Lichaamsverzorging 11

Review: Weleda Skin Food

Toen ik het bericht las over Weleda Skin Food was ik helemaal blij: een nieuw product! Maar nee, het is geen nieuw product. Het is een product met een nieuwe naam. De huidcrème heeft nu de naam Skin Food meegekregen. In het buitenland had het product deze naam al en het is zowel in nederland als in het buitenland razend populair. Verschillende celebs vinden dit een wonderproduct en prijzen het dan ook aan. Ik probeerde dit wondermiddel uit en ga je vandaag vertellen wat ik er van vind!

Huidcreme Weleda

De huidcreme van Weleda heb ik regelmatig in de winkel zien staan. Toch trok het mij niet zo dat ik het mee naar huis nam. De naam Skin Food echter trekt mij wel aan. Voeding voor de huid klinkt namelijk perfect. En toen ik meer las over het product begon ik mij steeds meer te verbazen dat ik dit nooit eerder heb geprobeerd. Laten we snel verder kijken!

Weleda Skinfood

Productinformatie Weleda Skin Food

Op de website van Weleda staat te lezen: “Skin Food bevat een uitgekiende compositie van heilzame plantenextracten die het zelfherstellend vermogen van de huid bevorderen en haar weer in balans brengen. Biologische kamille en Calendula herstellen en verzorgen de huid. Driekleurig viooltje brengt een geprikkelde of droge huid tot rust. Een zachte basis van zoete amandelolie, zonnebloemolie, bijenwas en wolwas maakt de huid weer zacht en soepel. Zuivere, etherische oliën van onder andere sinaasappel en lavendel zorgen voor een delicate geur. Met Skin Food ben je dan ook verzekerd van een intens verzorgde en natuurlijk gevoede huid”.

Weleda Skin food

Verpakking Weleda Skin Food

Deze creme zit in een aluminium tube welke weer verpakt zit in een kartonnen doosje. Slim want aluminium is best kwetsbaar en het doosje voorkomt dan ook dat de verpakking beschadigd raakt. De meningen over een aliminium tube zijn verdeeld. Ik vind het fijn want het werkt en hygiënisch en je kan zo al het product tot aan het laatst uit de verpakking krijgen. Op het doosje staan de ingrediënten aangegeven.

Weleda Skinfood

Ingrediënten Weleda Skin Food

Weleda maakt mij altijd zo blij met haar ingrediëntenlijsten. Ook deze ziet er weer tip top en perfect uit. Ik zie amandelolie, bijenwas, extract driekleurig viooltje, en nog veel meer perfecte ingrediënten! En ja, alcohol staat er in de lijst. Hier krijg ik altijd veel vragen over. De alcohol die weleda gebruikt is echter volledig natuurlijk uit bieten en planten. Daarmee is het minder irriterend voor de huid. Daarnaast staat het nooit bovenaan de lijst wat betekent dat er niet heel veel in het product zit.

Weleda Skinfood

Deze Weleda Skin Food belooft elk geïrriteerd ruw plekje op het lichaam te kunnen genezen en herstellen. Daarnaast is het multifunctioneel. Je kan het namelijk gebruiken voor een koortslip, maar ook voor lichte brandwonden, eczeem, droge lippen, nagelriemen, en elk plekje op je lichaam dat maar iets verzorging nodig heeft. Handig dus! En nog handiger is dat Weleda nu ook een kleine tube heeft uitgebracht van 30 ml. Zo kan je het ook gemakkelijk meenemen in je tas!

Substantie Weleda Skin Food

De crème heeft de substantie van een zalf. Bij het uitsmeren laat het een iets vettig laagje achter. Het is niet zo’n vervelend laagje maar een subtiel beschermend laagje. De geur is trouwens heerlijk! Iets kruidig met een vleugje citroen.

Weleda Skinfood

Weleda Skin Food

Jammer dat ik deze Weleda Skin Food niet eerder ontdekt heb. Ik merk namelijk dat het voor veel doeleinden geschikt is. Nu het kouder is bijvoorbeeld helpt het ontzettend goed tegen droge plekjes op mijn benen. Ook vind ik het fijn om mijn armen na het douchen in te smeren. Voor kleine kinderen vind ik deze creme ook geschikt. Senna heeft bijvoorbeeld erg veel last van een droge huid en ik merkte dat na gebruik van Weleda Skinfood dit al een heel stuk is opgeknapt. Inmiddels heb ik twee tubes in huis, een voor in de badkamer en een naast mijn laptop. Ik vind deze crème namelijk ook erg geschikt voor droge handen en nagelriemen. Een wondercrème? Tjah dat durf ik niet te zeggen, wel kan ik vertellen dat het een zeer bijzonder en multifunctionele crème is, en zeker een aanrader!

Weleda Skin Food is te koop voor 9,99/75ml en 4,99/30ml

Wat is jouw favoriete huidcrème?

Reacties

 • Dana

  Hij klinkt veel belovend, misschien dat ik hem toch ga halen!

 • Natascha

  Je klinkt heel enthousiast, misschien moet ik deze ook eens proberen. Ik heb in de winter heel erg last van droge benen, misschien kan ik hier wel iets mee!

 • Marion

  Ik hoor echt steeds vaker zulke goede dingen over dit merk. Ik ben om. Heb op dit moment al meerdere ruwe plekjes op mijn benen en armen. Omdat het nu echt koud is en ik toch iedere dag naar buiten wil ben ik echt op zoek naar iets goeds. De prijs valt me reuze mee. Dacht ook dat dit een heel duur merk was. Dus, dank je voor de tip! Skin Food staat op mijn lijstje.

 • Natasja

  Klinkt goed! Misschien zelf ook maar eens uitproberen dan!

 • Beautydagboek

  Ik heb deze crème ook (review komt snel!) en ik vind hem heel erg fijn :). Zeker met deze koude dagen is het een verlossing voor mijn droge handen!

 • Nina Simplynspecial

  Ziet er veelbelovend uit. Ik heb nog niks van Weleda geprobeerd moet ik zeggen, maar ik word wel nieuwsgierig hiernaar…

 • Beautytalk

  Klinkt ongelooflijk goed! Zou ik wel kunnen gebruiken met mijn droge winter huid!
  Eefje

 • maroussia

  Dat klinkt echt ontzettend fijn 🙂 Ik ga hem eens opzoeken ^^ x

 • Iris

  Ik had het dus al die tijd in de kast staan, geen idee dat de naam veranderd was.

 • Infinity

  Klinkt goed! Als ik hem tegenkom in de winkel, dan koop ik hem zeker!

 • Linda

  Wat een mooi product, ik heb hem ook niet eerder gebruikt en goed om te weten dat deze erg fijn is voor de droge huid! Je kan daar immers nooit genoeg producten voor hebben 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.