Review: Dr. Hauschka Nacht Serum
12 mei 2015 Beauty Gezichtsverzorging 9

Review: Dr. Hauschka Nacht Serum

Net toen mijn huid het nodig had kwam de vraag of ik het nieuwe nacht serum van Dr. Hauschka wilde proberen.  Nu zijn mijn ervaringen met dit merk alleen maar positief dus ja: ik kon niet wachten om dit nieuwe nachtserum te testen! Afgelopen twee maanden heb ik dit product dagelijks gebruikt wat betekent dat ik nu een mooi oordeel geven over de werking van dit product. Kijk mee!

Dr. Hauschka

Zoals de meesten van jullie wel weten is Dr. Hauschka een merk waar ik vrijwel nog geen negatieve ervaringen mee heb gehad. Voor mijn huid heeft Dr. Hauschka producten die hier perfect bij aansluiten en echt zichtbaar iets voor mijn huid doen. Nadeel is natuurlijk dat de verwachtingen van mijn kant zo hoog zijn dat ik mij elke keer weer moet bedenken om kritisch naar een product te kijken en objectief te beoordelen. In dit geval heb ik dit zeker ook gedaan en zal ik hieronder meer vertellen over het product!

Dr. Hauschka Nacht Serum

Dr. Hauschka Nacht Serum

Verpakking

Het serum zit verpakt in het doosje wat kenmerkend is voor Dr. Hauschka; wit met een gele band en een duidelijke vermelding om welk product het gaat. De zinken tube heeft een mooie opening waar elke keer voldoende product uitkomt. Zorg er wel voor dat je niet te hard knijpt in de tube want je hebt al snel te veel. Klein nadeel vind ik dat de tube steeds “omgevouwen” moet worden voor nieuw product, dit is iets waar ik nog steeds aan moet wennen.

Dr. Hauschka Nacht Serum

Productinformatie

Dit serum is een vetvrije nachtverzorging. Door het ingrediënt rozenbotel wordt de huid ondersteund tijdens de nacht bij de ademhaling en het herstellen van haar vochtbalans. Het mooie van dit product is dat dit het zelfherstellend  vermogen van de huid stimuleer waarbij cellen worden vernieuwd en afvalstoffen worden uitgestoten. Dit nachtserum belooft de huid te verfrissen, verkwikken en te vitaliseren.

Dr. Hauschka Nacht Serum

Ingrediënten

Als eerste: laat je niet misleiden door de alcohol die als tweede in de lijst staat. Dit is namelijk een veel minder agresieve variant dan die de meeste cosmetica bevatten. Mijn huid reageert bijvoorbeeld heel slecht op de reguliere producten met alcohol bij de drogist. Mijn huid heeft nog nooit slecht gereageerd op producten zoals die van dit merk (en ik heb een erg gevoelige huid). Verder zie ik in de lijst mooie en verzorgende extracten zoals toverhazelaar.

Dr. Hauschka Nacht Serum

Dr. Hauschka Nacht Serum

Substantie

Het serum is doorzichtig en smeert gemakkelijk uit. Doordat het serum vetvrij is voelt het heel iets droog aan op de huid. Ik merkte zelf dat als ik net iets te veel opsmeerde dit gevoel sterker was dan dat ik een klein beetje gebruikte en dit goed verdeelde over mijn gezicht. Theorie achter deze vetvrije verzorging is dat de huid geen vet nodig heeft en dit juist het zelfherstellend vermogen van de huid activeert. Persoonlijk is dit iets waar ik mij wel in kan vinden. Ik ben sowieso al niet zo dol op producten die veel vettigheid en oliën bevatten.

Dr. Hauschka Nacht Serum

Gebruik

Na de reiniging van het gezicht voor de nacht kan dit serum worden aangebracht. Gedurende een aantal maanden heb ik dit product elke avond op een gereinigd gezicht aangebracht. Zoals ik al vertelde heb ik heel iets moeten wennen aan het droge gevoel maar zodra ik resultaat zag aan mijn huid ben ik dit al snel weer vergeten.

Dr. Hauschka Nacht Serum

Dr. Hauschka Nacht Serum

Zoals ik al vertelde kwam dit product voor mij op het juiste moment. Ik was namelijk net een aantal maanden zwanger en merkte dit ook aan mijn gezicht doordat ik last kreeg van acne. Ik heb daarom destijds mijn hele routine omgegooid met enkel nog natuurlijke producten zonder ingredienten die mijn huid alleen maar meer zouden irriteren.  Dit Dr. Hauschka Nacht Serum hoorde daar ook bij. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik hiervoor vrijwel nooit een serum heb gebruikt dus mijn ervaring is alleen met dit serum en ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Wel heb ik een aantal verwachtingen van een serum. Namelijk dat het mijn huid hydrateert en voedt, oneffenheden vermindert, en de doffe huid stralend maakt. Dit laatste merkte ik na ongeveer een week gebruik. Mijn huid begon er wat minder moe uit te zien en ondanks dat ik last had van oneffenheden zag het geheel er al beter uit.

Na een aantal weken merkte ik dat mijn huid rustiger werd. Toen ik een keer zo moe was dat ik geen serum voor de nacht gebruikte merkte ik de volgende dag dat er iets anders was aan mijn gezicht. Mijn make-up pakte niet goed en zag er niet mooi uit en daarnaast was de huid een beetje doffig. Toen ik die avond de tube met serum in de badkamer zag liggen wist ik waar het vandaan kwam! Sindsdien ben ik het Dr. Hauschka Nacht Serum nooit meer vergeten.

Ik vind het product zeer zuinig in gebruik aangezien je echt maar weinig nodig hebt. Te veel product voelt ook niet fijn aan op de huid. De prijs van €30,95/25 ml klinkt misschien veel, alleen als je uitrekent dat je ongeveer drie maanden kan doen met een tube zou dit maar een tientje per maand zijn. Daarnaast is het haar geld absoluut waard, en zeker voor vrouwen met een gevoelige huid!

Of ik het Nacht Serum van Dr. Hauschka opnieuw zou kopen? Mijn tube is bijna op en daarna belandt er zeker een nieuwe tube in mijn routine.

Gebruik jij een serum voor de nacht? Zo ja, welke?

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Iris | Todayslipstick

  Wat een fijne review! Dit serum lijkt me echt fijn, ik heb er meerdere positieve dingen over gehoord. Misschien dat ik toch maar moet investeren in dit serum!
  Liefs, Iris

 • Marion

  Goed artikel en fijne review weer. Ik heb het serum vorige week gekocht en gebruik het nu een paar dagen. Inderdaad even wennen dat je geen vettig laagje op je huid hebt voor het slapen gaan, maar het went snel. Ik herken wat je zegt over het trekkerige als je teveel gebruikt. Het is een heel zuinig product. Mijn huid is ’s ochtend zacht en voelt schoon en fris aan, waar ik met een nachtcrème vaak met een wat onrustige huid wakker kon worden. Nogmaals, ik gebruik het nog maar een paar dagen, maar ik ben nu al heel tevreden. Voor mij denk ik ook wel een blijvertje!

 • beautifulday4makeup

  Dit klinkt als een heerlijk serum

 • Carlijn | Copy & Beauty

  Klinkt goed zeg! Goede review heb je hiervan gemaakt. Ik ken Dr. Hauschka alleen van naam, heb er nog nooit iets van gebruikt. Heb zelf geen gevoelige huid dus zou niet zo snel iets van dit merk testen, maar je bevindingen en vooral het resultaat klinken top.

 • Kim

  Fijne review! Het klinkt erg goed, maar de prijs houdt me momenteel tegen.

 • Eline

  Klinkt goed, ook fijn dat ‘ie in een tube zit. Ik gebruik zelf Biotherm Oil-In-Night Serum en Cult51; beide echt superproducten!

 • Manon

  Ik wil ook zeker een nieuwe tube! een goede serum is dit

 • Iris

  Dit klinkt heel goed! Ik heb wel liever plastic tubes, maar als het product verder top is, maakt dat ook niet zo veel uit.

 • Nina Simplynspecial

  Ik gebruik geen serum, maar als ik er één zou overwegen is het deze wel. Mijn huis is erg lastig de laatste tijd. Moet er echt iets aan doen 🙁 Dr. Hauschka klinkt inderdaad top.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.