De voordelen van een (elektrische) gezichtsborstel
23 jun 2015 Beauty Gezichtsverzorging 8

De voordelen van een (elektrische) gezichtsborstel

Sinds ongeveer een half jaar gebruik ik een elektrische gezichtsborstel. Ik startte met de Ayvo en ben inmiddels overgestapt op de Clarisonic Mia 2. En eerlijk is eerlijk: ik had niet verwacht dat een gezichtsborstel zo veel positiefs voor mijn huid zou kunnen betekenen. Ik zette daarom een aantal voordelen op een rijtje!

De huid reinigen met een gezichtsborstel

Met een gezichtsborstel reinig je de huid veel dieper dan wanneer je de huid enkel reinigt met een wattenschijfje. Met een wattenschijfje zal er namelijk altijd iets achterblijven op het gezicht. Ik durf inmiddels wel te zeggen dat met een elektrische gezichtsborstel vrijwel alles van het gezicht verdwijnt. Je kan dit simpel controleren door na de reiniging met de gezichtsborstel nog even met een wattenschijfje over je gezicht heen te gaan. Indien je de huid goed hebt gereinigd zal je zien dat er geen vuiligheid op het wattenschijfje zal komen.

Betere doorbloeding door gebruik gezichtsborstel

Als er iets belangrijk is voor een gezonde, mooie en egale huid is het wel de doorbloeding. Zelf denk ik dat dit een van de geheimen is voor een stralende huid. Er zijn zelfs onderzoeken gedaan die hebben aangetoond dat met een goede doorbloeding de rimpelvorming vertraagd wordt. Verdere voordelen van een goede doorbloeding is een egale huid en vermindering van rode vlekken. Wat ik zelf ook erg merk is dat door een goede doorbloeding mijn huid er gewoon stukken gezonder, minder dof en stralender uitziet. Zeker voor mijn acne huid is dit erg fijn.

Clarisonic Mia2

Nadat ik een paar maanden de Ayvo gezichtsborstel had gebruikt was mijn gezichtshuid duidelijk opgeknapt. Omdat ik niet zeker wist of dit het resultaat was van het gebruik van de gezichtsborstel, stopte ik het gebruikt. Na anderhalve week kwamen de eerste onzuiverheden opzetten, werd mijn huid dof en kreeg ik rode vlekken. Toen ik direct weer startte met het gebruik klaarde mijn huid in een week weer op. Voor mij het bewijs dat een gezichtsborstel veel voor mijn huid doet.

Vermindering Acne door gebruik gezichtsborstel

As je last hebt van ernstige acne zal de gezichtsborstel dit natuurlijk nooit volledig verwijderen. Wel zal het helpen de huid beter te reinigen om te voorkomen dat er meer poriën verstopt zullen gaan zitten en dit de acne zal verergeren. Daarnaast, daar komt ie weer, zal een goede doorbloeding de huid opknappen en daarmee zal ook een huid met Acne er beter uitzien.

Gezichtsborstel verwijdert dode huidcellen

Door het gebruik van een gezichtsborstel worden dode huidcellen verwijderd en zal de huid gladder aanvoelen. Doordat de dode huidcellen worden verwijderd zal de huid er ook stukken stralender uitzien en zullen crèmes beter worden opgenomen. Vooral dat laatste is iets wat ik zelf erg fijn vind en wat ik ook merk. Mijn gezichtsverzorging wordt veel beter door de huid opgenomen en kan zo beter haar werk doen.

Voordelen van een elektrische gezichtsborstel

Dit waren een aantal voordelen op een rij. Er zijn gezichtsborstels te koop in verschillende prijsklassen. Zo zijn er gezichtsborstels die niet elektrisch zijn en die je dus zelf moet bedienen, deze zijn zeer budget en kan je kopen voor onder de 5,–. Ook heb je elektrische budgetvarianten zoals de Ayvo van rond de 20,–. Gezichtsborstels boven de 100,– zijn die van Philips en Clarisonic. Zelf ben ik begonnen met een budgetvariant om te kijken of een borstel echt iets voor mij zou doen. Nadat ik overtuigd was van het effect ben ik overgestapt op een duurdere variant. Het kost even wat, maar ik ben er erg tevreden mee!

Gebruik jij een gezichtsborstel? Zo ja, welke?

handtekening-saskia

Gerelateerde artikelen:

Ayvo Gezichtsborstel: Mijn Ervaring

Mijn favoriete gezichtsverzorging

Zwangerschapsacne (tips!)

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

 

Reacties

 • Chahrazad

  Goed om te lezen dat je zo positief bent. Mijn Clarisonic ligt helaas ergens in de badkamer. Ik gebruik hem al maanden niet meer.

 • Sylvie

  Klinkt goed! Ik zo’n borstel ook aan te raden als je huid gevoelig is voor couperose?

 • Evelien

  Een gezichtsborstel lijkt me zo fijn! De Clarisonic staat al een tijdje op mijn wishlist :).

 • Joy

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt!:) Ik gebruik zelf geen gezichtsborstel maar deze staat wel op mijn verlanglijstje. En dan zou ik er graag 1 willen van Philips.

 • Iris

  Misschien moet ik er ook maar eentje nemen, ik hoor namelijk erg veel positiefs.

 • Manon

  lijkt me fijn om mee te werken

 • Margo

  Ik heb er geen 1, maar ik lees zoveel positieve verhalen en die van jou is daar weer een aanvulling op. Ben zo benieuwd! Ga ook maar eens met zo’n budgetvariant beginnen dan 🙂

 • Kim

  Klinkt goed! Ik heb nog nooit een gezichtsborstel gebruikt, maar interessant om te lezen dat je er zo positief over bent. Ik neem aan dat die budget en duurdere varianten wel verschillen in kwaliteit? Lijkt me ook wel fijn om een keer te proberen, maar wil er niet gelijk veel geld aan uitgeven.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.