Ayvo Gezichtsborstel: Mijn Ervaring
30 apr 2015 Beauty Gezichtsverzorging 7

Ayvo Gezichtsborstel: Mijn Ervaring

Een paar maanden geleden kocht ik een Ayvo gezichtsborstel en plaatste ik op mijn blog een eerste indruk artikel. Inmiddels heb ik deze gezichtsborstel zo uitgebreid kunnen gebruiken dat ik vandaag graag mijn ervaring met jullie deel. Het is een hele uitgebreide review geworden waarin ik uitgebreid de voordelen van een gezichtsborstel bespreek. De gezichtsborstel heeft namelijk heel veel voordelen maar er zit helaas ook een groot nadeel aan deze Ayvo gezichtsborstel. Lees je mee?

Gezichtsborstel

Voor mij kwam deze gezichtsborstel precies op het juiste moment. Door mijn zwangerschap had ik last van acne en ik wist eigenlijk niet meer wat ik met mijn huid aan moest. Een gezichtsborstel zoals de Clarisonic wilde ik eigenlijk al heel lang eens proberen, alleen zijn deze vrij prijzig. Liever betaal ik niet zo’n groot bedrag zonder dat ik weet of een gezichtsborstel voor mij werkt. Ik dacht dan ook geen moment na toen ik deze gezichtsborstel in de schappen tegenkwam voor 6,99. Dat is nog eens een mooie prijs om een gezichtsborstel uit te proberen!

Ayvo Gezichtsborstel

Gebruik gezichtsborstel

Het gebruik is heel gemakkelijk. Na de reiniging van je gezicht doe je een (milde) gezichtsreiniger op de natte borstel en drukt op de knop. De borstel gaat draaien en het is de bedoeling dat je zelf ook draaiende bewegingen met de borstel maakt. Bij mijn voorhoofd en aan de zijkanten van mijn hoofd houd ik mijn haren goed tegen omdat ze anders verstrikt raken in de borstel. Zelf ben ik ongeveer een minuut bezig met mijn hele gezicht te reinigen met de borstel. Daarna goed de huid en borstel afspoelen. Toen ik dit apparaat net had gebruikte ik deze heel trouw elke ochtend en avond op een gereinigde huid om de huid nog extra mee schoon te maken. Toen mijn huid begon op te knappen ben ik overgegaan op de avond. Dit doe ik nog steeds, een enkele keer pak ik ook de ochtend erbij maar dit doe ik vaak alleen als ik bijvoorbeeld een doffe huid heb of slecht heb geslapen.

Ayvo Gezichtsborstel

Gevoelige huid

Toen ik de Ayvo net probeerde reageerde mijn huid gevoelig op de borstel. Mijn huid werd rood en trekkerig. Ik bedacht mij dan ook snel dat mijn huid gewoon zou moeten wennen en ben daarom langzaam gaan opbouwen. Er zitten drie borstels in de verpakking, de eerste is de zogenaamde Rejuvenator kop, deze is voor de normale huid. De Sensitive kop is (groen met wit) speciaal voor de gevoelige huid. Tot slot is er nog een moisturising kop welke is om je dag of nacht crème mee aan te brengen, deze gebruik ik zelf niet. Ik ben begonnen met de Sensitive kop en ben begonnen met kort reinigen naar langer reinigen. Na een paar dagen was mijn huid gewend en ging ik de voordelen die ik hieronder zal beschrijven merken. Inmiddels heb ik de Sensitive kop vervangen voor de rejuvenator kop.

Resultaat gebruik gezichtsborstel

Na het gebruik van de gezichtsborstel merkte ik dat mijn huid echt schoon was. Niet gewoon schoon maar echt schoon schoon. En een groot voordeel hiervan is dat het de producten die ik gebruikte om mijn huid te verzorgen nog beter opgenomen werden. Naast dat mijn huid schoon voelde merkte ik ook dat het doffige in mijn gezicht wegtrok en de doorbloeding goed verbeterde. Ik denk dat dit laatste ook iets is wat wonderen kan verrichten bij een doffe huid met oneffenheden. Een goede doorbloeding zorgt namelijk voor een mooie en gezonde tint en kan er voor zorgen dat de vorming van rimpels vertraagd wordt. Op gegeven moment begon ik ook te merken dat ik het gevoel van en korte gezichtsmassage heel erg prettig vond. Als ik eens en dagje oversloeg vind ik mijn huid direct minder schoon en fris aanvoelen.

Ayvo Gezichtsborstel

Verkrijgbaarheid Ayvo Gezichtsborstel

Na al die positiviteit is het ook eens goed om te kijken naar de nadelen. Het grootste nadeel is dat de verkrijgbaarheid van deze Ayvo Gezichtsborstel slecht te noemen is. Ik heb ze deze week nog bij de blokker zien liggen (19,99) maar bijvoorbeeld op de website zijn ze  niet meer te verkrijgen. Zelfs de koppen zijn niet los te verkrijgen wat ik op zijn zachtst gezegd vreemd vind. Wat de reden hiervan is, is mij een raadsel, het is wat mij betreft namelijk een ontzettend goed budgetproduct. Nog een nadeel vond ik persoonlijk dat het niet onder de douche te gebruiken is.

Conclusie Ayvo Gezichtsborstel

Altijd lastig om te zeggen dat de huid door het gebruik van een product verbeterd is. Ik zal dan ook niet zeggen dat door het gebruik van de Ayvo mijn gezicht nu vrijwel egaal is. Wel kan ik met zekerheid zeggen dat de Ayvo hier aan heeft mee gewerkt. Door het gebruik van milde producten in combinatie met deze gezichtsborstel merkte ik na anderhalve week gebruik verbetering van mijn huid die regelmatig last heeft van acne. Na ongeveer een paar weken gebruik werd mijn gezicht duidelijk mooier en stralender zodat het zelfs mensen om mij heen begon op te vallen. Zoals ik onder het kopje resultaat al vertelde is een goede doorbloeding gewoon heel erg belangrijk voor de huid, en daarvoor is een gezichtsborstel perfect.

Over de Ayvo ben ik dus zeker tevreden. Wel denk ik, ivm de matige verkrijgbaarheid van de Ayvo, dat elke andere budget gezichtsborstel ook veel goeds kan betekenen voor de huid. Omdat ik zelf graag een gezichtsborstel wil gaan gebruiken waarvan de verkrijgbaarheid van de koppen ook goed is, zal ik zelf binnenkort overstappen op de Clarisonic. Ik ben overtuigd van de werking van een gezichtsborstel en heb er daarom meer geld voor over.

Kortom: ik vind de gezichtsborstel in het algemeen zeker een aanrader! 

Gebruik jij een gezichtsborstel? Zo ja, Welke?

Reacties

 • Chahrazad

  Klinkt wel heel goed. Geweldige budget variant van de Clarisonic.

 • Sandra - Beautybysandra

  Klinkt goed. Wel echt jammer dat de koppen niet los verkrijgbaar zijn. Je zou toch denken dat daar gemakkelijk aan te komen moet zijn…

 • Natascha

  Wat fijn dat je hier zo positief over bent, ik heb wel eens getwijfeld om hem mee te nemen. Dit is ook wel een super goede manier om te testen of je huid er echt bij aan hebt, voordat je een duurdere variant koopt.

 • Linda

  Fijn om te lezen dat dit een hele fijne borstel is geweest om het uit te proberen en heel erg fijn dat jou huid er zoveel baat bij heeft! Een hele mooie opstap en jammer dat de borstels niet los te verkrijgen zijn. Gebruik jij hem nu samen met de producten van Dr. Hauschka? Ik ga mijn ogen eens open houden of ik ergens nog een verdwaalde budget topper zie liggen 🙂

  • Saskia Hardeman

   Het product wat ik samen met de Ayvo gebruik is de gezichtsschuim van biodermal (voor gevoelige huid) Eerder gebruikte ik de gezichtsreiniger van Human en Kind maar die schuimt niet zo lekker 🙂 Van Dr Hauschka heb ik een reinigingscreme van maar daar zitten kleine korreltjes in en ik gebruik hem niet met de ayvo ivm “schuren”.

 • Manon

  Lijkt me heel fijn om mee te reinigen!

 • Iris

  Ik kan me goed voorstellen dat je huid echt schoon voelt. Wanneer ik mijn gezicht reinig met een watje/washandje, vraag ik me ook af hoe goed dat nu werkt.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.