Review: Kruidvat Gezichtsborstel (Skinscience purifying cleansing system)
12 apr 2016 Beauty Gezichtsverzorging 13

Review: Kruidvat Gezichtsborstel (Skinscience purifying cleansing system)

Als er qua uiterlijke verzorging iets is dat ik heel belangrijk vind, is dit wel het reinigen van de gezichtshuid. Ik heb namelijk nogal een verleden met een geïrriteerde en gevoelige huid met oneffenheden. Voor mij is het dus extra belangrijk om de gezichtshuid goed te reinigen. Voor mij is een gezichtsborstel hierbij heel belangrijk omdat dit mijn huid extra reinigt en ik daarmee grotendeels onzuiverheden mee kan voorkomen. Nu heb ik inmiddels al een aantal elektrische gezichtsborstels kunnen uitproberen en dit keer is het tijd voor een review over de budget Kruidvat gezichtsborstel! Zou dit een goed alternatief zijn voor de duurdere varianten?

Kruidvat Skinscience Cleansing System

Elektrische gezichtsborstels

De eerste elektrische gezichtsborstel waar ik over schreef was de Ayvo gezichtsborstel. Daarna schreef ik over de Clarisonic Mia 2, en ook heb ik nog geschreven over de Visoclean. Allemaal elektrische gezichtsborstels met een behoorlijk verschil in prijs. En daar komt dan nu ook nog eens deze gezichtsborstel van het Kruidvat bij. Deze gezichtsborstel is al langere tijd verkrijgbaar dus werd het ook weleens tijd voor een review van mijn kant. Je kan overigens op de linkjes klikken van de andere gezichtsborstels voor meer info hierover.

Kruidvat Skinscience Purifying Cleansing System

Ik kocht de Kruidvat Skinscience Purifying Cleansing System bij het Kruidvat voor € 17,99. Losse borstels zijn te koop voor € 3,99. Even in vergelijking: de Clarisonic kocht ik voor € 150,– en een losse borstel kost € 25,–. Dat is een behoorlijk verschil in prijs, je hebt namelijk de variant van het Kruidvat voor hetzelfde geld dat je betaalt voor een losse borstel van Clarisonic. Dat is best een behoorlijk verschil!

Kruidvat gezichtsborstel

Kruidvat Skinscience Cleansing System

Zoals hierboven al staat omschreven zit er in de verpakking een handvat, opzetborstel, acculader, opberghouder en een batterij. De verpakking is verder mooi roze en er staat duidelijk aangegeven om welk product het gaat en wat de inhoud is.

Kruidvat Skinscience Cleansing System

Kruidvat Skinscience Cleansing System

De oplader kan gemakkelijk samengevoegd worden met de houder zodat je de borstel netjes kan wegzetten en opladen tegelijk. Daarnaast staat het ook nog eens netjes in de badkamer en hoef je geen last te hebben van een rondslingerende gezichtsborstel. Ik vind het bijvoorbeeld echt een nadeel dat de Clarisonic geen standaard heeft. Wat mij betreft is dit al een groot pluspunt en erg fijn.

Kruidvat Skinscience Cleansing System

Borstelkop Kruidvat gezichtsborstel

Even een kijkje naar de borstelkop zelf. want dit is natuurlijk een van de belangrijkste aspecten van een gezichtsborstel. Pas toen ik voor het eerst de borstel gebruikte merkte ik pas hoe fijn de vorm is. Met deze vorm kan je namelijk heel gemakkelijk bij de moeilijke stukjes zoals onder het ook en bij de zijkanten van de neus. Wat mij betreft een heel groot voordeel. De borstel draait niet rond, maar trilt (sonisch). Het is dus aan te raden zelf tijdens gebruik ronddraaiende bewegingen te maken. Deze borstelkop is ook los te koop voor € 3,99. Vaak merk je vanzelf wel wanneer het nodig is om de borstelkop te vervangen. Het ligt er ook aan hoe vaak je de gezichtsborstel gebruikt (1 of 2 keer per dag), aangeraden wordt om na zo’n twee maanden de borstelkop te vervangen. Zelf heb ik standaard een borstelkop in huis zodat ik deze gemakkelijk kan vervangen wanneer nodig.

Kruidvat Skinscience Cleansing System

Kruidvat Skinscience Cleansing System

Conclusie Kruidvat gezichtsborstel

De eerste keer dat ik deze gezichtsborstel gebruikte was ik bevooroordeeld. Ik ben namelijk de Clarisonic gewend en deze is toch stukken duurder dan deze variant van het Kruidvat. Het kan bijna niet dat zo’n budget variant net zo goed is, dacht ik. Maar niets is minder waar. En ik had het kunnen weten, want destijds was ik ook al heel enthousiast over de Ayvo gezichtsborstel. Ik denk dan ook dat het te maken heeft met wat je van een borstel verwacht. Wil je gewoon een gezichtsborstel om de huid extra goed te reinigen dan voldoet deze variant prima. Wil je perse een timer en en verschillende standen, dan is dit product niets voor jou. Wat ik zelf heel erg fijn vind is dat deze te gebruiken is onder de douche, bij de Ayvo kon dit bijvoorbeeld niet en dit vond ik persoonlijk een nadeel. Voor de volledigheid zal ik hieronder een lijstje plaatsen met voor en nadelen.

Voordelen Kruidvat gezichtsborstel

 • Reinigt de huid effectief
 • Makkelijk mee te nemen op reis door het formaat (past makkelijk in toilettas)
 • Kan gebruikt worden onder de douche (waterdicht)
 • Vorm borstelkop is effectief door de vorm, bijvoorbeeld gemakkelijk bij de neus en ogen te reinigen
 • De prijs is heel gunstig
 • Borstelkoppen zijn goedkoop om te vervangen
 • Er zit een standaard bij de gezichtsborstel

Nadelen Kruidvat gezichtsborstel

 • Maakt geen ronddraaiende bewegingen
 • Aan/uit knop werkt vrij stug
 • Geen timer dus je moet zelf bepalen hoe lang je nodig hebt om te reinigen
 • Geen diverse standen

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn review. Wat mij betreft een aanrader. Zeker als je gewoon eens benieuwd bent naar wat een elektrische gezichtsborstel voor jou kan betekenen is dit geen miskoop. Veel geld gooi je hier in ieder geval niet mee weg.

Budget Gezichtsborstel

Ik ben erg benieuwd of jullie ervaring hebben met een gezichtsborstel en wat je er van vindt. Een gezichtsborstel is eigenlijk best persoonlijk en een ieder heeft er een weer andere verwachting van. Zelf vind ik zowel de budget gezichtsborstel varianten die ik geprobeerd heb erg fijn, net als de wat duurdere varianten. Wat vind jij belangrijke functies van een gezichtsreiniger?

Gebruik jij een (elektrische) gezichtsborstel?

Reacties

 • Charlotte

  Wat een fijne review en precies op het goede moment! Ik liep gisteren nog in de Kruidvat en zag deze liggen. Wil al een tijdje een gezichtsborstel aanschaffen maar wist niet zo goed welke. Ik denk dat ik om te beginnen deze ga aanschaffen. Top, dankjewel!

 • Lindsey Beljaars

  Aah deze review komt als geroepen! Ik was zo benieuwd naar deze gezichtsborstel! Klinkt helemaal niet verkeerd..

 • Leonie van Mil

  Bedankt voor deze review!! Ik wil eigenlijk al een tijdje een gezichtsborstel gaan gebruiken, omdat iklast heb van acné. Maar ik vond al die apparaten vaak te duur. Fijn dat er één is die veel goedkoper is, maar ook gewoon goed. Kan ik die veilig aanschaffen 🙂

 • Manon

  IK heb deze reinigingsborstel ook en ik ben er heel tevreden over. Dezelfde nadelen had ik ook over deze reinigingborstel als jou, maar voor dat prijsje is deze borstel prima.

 • MamaLifestyleBlog

  Nee ik gebruik nog geen reinigingsborstel. Als ik er één zou kopen zou ik gaan voor de Kruidvat borstel, vanwege de prijs. Het is alleen jammer dat de borstel niet roteert, het lijkt me juist prettig en goed voor de doorbloeding als je gezicht gemasseerd wordt door de borstel.

 • Rosanne

  Ik denk dat ik hen ook ga aanschaffen. Vooral voor die prijs wil ik hem eens testen.

 • Eva

  Een fijne en eerlijke review, Saskia! Ik heb de borstel van Philips en die gebruik ik graag. Maar voor een budgetoptie klinkt deze borstel prima!

 • Iris

  Een gezichtsborstel leek me wel wat, alleen door de torenhoge prijs van de Clarisonic hoefde het van mij niet, maar deze is nu zeker een optie. De borstel doet me een beetje denken aan een grote elektrische tandenborstel 🙂 .

 • Joyce

  Een leuk review van een leuk producten met een leuk prijsje.
  Nu kan ik deze best gaan kopen.
  Dank je wel!

 • Dina

  Interessant om hierover te lezen! Ik ben altijd wel heel erg benieuwd of zoiets nu echt werkt. Niemand die ik ken heeft zo’n borstel, dus ik vind het dan ook maar zo zonde om even zo’n dure borstel aan te schaffen, alleen om even uit te proberen. Maar deze valt heel erg mee in prijs, dus die zou ik eventueel eens kunnen proberen.

 • beautifulday4makeup

  Ik vind het eigenlijk wel top dat een budgetversie ook kan bekoren

 • Bertine

  hmm klinkt echt wel goed! super leuke en goede review:)

 • Lisanne

  Op deze review zat ik gewoon te wachten. Heb al een tijdje de borstel gezien maar dacht telkens dat kan toch niets zijn. Nu betwijfel ik het en denk ik dat ik hem ga aanschaffen. Liefs lisanne

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.