Effectieve huishoudtips
26 mrt 2016 Lifestyle 23

Effectieve huishoudtips

Het huishouden is iets dat mij bezighoudt. Letterlijk en figuurlijk haha want met twee kindjes is het regelmatig een grote zooi in mijn huis. Een hele tijd terug deelde ik in een blog al eens grootmoeders huishoudtips en onlangs deelde ik 6 huishoud tips die het huishouden net even iets gemakkelijker maken. Omdat ik ook heel erg benieuwd was naar jullie tips plaatste ik een oproepje op Facebook. Ik kreeg erg leuke en effectieve huishoudtips welke ik heb verwerkt in dit artikel!

Wondersponsjes van de Wibra

Ik heb ze nog nooit geprobeerd, maar als ik alle verhalen moet geloven verrichten de wondersponsjes van de Wibra echt wonderen. De meeste vlekken zouden met dit sponsje verwijderd kunnen worden, ik ben heel benieuwd!

Schoonmaakazijn als wasverzachter

Linda kwam met een tip die ik zelf ook gebruik sinds mijn zwangerschap van Senna. Babykleding mag namelijk niet gewassen worden met wasverzachter. Schoonmaakazijn is een goed alternatief! Ik gebruik het nog steeds voor mijn was, gewoon omdat ik het fijn vind en omdat mijn kinderen gevoelig zijn voor wasverzachter.

Vaatwasblokje in de wasmachine

Iets dat ik zelf regelmatig doe is eens in de zoveel tijd een vaatwasblokje in de machine om deze te reinigen. Alleen blokje in de machine en op de hoogste stand, voila schone wasmachine.

schoon

Rode bessenvlekken verwijderen met yoghurt

Een tip die ik kreeg van Fleur en die mij in de toekomst vast nog eens van dienst zal zijn. Vlekken in kleding en kinderen hangen een soort van samen haha. Ik heb deze tip al vaker gehoord dus het heeft mij erg nieuwsgierig gemaakt!

Kranten op kasten om ze schoon te houden

Een tip waarvan ik dacht: maar natuurlijk, wat handig! Voor ons zal dit vooral op de keukenkastjes heel handig zijn. Daar kom je maar moeilijk bij om schoon te maken.

Schoonmaken volgens schema

Een tip waarvan ik denk dat de meeste vrouwen het zich regelmatig zullen voornemen. Ik wel in ieder geval, en Hanneke ook, want zei kwam met deze tip. Ik heb overigens zelf niet echt een schema maar probeer elke dag een beetje te doen zodat ik niet in een keer een paar uur achter elkaar bezig ben.

Wat vind jij van deze tips? Herkenbaar? Heb jij ook misschien nog tips? Ik ben heel benieuwd! 

P.s. Mocht ik jouw tip genoemd hebben maar vergeten jou te vermelden dmv een linkje, laat het even weten!

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • demallemolenmoeder

  Die van rode bessenvlekken kende ik nog niet. Handige tips. Ik had vroeger altijd wel een schema maar nu met een dochter ben ik al blij als ik de tijd kan vinden voor de grote dingen.

 • simpel, met een snufje liefde

  Goeie tips. Vooral die van dat blokje in de wasmachine, zal ik ook eens doen. Leuk dat ik ook in het rijtje sta.

 • Lisanne

  Goede tips! Dat huishoudschema ben ik een beetje mee aan het oefenen nu. Tot nu toe werkt het wel ik schrijf niet op per dag maar begin van de week een lijstje voor de hele week. Als ik tussendoor wat doe dan streep ik dat af. Wibra heeft goede spullen als het aankomt op schoonmaken, zo is de dasty ook geweldig! Fijn paasweekend liefs lisanne

 • Simone

  Een vaatwasblokje in de wasmachine? Kan dat geen kwaad? Wel een goed idee want een wasmachine kan zo vies worden langs de randen. Ik gebruik daar op het moment van die speciale flessen schoonmaakmiddel voor.

  • Saskia Hardeman

   Nee hoor, kan geen kwaad. Ik doe het echt al jaren en ik hoor het ook wel vaker 🙂

 • Jodi - liefthuis

  Dat sponsje klinkt als een wonder. Die moet ik ook hebben.

 • Renske

  Praktische en goede tips zeg! Zelf hield ik ook altijd een schoonmaakschema bij (aanrader!), hoewel ik het juist ook heerlijk vond om een ochtend in de week écht bezig te zijn met het huishouden. We woonden destijds in een appartement, dus dat gaat al sneller dan een huis met meerdere verdiepingen, haha.

 • Babs

  Altijd handig, nieuwe schoonmaaktips. Die van het vaatwastablet ga ik een keer toepassen. Wat ook goede schoonmaakhulpjes zijn, zijn gewone soda en baking soda. En ook lekker voordelig 🙂

 • Karen

  Heel handig die tips! Alleen die kranten… Die hadden we in het vorige (huur)huis ook op de kasten liggen en die gaan door de warmte krommen en dan zie je ze. Dat vind ik dan weer niet mooi. Overigens was ik schuursponsjes ook altijd in de vaatwasser mee. Dan kunnen ze de rest van m’n was niet pillen 🙂

 • Els

  Vaatwasblokje in de wasmachine doen wij ook. Ik ben vooral ook benieuwd naar de wonder sponsjes van de Wibra. Dara ga ik eens naar opzoek.

 • Charlotte

  Ik laat de wasmachine regelmatig leeg draaien met wat soda. Wordt hij ook mooi schoon van. Met een vaatwasblokje had ik nog nooit gehoord.

 • Forever38.com (Vera)

  Het huishouden, het blijft niet mijn hobby, maar met dit soort tips wordt het toch weer wat simpeler en leuker. Om je vaatwasser te ontvetten, zou je ook eens een uitgeperste citroen mee kunnen laten draaien. Geeft ook nog een lekkere geur af daarna.

 • Lilian

  Haha, die krantentip kreeg ik net gisteren van m’n moeder! 🙂

 • Lilian

  Handige tips. Ik wist wel dat je een vaatwasblokje in de frituur kon doen op 90 graden en dat hij dan brandschoon is, maar in de wasmachine had ik nog nooit gehoord. Ga ik is proberen!

 • Melike

  Wat een handige tip. Ik heb ook altijd problemen met mij keukenkastjes. Dat ga ik even uitproberen!

 • Rosanne

  Goede tips! Ik heb ze opgeslagen voor als ik op kamers ga 🙂

 • Nesrin

  Ik ga heel snel schoonmaakazijn als wasverzachter proberen, ben heel benieuwd. Verder gebruik ik heel veel baking soda want dit is gewoon een wondermiddel die voor veel doeleinden gebruikt kan worden.

 • Marijke

  De wasmachine reinigen met een vaatwasblokje ga ik eens proberen. Goed idee!

 • Iris

  Je kunt ook gewone azijn gebruiken in plaats van schoonmaakazijn. Dat werkt net zo goed en het is een stuk goedkoper. Bij de Lidl kost zo’n grote fles volgens mij maar vijftig cent.

 • Marieke

  Dank jewel door de tips, super handig!

  Ik heb ook nog een tipje!
  Ik denk dat alle moeders het wel herkennen, vieze handjes op ramen, spiegels of glas! Om in plaats van heel je ruiten weer te gaan wassen kan je ook een microvezel doekje wat net uit de wasmachine komt (zonder wasverzachter) gebruiken! Schone ramen, zonder strepen 😉
  Van Sorbo heb je ook speciale glasdoekje, deze kan je ook gebruiken in plaats van microvezel doekjes!

  Poets ze 😉

 • Roxanne

  De schoonmaakazijn en de kranten op de keukenkastjes die kende ik inderdaad al 🙂 wij hebben geen vaatwasser. Ik maak de wasmachine zelf schoon met soda. Maar dit klinkt handig! Ff zo’n blokje ‘pikken’ bij mijn ouders om het eens te proberen.

 • Henrieke Hommersom

  Een vaatwasblokje in de wasmachine, dat ga ik proberen. Het is ook alweer nét tijd om dit te doen dus ik denk dat het er deze week al van komt. 🙂

 • Nellie

  Ik doe dat al jaren,n papier op mijn keukenkast ,alleen ik gebruik daar inpak papier voor is wel iets te breed kan op lengte afknippen, en aan de zijkanten even met plakbandje. Bevalt mij prima

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.