11x de ongelukkige huisvrouw
21 apr 2016 Lifestyle 23

11x de ongelukkige huisvrouw

Naar aanleiding van mijn artikel over de gelukkige moeder leek het mij ook leuk om een artikel te schrijven over de gelukkige huisvrouw. Maar omdat ik eigenlijk het huishouden niet erg vind om te doen, en omdat dit mij rust geeft, vond ik het leuker om een artikel te schrijven over de ongelukkige huisvrouw. Dus daarom vandaag 10x wanneer ik niet zo gelukkig ben als huisvrouw!

 • Een baby die alles, maar dan ook alles op de grond laat vallen. Denk bijvoorbeeld aan broodkruimels, druppels drinken, speelgoed etc.
 • Ik zal er niet te veel over uitwijden maar een kleuter die zindelijk is en zelf naar het toilet gaat is ook niet alles.
 • Wanneer ik (maar meestal is het Vincent haha) vergeten is om de afwasmachine aan te zetten en ik de volgende dag alles nog moet doen 🙁
 • Als de schoonmaakdoeken op zijn en ik eerst een was moet draaien voordat ik schone heb. Ik heb 40 microvezeldoeken, maar ze gaan er aardig snel doorheen hier.
 • Als mijn mooie houten trappen net spik en span zijn, en Senna loopt er over met zijn plakhandjes. Handjes everywhere aaaah.

zand

 • Bovenstaande foto, hoef ik niet meer over te zeggen, toch? Lang leve de Dyson stofzuiger.
 • Stift op mijn hoogglans witte tafel. Je snapt natuurlijk dat Senna geen stiften meer heeft.
 • Stof in huis. Bah wat heb ik daar een hekel aan. En bij ons in huis is het vaak zo stoffig dat ik om de twee dagen weer moet stoffen.
 • Vetvlekken is nog zo iets waar ik niet van houd. Vooral vlekken in kleding zijn vreselijk, overal trouwens.
 • Wanneer ik de slang van het badje niet goed heb aangesloten en de hele badinhoud zo hoppa over mijn badkamervloer stroomt.
 • Rommelhoekjes in huis. Ik houd van schoonmaken, maar heb dan weer meer moeite met het opruimen van spullen.

En hoe zit het met jou? Waar word jij ongelukkig van als huisvrouw?

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Tamara TS

  Stof, met stip op nummer 1. We hebben 2 tv-meubels (aan elkaar geschoven) van Ikea die volgens mij statisch zijn. Die trekken nog meer stof aan dan de tv zelf, Terwijl onze andere kasten dan nog heel netjes uit zien, ligt er op die tv-meubels na een halve dag alweer wat. Kan ik helemaal gek van worden. En de trapmatten zijn ook een drama. En met de hand afwassen als ik het een dagje heb laten staan en dan de hele lading moet gaan doen. Verder stoor ik me niet zo snel ergens aan, mag je bij mij best met je schoenen aan door het huis, dweilen etc. is nog niet zo’n rotklusje. En een beetje rommel staat gezellig zeg ik altijd maar!

 • demallemolenmoeder

  Een schoon huis vind ik echt heel erg fijn. Wat ik heel erg vervelend vind is als mijn dochter met haar handen aan mijn ramen zit. Ik blijf ramen lappen. Of lekker aan de poets zijn en achter je kijken en dochterlief heeft een flinke zooi gemaakt.

 • Lisanne

  Uhm waar moet ik beginnen haha. Vind schoonmaken ook niet erg maar net als iedereen heb ik ook zo mijn hekeltjes….(is dit een woord?) Maar oké de was en dan vooral de strijk pffff, of net gezogen en gedweild te hebben en er valt wat om zuvht…….. of net gedweild te hebben en de hond ontwaakt uit haar dutje overal pootjes… de wc hellemaal netjes gepoetst te hebben en er komt onverwachts bezoek (ik ben zo iemand die hen altijd sopt nadat er bezoek is geweest schoon of niet altijd) kan hier uren over praten hahaha. Fijne dag liefs lisanne

 • Mama Lifestyle Blog

  Een peuter op het toilet kan inderdaad een behoorlijke viezigheid achterlaten. Als je net schoongemaakt hebt, maken de kids het binnen 5 minuten weer vies, vette vingers op het raam en een wasmand die altijd maar uitpuilt. Zo kan ik wel even doorgaan helaas ☺

 • Carlijn

  Ahhhhh stift op de tafel. Zo irritant! Lijkt me niet alleen op een hoogglans tafel vervelend, ook op een houten. Ik geef m’n kinderen wel kleurpotloden straks 😉

 • simpl, met een snufje liefde

  Zand. Ik heb er een hekel aan. En met 2 jongens die dol zijn op de zandbak vind ik dat dus regelmatig overal!

 • Randy

  Hihi, ik moest erg lachen om stift op de witte tafel! Heb je onze witte tafel laatst gezien? Ik krijg er sommige strepen niet meer af… Maar! Toen ik de tafel uitzocht (om half 4 ’s nachts), bestelde ik er per ongeluk twee, haha. Ik wacht nog even met wisselen ;).

 • Frank

  Wij hebben beide echt een hekel aan schoonmaken. Opruimen kunnen we wel en we maken natuurlijk wel schoon, maar niet met plezier… Als ik moet kiezen wat ik het minst leuk van allemaal vind is hrt de keuken schoonmaken en dan met name het gasfornuis. Gelukkig dat oma zich wel eens verveeld tijdens het oppassen en dan wel eens een doekje pakt haha

 • Joyce

  Ik word ongelukkig van schoonmaken an sich. Maar hou weer wel enorm van een schoon en opgeruimd huis. Zucht. Als ik ooit de jackpot win, dan huur ik een schoonmaakster die elke dag langskomt haha.

 • MARIJKE

  Hier gelukkig geen stift-incidenten haha. Ze heeft alleen potloden. Wel had ze laatst toen ik in de kamer zat, met een rood potlood de witte muur bij de trap omhoog rood gekleurd. Trots dat ze was. ‘Mooi gemaakt voor jou’.. Uhhhhm ja..

 • Sofie van OHEA

  Haha ik kan zeker 100 dingen noemen als het er niet meer zijn 😉
  ik ben blij dat wij sinds enkele weken toch 1 keer per week een kuisvrouw hebben, zoooooooo blij

 • Karen

  Dierenharen en stof. Er lijkt niet tegenop te zuigen zijn… Grrr.

 • Mathiske's mama blog

  Haha, dat stukje met die stiften vond ik erg grappig. Die knoeiende baby heb ik hier ook, tel daar een man met zand schoenen diersoorten het hele huis loopt en een hond met mos in z’n vacht bij op. Super dag!

  • Saskia Hardeman

   Hihi, ach het houdt ons bezig zullen we maar denken toch 🙂

 • Lieke

  Zó herkenbaar!! Vooral als je net alles aan kant hebt en meneer eet een koekje of iets.. Ach, ja het hoort erbij!

 • Ineke

  – Peuter die alles op de grond gooit
  – Kleuter die het nodig vind om het speelgoed overal in huis te laten rondslingeren
  – Man die nooit zijn vuile kuisen in badkamer doet 🙂

 • MetMirjam

  Heel herkenbaar allemaal! Het is dat ik het heerlijk vind om een opgeruimd huis te hebben, want aan het schoonmaken zelf heb ik echt een hekel hoor. Gelukkig leef je met het mooie weer veel meer buiten en blijft het binnen vaak toch nét iets langer netjes 😉

 • Iris

  Stofzuigen en de volgende dag niets meer van het resultaat zien :/ .

  • Saskia Hardeman

   Al nieuws? 🙂

   • Iris

    Nee, heel stom. Gisteren zijn de brieven op de bus gedaan, dus ik had verwacht dat de brief vandaag aan zou zijn gekomen. Niet dus. Ik hoop dan maar dat het morgen wordt.

 • Simone

  Oh ja die rommelhoekjes die blijven altijd en zijn echt mijn grootste ergernis. Het helpt niet om een kast extra te kopen. Ik blijf altijd ergens een stapeltje ‘daar moet ik nog wat mee’ briefjes en spulletjes maken. En dat staat zo slordig…

 • Henrieke Hommersom

  Mijn grootste ergernis; stofzuigen en dat de kat vijf minuten later op de kattenbak gaat en het grit eruit graaft. Ze willen ook wel van de bak- springen met grit aan hun pootjes, met een mooie zwiep ligt het dan alweer meters ver..
  -Het hele huis is netjes, dan begin je aan de was.. En uit de was komt er weer zand, stof en pluis..

  Ik gebruik trouwens een stoffilter in huis van Venta, die filtert stofdeeltjes uit de lucht. Kan het iedereen die zich ergert aan veel stof aanraden.

 • Margo

  Haha! Feest der herkenning! Ik vervang kinderhandjes voor kattenharen maar verder… heb een hekel aan was opvouwen, dat laat ik altijd zo ver oplopen dat m’n vriend geen sokken meer in de kast heeft liggen: D

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.