Chaos in mijn hoofd..
29 okt 2015 Lifestyle 22

Chaos in mijn hoofd..

Misschien dat je het wel herkent. Het gevoel van complete chaos in je hoofd wat alleen maar erger lijkt te worden. Wat er voor zorgt dat het denken wat lastiger wordt en wat gewoon geen prettig gevoel geeft..

Sinds ik ziek ben is de chaos in mijn hoofd alleen maar erger geworden. Soms lijkt het alsof ik alles redelijk op een rijtje heb, en soms is het zo’n chaos dat ik er zelf moeite mee heb om het te ordenen. Iets heel simpels zoals het huishouden kan er bij mij al voor zorgen dat het in mijn hoofd al een chaos kan worden. Als ik bijvoorbeeld in de ochtend naar beneden ga en ik moet eerst over een hele berg autootjes stappen bijvoorbeeld. Dan begint mijn dag al niet zo lekker.

Vaker heb ik weleens de uitspraak gehoord dat een rommelig huis een rommelig hoofd betekent. In mijn geval klopt dit helemaal. Ik heb daarom het liefste mijn huis gewoon op orde zodat ik alles kan overzien. Dat geeft me rust en ik vind het gewoon fijn. De combinatie kinderen en een huis op orde is in dat geval geen goede combinatie. Vorige week ben ik bijvoorbeeld twee uur bezig geweest om het huis te stofzuigen, te dweilen en de ramen te doen. Wat gebeurt er vervolgens: mijn zoontje komt thuis, en loopt vervolgens met zijn lekkere plakhandjes van een appel op handen en voeten de trap op. Plant vervolgens zijn handen tegen de glazen wand die tussen de woonkamer en trap zit. Fijn. Kan het allemaal weer van voor af aan beginnen.

Een jaar geleden had ik waarschijnlijk mijn schouders opgehaald en er om gelachen. Nu moest ik er wel een klein beetje om lachen maar heb ik vervolgens wel een doek gepakt om vervolgens de trappen en ramen opnieuw schoon te maken. Elke gek zijn gebrek zeg maar 🙂

Ik kan er gewoon niet zo goed (meer) tegen maar besef me tegelijkertijd dat ik het af en toe ook maar gewoon moet laten gaan. Senna mag dus tegenwoordig op zijn kamer lekker zo veel troep maken als hij wil. En het werkt vaak wel. Als ik hem op een plek in huis zijn gang laat gaan, heb ik niet de choas door het hele huis en Senna vermaakt zich prima.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe anderen dit doen. Kinderen of niet, hoe houd jij je huis netjes? Heb je daar bijvoorbeeld een schema voor? En kan jij bijvoorbeeld ook niet tegen een rommelig huis? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties in de comments en lees ze graag!

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Simpel, met een snufje liefde

  Ik snap helemaal wat je bedoelt en inderdaad ” Chaos is je huis is Chaos in je hoofd” Vorig jaar was het hier in huis ook zo’n chaos en ik ben sinds een jaar bezig om een eind te maken aan die chaos. Door veel op te ruimen, weg te gooien en te organiseren ben ik al heel ver gekomen, Ik ben er alleen nog lang niet. Ik heb een ochtendroutine waar ik de dagelijkse schoonmaakheden doe en verder hanteer ik hier de regel ” alles heeft een eigen plek, leg het daar dus terug” Verder scheelt een capsule kast ( zie mijn blog https://simpelsnufjeliefde.wordpress.com/2015/10/16/capsule-kledingkast-2/ ) Veel minder spullen en bij de kinderen elke keer maar 1 bak met 1 soort speelgoed heel erg goed. Ik ben ( of eigenlijk de kinderen) s’avonds heel snel klaar met speelgoed opruimen want alles kan meteen terug in die bak. Wat ook heel erg scheelt is een leeg aanrecht. Daar post ik toevallig vandaag een post over. Sinds ik een leeg aanrecht heb scheelt dat zo veel chaos. Succes met de chaos.

 • Martina

  Ik ben benieuwd hoe zich dit bij ons zal gaan ontwikkelen. Nu zijn al zijn spulletjes nog lekker op 1 plek…. Ik heb ook graag een opgeruimde woonkamer

 • Bregje

  Ik ben vreselijk chaotisch in huis en eens in de zoveel tijd trek ik dat niet meer en moet er opgeruimd worden. Alleen weet ik dan weer niet waar te beginnen. Dit uit zich in volle manden met ongevouwen schone was, een eettafel die bedolven is onder knutselspul (van mij) en een woonkamer vol met speelgoed van Laurens.
  En het klopt helemaal wat je zegt: hoe rommeliger mijn huis, hoe onrustiger het in mijn hoofd wordt…

 • Iris

  Een plek nemen die rommelig mag worden helpt inderdaad. Niet alleen voor speelgoed, maar neem bijvoorbeeld een bak waar je alle rommel die je tegenkomt ingooit, zodat je later het op je gemak uit kunt zoeken.

 • jeapiebel

  Ik denk dat als je je niet zo lekker voelt dan ontstaat snel chaos in je hoofd. Het leven met kinderen maakt het inderdaad niet makkelijker. Ze blijven toch rommel maken. Dan heb je chaos in je hoofd en chaos in je huis. Wat bij mij helpt is loslaten dat je huis niet perfect uit te zien, rommel hier en rommel daar hoort erbij. Als is het makkelijker gezegd dan gedaan, weet ik. Maar je zal ook merken naarmate je kinderen groter worden moet je nog meer leren los te laten, omdat je alles niet onder controle kunt hebben. Zoals je ooit gezegd op mijn blog wij leren zoveel van kinderen. 😉

 • Hilde

  Ik kan me helemaal voorstellen hoe dat is!
  Mijn studentenkamertje van krap 12m2 is altijd zó snel een grote puinzooi, zelfs als ik die ochtend heb opgeruimd en schoongemaakt. Omdat het zo klein is hoef ik maar ’n paar dingen niet meteen op de goede plek te leggen of het ziet er alweer heel rommelig uit :p Merk wel dat als alles gewoon netjes en opgeruimd is, ik veel minder snel word afgeleid, me beter kan concentreren en me sowieso vrolijker voel 🙂

 • Sofie

  Ik merk dat de laatste tijd vaker dat ik eerst een opgeruimd huis wil hebben voor ik bijvoorbeeld ga haken of bloggen of weet ik veel. Vroeger was dat veel minder.

  Ik ben ook al eventjes bezig aan een blogje ervoren maar zou voor tweede week november zijn.

 • Lifesabout

  Oh ja zo herkenbaar….het huilen staat mij ook nader dan het lachen op dat moment. Alle energie in een schoon huis gestoken en dan loopt de hond even door de kamer na een uitlaatronde…kan er ook niet goed tegen.

 • Channah

  Ik ben heel erg georganiseerd, alles moet schoon en overzichtelijk zijn. Als het een puinhoop is, is het ook gegarandeerd een puinhoop in mijn hoofd.

 • Sax and the Pretty

  Dit is zo herkenbaar. Soms, wanneer ik veel plannen in mijn hoofd heb, moet ik zelfs eerst thuis opruimen voordat ik ze kan uitvoeren. Ook vind ik het fijn om tegenwoordig de tv ’s avonds voor het slapen uit te zetten en dan maar even een half uurtje op te ruimen, zodat de ochtend erna niet al meteen “rommelig” begint en het voelt ook alsof je de dag soort van opruimt. x

 • Daenelia

  Wij doen het ‘huishouden’ samen. Ik zet het tussen aanhalingstekens want ik vind het een vreselijk woord. We zorgen ervoor dat we normaal in ons huis kunnen wonen en leven, dat is het eigenlijk. Soms werkt mijn gozer later, of is hij een week ergens anders, en dan doe ik dus wat meer alleen, maar we verdelen alles zo eerlijk mogelijk. Bijvoorbeeld: hij doet de kattenbakken, ik doe de toilet-potten. Ik vind de kattenbakken erger om te doen, en hij vind het toilet schoonmaken heel vreselijk.
  Opruimen, ach. Eigenlijk alleen als het echt een puinhoop is, maar op zich valt dat wel mee. Het blijft ook nooit super-netjes en dat is voor ons niet zo erg.
  Ik vind 2 uur schoonmaken voor een heel huis nog best wel meevallen 🙂 dat doe je dus snel en georganiseerd. Prima toch? Wij zijn met z’n tweetjes toch wel minimaal 4 uur bezig, en door de week, met was en strijk etc, denk ik dat ik al ruim een uur per dag aan het ‘huishouden’ besteed. En dat zonder kinderen.

 • Jeanine

  Ik wordt ook onrustig van rommel. Momenteel zijn we achter iets aan het opknappen en staat het hele huis vol met rommel, echt niet leuk! Ik zou het liefst alles in een vuilcontainer gooien. Het eraan beginnen is ook wel een dingetje hoor. Ik maak soms wel eens schema’s maar die werken niet. Vaak is het een kwestie van muziekje aanzetten, verstand op nul en gewoon beginnen.

 • sandra

  Ik snap zeker wat je bedoeld! Ik heb ook heel erg behoefte aan: Opgeruimd huis, is opgeruimd hoofd. Maar met 2 kinderen is dit lang niet haalbaar. Gelukkig naarmate ze ouder worden, spelen ze me er op hun kamer en kan ik ze nu beter aanleren dat ze niet alles uit de kast pakken maar eerst het ene opruimen en dan wat anders pakken. Maar ook dat werkt niet altijd… Nu is het zo dat ik de maandagochtend altijd probeer om zoveel mogelijk in huis schoon te maken, zodat ik de rest van de week alleen maar even hoef te stofzuigen en de was draai enzo…

 • Margriet

  Soms kan ik mijn schouders ophalen en de boel de boel laten, maar meestal stoor ik me er goed aan als het rommelig is en soms wordt ik daar dan ook echt heel onrustig van. Mijn man en ik hebben onze eigen taken in huis en een paar gezamenlijke taken. En de meeste taken zijn ook gepland iedere week. Alleen de extra dingen komen pas als ik zin en tijd heb, zoals de ramen zemen en de auto wassen.

 • Kim

  Meestal kan ik wel tegen rommel, maar zodra ik gestrest ben en bijvoorbeeld moet studeren, plan ik altijd eerst een opruimdag in!

 • Els

  Ik herken me wel een beetje in je verhaal. Ik vind ook meer rust in een rustig huis. Nu zijn we aan het klussen en is het rommelig. Ik merk dat het werken aan mijn blog of het huis schoonmaken moeilijker gaat. Mijn hoofd zit dan ook wat voller.

 • Sylvia

  Tegenwoordig heb ik inderdaad een schema om het huishouden bij te houden en sowieso werk ik graag met to do lijstjes. Die dingen zorgen voor wat meer rust in de hersenpan 😉

 • Saskia

  Rommel, ik kan er niet goed tegen. Wij hebben geen kinderen en werken beide heel veel, dus veel kans om rommel te maken hebben we niet. Wat voor mij goed werkt is om voor het naar bed gaan alles beneden netjes opgeruimd te hebben, het aanrecht leeg, spulletjes op hun plek etc. Verder heeft alles een vaste plek en ruimen we de dingen meteen weer op als we ze niet meer gebruiken. Werkt prima!

 • Sheela

  Bij mij is het een beetje andersom. Voor dat ik onze dochter kreeg maakte ik strikt elke maandag de hele dag schoon. Vanaf dat ik ’s ochtends uit bed kwam tot het einde van de middag, elke week opnieuw. Alles moest 1x in de week helemaal van onder tot boven schoon. Nu heb ik die tik iets minder, als het een keertje niet uitkomt sla ik een weekje over om het hele huis van top tot teen schoon te maken, dan doe ik het bijv vlugjes. Maar ik kan geen rommel laten liggen, onze dochter is bijna twee en helpt na het eten alles opruimen. Zo kan ik ’s avonds ontspannen op de bank zitten zonder rommel.

 • Loene

  Klinkt bekend Saskia… ik heb de laatste tijd ook een beetje chaos in m’n hoofd. Neem bijvoorbeeld m’n blog. Ik ben vaak heel lang nog s’ Avonds bezig met schrijven en mailen en werken. Meestal vergeet ik daarbij dingen, daar moet ik op gaan letten. Helaas heb ik de ultieme oplossing nog niet gevonden, maar ben wel druk bezig voor een oplossing… 🙂

 • Susanne

  Mijn kamer is meestal een uur nadat ik het heb opgeruimd al niet meer zo netjes. Dit komt vooral door kleding of schoolspullen. Ik probeer wel elke week m’n kamer op te ruimen door m’n kleding weer uit te zoeken (was of weer opvouwen) en te stofzuigen. Dit geeft zoveel meer rust en na het opruimen een lekker gevoel.
  Ik moet zeggen dat de chaos in m’n hoofd en dus in m’n kamer de laatste tijd drastisch toeneemt… Oeps! Gelukkig weet ik het van mezelf en als ik weer chaos in m’n hoofd heb ruim ik lekker alles weer op

 • Tessa

  Ik kan me er helemaal in vinden. Mijn huis moet op orde zijn, anders is het ook chaos in mijn hoofd. Dat valt niet mee met een kind erbij, al is hij nog een baby. Ik zou soms willen dat ik er wat makkelijker in stond, maar het is gewoon de aard van het beestje. Ik werk dus met een schema inderdaad (waar ik kort geleden over blogde, mocht je inspiratie zoeken ;)).

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.