De Domestic Goddess Tag
15 apr 2015 Lifestyle 10

De Domestic Goddess Tag

Sinds ik het laatste trimester van mijn zwangerschap heb bereikt ben ik niet meer te stoppen in het huishouden. Deze tag is bedacht door de meiden van LittleWonderWorld en ik vind de vragen ontzettend leuk. Ik nam daarom de vragen over en laat de antwoorden graag aan je lezen!

De Domestic Goddess Tag

De was

Droger of waslijn

Wij hebben geen droger. Omdat wij een apart washok hebben met vrij veel ruimte vinden wij een droger niet nodig. Ik heb twee wasrekken en kan daar lekker veel was op kwijt. Daarnaast droogt het ook vrij snel.

Sorteren of alles bij elkaar

Ik sorteer alles wat de wasmachine in gaat. Toen ik net ging samenwonen kon ik in mijn haast nog wel eens alles bij elkaar gooien maar ik moet zeggen dat ik dit vrij snel heb afgeleerd. Tegenwoordig ga ik heel netjes met de was om 🙂

robijn

Een soort wasmiddel of verschillende soorten wasmiddel

Eigenlijk gebruik ik altijd zowel Robbijn wasmiddel als de wasverzachter. Meer omdat dit een gewoonte is. Ik hoor wel heel veel goede verhalen over de wasmiddel van de Lidl. Misschien dat ik hier nog eens op overstap.

Een wasdag of elke dag een wasje

Ik heb nooit een vaste wasdag gehad. Eigenlijk doe ik vrijwel elke dag wel een wasje. Zeker de laatste tijd nu we ook aan het voorbereiden zijn voor de baby. En ik moet ook zeggen dat ik de was helemaal niet erg vind om te doen.

strijken

Kleding strijken ja of nee

Ja! Eerder deed ik dit dus vrijwel nooit. Alleen wat echt gestreken moest worden. De laatste paar maanden strijk ik vrijwel alles. En het gekke is dat ik het ook nog eens onwijs leuk en fijn vind om te doen. Senna zit vaak naast mij met zijn duplo terwijl ik de was aan het wegstrijken ben.

Koken

Makkelijk of Culinair

Ik ben niet zo culinair aangelegd en ga daarom voor makkelijk. Heel soms duik ik met Vincent de keuken in om eens echt iets “ingewikkelds” te maken maar als ik echt iets culinairs wil ga ik wel uit eten 🙂

Boodschappen

Weekboodschappen of meerdere keren per week

Meerdere keren per week. Ik ben zo iemand die op de dag bedenkt appels nodig te hebben en vervolgens met van alles thuiskomt behalve appels. Het is voor mij daarom slim om week boodschappen te gaan doen maar toch vind ik dit op de een of andere manier erg lastig.

Vaak hetzelfde per week of vaak nieuwe dingen proberen

Vaak hetzelfde. Wij deden altijd boodschappen bij de Albert Heijn maar sinds de Aldi bij ons in de buurt zit doe ik daar de boodschappen.  De laatste tijd proberen we daarom nieuwe dingen uit.

Eten bewaren of weggooien

Bewaren. Alles wat over is bewaar ik of in de koelkast of in de diepvries. Macaroni of spaghetti bijvoorbeeld maak ik altijd in een grote hoeveelheid om vervolgens een deel in te vriezen. Altijd handig voor een snelle maaltijd.

Aan tafel eten of op de bank eten

Sinds Senna bij ons is eten we altijd aan tafel. Het is ook echt een familiemomentje waarbij we de dag doorbespreken en gezellig zijn met elkaar.

huis

Poetsen

Stofzuiger of Swiffer

Stofzuiger, alhoewel de stofzuiger die wij hebben echt een onding is. Wij hebben in huis onwijs veel stof wat betekent dat ik om de twee dagen echt moet stofzuigen. Niet fijn met een stofzuiger die nog best zwaar is. We gaan daarom binnenkort kijken voor een nieuwe stofzuiger, het liefste draadloos. Update: inmiddels hebben wij een Dyson Stofzuiger.

Kant en klare doekjes of zelf een sopje maken

Ik heb doekjes voor als ik snel iets moet wegvegen (oftewel Senna maakt troep) maar het liefste maak ik een sopje. Ik heb het idee dat alles dan veel schoner wordt en daarnaast ruikt het gewoon heel lekker!

Zelf ramen lappen of door de glazenwasser

Wij hebben ramen in huis waar wij zelf niet bijkomen en dit laten we de glazenwasser doen. Ook hebben we eens in de twee weken een hulp in de huishouding die, als ik erom vraag, ook de ramen meeneemt.

Overig

Iedere dag je bed opmaken of laten voor wat het is

Het liefst maak ik mijn bed elke dag op maar ik moet eerlijk zeggen dat dit er ook vaak bij in schiet. Daarnaast zul je altijd net zien dat als mijn bed netjes is, Senna bedenkt om een tentje te bouwen en alles weer een rotzooi is.

Met de hand afwassen of de vaatwasser

Vaatwasser! Ik kan echt niet zonder!

interieur

Opgeruimd huis of rommelig huis

Over het algemeen opgeruimd. Ik word zelf erg chaotisch van rommel en vind het belangrijk dat alles daarom overzichtelijk is.

Wie doet het huishouden jij of partner

Over het algemeen ik. Alhoewel de laatste tijd Vincent heel erg veel in het huishouden doet In het volgend blogje lees je hier meer over: huishouden en taakverdeling.

En nu de vraag aan jou: Maak jij bed elke dag op of laat je het voor wat het is?

handtekening-saskia

Gerelateerde artikelen:

Grootmoeders huishoudtips!

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

 

Reacties

 • Karin

  Wat een grappige tag! Heel leuk om te lezen hoe iedereen het weer anders doet, toevallig hebben wij enorm veel hetzelfde hahaha!

  Liefs Karin

 • Tamara

  leuke tag us het he? Ik vulde hem ook al in! Ik dacht toen mijn droger stuk ging nooooooit zonder droger te kunnen, maar inmiddels lukt het prima. Alleen met al dat beddengoed soms was een droger soms wel handig! Haha

 • Joyce

  Leuke tag om te lezen! Knap van je dat je alles strijkt, dat is iets wat ik mezelf nog wil aanleren om te gaan doen (het resultaat is meer dan waard ook!) maar ik ben wat dat betreft een beetje lui. Wel maak ik elke dag netjes ons bed op!
  De Formil wasmiddel van Lidl heb ik ook, erg tevreden mee! Daarnaast gebruik ik Silan die ik bij de Action koopt. Deze combinatie ruikt zo lekker, als ik dan beneden de hal inloop ruik ik de schone was die boven hangt te drogen. Heaven, haha.

 • beautifulday4makeup

  Ik wou dat ik een vaatwasser had. Dat lijkt me superhandig

 • Lifesabout

  Wow om de twee dagen zuigen….hier twee keer per dag (met een hond). Leuke antwoorden!

 • Iris

  Ik laat mijn bed altijd voor wat het is. Niemand ziet het en ’s ochtends besteed ik mijn tijd liever aan uitgebreid ontbijten en aankleden.

 • Sanne

  Hoi,
  Vele dingen die je doet zijn zo herkenbaar.
  ik hou ook niet zo van rommel en liever alles netjes opgeruimd.
  groetjes

 • Nicole

  Ik maak mn bed nooit op haha… *bloos*

 • Bibian

  Hey wat leuk dat je onze tag hebt ingevuld! Zou je er nog wel even bij willen vermelden dat deze tag door ons (littlewonderworld) bedacht is? Dankjewel! 😀

  • Saskia Hardeman

   Sorry! Wist ik niet en heb het aangepast.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.