Mijn grootste schoonmaak blunders
6 sep 2016 Lifestyle 29

Mijn grootste schoonmaak blunders

De laatste tijd komen er steeds wat meer schoonmaak en huishoudartikelen op mijn blog. Ik houd hier stiekem gewoon heel erg van en ik vind het dan ook super leuk om hierover het een en ander met jullie te delen! Naast dat ik graag mijn tips met jullie deel leek het mij deze keer gewoon eens leuk om mijn grootste schoonmaak blunders met jullie te delen. Want ja, ik heb mij toch een aantal blunders gemaakt als het op schoonmaken aankomt! Lees je mee?

Witte was wordt roze was

Ik trap maar direct af met iets waarvan ik zeker weet dat ik lang niet de enige ben die dit is overkomen. Toen ik nog bij mijn ouders woonde heb ik eens een rode sok bij de witte was laten zitten. En je raadt het natuurlijk al: de hele witte was werd roze. Van een shirtje vond ik het niet zo erg en deze draag ik nog steeds maar voor de rest was het wel een beetje zonde :). Was voor mijn geen luxe geweest als ik destijds het artikel tips voor het wassen van kleding al eens had gelezen.

Te royaal met schoonmaakazijn

Ik ben een groot fan als het gaat om het gebruik van schoonmaakazijn in de huishouding. Een kanttekening daarbij is dat het ook weer niet handig is om té royaal te zijn met schoonmaakazijn. Ik ben dan zelf zo iemand die het liefst zo veel mogelijk gebruikt, maar geloof mij, niet doen! Schoonmaakazijn heeft namelijk een ontzettend zure geur die lang blijft hangen. Niet aan te raden dus ;).

Eten laten aanbranden

Ah deze klassieker hoort natuurlijk ook in dit rijtje thuis. Eten laten aanbranden is iets waarvan ik zeker weet dat het iedereen wel eens is overkomen. Ook mij. Maar het gebeurde pas echt regelmatig toen ik kinderen kreeg. Toen ik net Senna had gekregen was het altijd rond de tijd dat ik ging koken een soort van spitsuur in huis. Senna had honger, en ik moest koken en Vincent kwam pas rond 18.00 uur thuis. Ja en dan brandde er weleens iets aan :).

schoonmaken

Emmer water over de vloer

Ik denk dat Sophia ongeveer acht maanden oud was toen ik haar kamer wilde gaan schoonmaken. Emmertje sop erbij, Sophia gezellig kruipend en kletsend eromheen. Totdat boem de hele emmer over de vloer lag (zie hoofdfoto). En leuk dat ze het vond. En het enige waar ik aan kon denken was dat ik erg blij was dat het geen heet water was (en dat het wel handig was dat de vloer nu gedweild was ;)).

Toilet vergeten schoon te maken

Toen mijn zoontje zindelijk was, vonden wij dit absoluut een grote mijlpaal en waren wij heel erg trots op hem. Iets waar ik minder trots op ben is dat ik sindsdien goed in de gaten moet houden of het toilet wel goed schoon is. Vooral als er onverwacht bezoek komt en het toilet is een puinhoop lijkt mij heel erg vervelend.

Dit waren een aantal van mijn schoonmaakblunders! Nu ben ik natuurlijk ook ontzettend benieuwd naar die van jou! Wat zijn jouw schoonmaakblunders? Laat ze achter in de comments! Ik ben heel erg benieuwd!

Ps. Vanmiddag om 15.00 uur een extra artikel online!

handtekening-saskia
Volg jij mij al via,YoutubeBloglovin , FacebookInstagram en/of twitter?

Reacties

 • Simpel,met een snufje liefde.

  Ik ben ook altijd te royaal met de schoonmaakazijn. De badkamer blijft soms zeker een dag extra ” stinken”.

 • Leonie van Mil

  Ai die schoonmaakazijn. Ik gebruik altijd een citroengeurtje, dus erger kan het bij mij niet gaan stinken. Maar uitschieten met allesreiniger kan de vloer wel erg glad maken…

  • Saskia Hardeman

   Haha oh ja dat heb ik ook weleens gehad met allesreiniger, geen goed idee inderdaad 😉

 • Jeske

  Stiekem ben ik heel jaloers op jouw schoonmaak liefde…. En dat van die wc heb ik ook regelmatig. Toevallig schreef ik laatste een blog met als titel 10x waarom schoonmaken stom is. Jouw vlog van laatst was daar de aanleiding van (op een positieve manier!). http://demamacompany.nl/10-x-waarom-schoonmaken-stom-is/

  • Saskia Hardeman

   Hoi Jeske, ik heb het gelezen echt super leuk haha. Ik wil je wel wat van mijn schoonmaakliefde geven hoor 😉

 • Henrieke

  Week 1 met mijn droger gooide ik een leuk wollen truitje erin en die kwam er kleiner en gekrompen uit. Stom, een andere wollen trui kon er namelijk wel goed in.

  Ik ben maar een klein vrouwtje en probeer altijd wel om ook hoog schoon te maken.. Gek genoeg was ik de intercom en ons weerstationnetje heel erg lang vergeten, deze zitten een beetje op een tussenhoogte. Toen ik daar achter kwam schaamde ik me best wel want die waren echt vies op de bovenkant!

  GFT-zakjes gebruiken om het GFT in te bewaren. Op zich lijkt dit helemaal niet zo’n slecht idee maar die zakjes zijn best wel kwetsbaar en raken dan lek of ze beginnen al binnen een week te composteren.. Dan trek je die zak uit je prullenbak en kom je er achter dat er een hele bodem vocht op de bodem ligt. Vreselijk al die stank in huis.

  • Saskia Hardeman

   Haha oeps, dat van die trui komt mij wel heel bekend voor 🙂 Dat van het weerstation zou mij ook zomaar kunnen overkomen haha. Leuk, dankjewel voor je reactie Henrieke!

 • jodi - liefthuis

  Ehm de vloer van de wc vergeten te stofzuigen en dweilen (omdat hij achter die deur zit), niet onder de bank stofzuigen, de oven niet schoon krijgen. De vouwwagen binnentent wassen en die er 3 maten kleiner uit krijgen. Ik kan nog wel even doorgaan.

  • Saskia Hardeman

   Hahahaha 🙂 Klinkt daar ook een heel klein beetje frustratie door of heb ik dat verkeerd 🙂

 • Iris

  Wat me nog goed bijstaat, is dat ik een keer appeltaart bakte. De appels waren lekker sappig en tijdens het bakken liep er vocht tussen de bakvorm vandaan, op de bodem van de oven. Na het bakken van de taart schoof ik weer iets de oven in, zonder dat ik de stroopachtige substantie weg had geboend. Het heeft heel veel gedoe gekost om die ingebrande bende weg te krijgen.

  • Saskia Hardeman

   Oh ja, dat ken ik! Dat is echt een ellende, hebben wij hier ook weleens gehad zoiets.

 • Kelly

  Mijn grootste schoonmaakblunder was toen ik het paspoort van mijn man had meegewassen.. Ik was de was uit de wasmachine aan het halen en ik kwam overal rare opgerolde stukjes papier tegen en vond dat wat vreemd maar dacht er niet te veel bij na, totdat ik een broek pakte en iets hards voelde ik schrok me wild toen ik zijn paspoort erin zag! Alles was verwassen, z’n stempels waren weggevaagd.. Uiteindelijk hebben we er nog mee kunnen reizen naar Curacao maar ik kreeg het wel benauwd toen we allebei voor een random controle in aparte hokjes werden genomen! Gelukkig was er niks aan de hand, maar daarna heeft hij toch maar een nieuw paspoort aangevraagd. Oopsie!

  • Saskia Hardeman

   Hahaha, oh oh wat erg! Ik zou me ook rotschrikken. En wat fijn dat je alsnog kon naar Curacao!

 • Anneloes

  Leuk idee voor een artikel!
  Van dat spuitspul van de Lidl gebruikte ik op het gasfornuis. Er kwamen enorme vlekken en vegen op. Toen bleek dat je het niet op aluminium mocht gebruiken. Nu staan er voor altijd gekke strepen en vegen op ons gasfornuis. Gelukkig is het een huurhuis en gaan we hier ooit weer weg. 😉

  • Saskia Hardeman

   Oeps ohjee. Ik heb laatst zoiets gehad op lampjes in onze keuken. Helaas hebben wij geen huurhuis haha 🙂 Dankjewel voor je leuke reactie!

 • Lieke

  Origineel artikel! En ach ja, het overkomt iedereen wel eens. Ik woon nog thuis dus ik heb alleen mijn eigen kamer die ik schoon moet houden, heb weleens gehad dat ik aan het stofzuigen was en de stofzuiger ineens uitging, bleek dat hij op zijn kop (?), andersom (?), in ieder geval, hij was gevallen. Of aardappels opzetten en vergeten er water bij te doen. Of het schoonmaakdoekje kwijt zijn en deze terugvinden op een plek waar je niet gezocht had 😉 Haha, heerlijk kneuterig dit 🙂

  • Saskia Hardeman

   Haha ja leuk he die kneuterigheid. Oooh toen ik bij mijn ouders woonde heb ik ook weleens de aardappelen opgezet en vergeten om daar water bij te doen 🙂

 • Merel

  O die emmer! Kinderen kunnen zo vlug zijn, voor je het weet ligt hij ondersteboven… Maar inderdaad haha wel gelijk gedweild.

  • Saskia Hardeman

   Haha ja, sindsdien heb ik de emmer ook nooooit meer op de grond gezet haha.

 • Marloes

  Oh schoonmaken is zo géén hobby van me! Ik probeer het altijd zo efficiënt mogelijk te houden en dan gebeurt er weleens iets doms. Zoals die keer dat ik dacht dat het een goed idee was om de drolletjes uit de kattenbak op te zuipen zodat ik niet hoefde te scheppen.. overal waar ik kwam met de stofzuiger achtervolgde de poeplucht me. Of die keer dat ik even snel de was in de wasmachine gooide zonder te controleren en dat er een pamper mee ging waardoor alles onder de absorberende korrels kwam te zitten.. tja haastige spoed 😉

  • Saskia Hardeman

   Haha ja, sindsdien heb ik de emmer ook nooooit meer op de grond gezet haha.

 • Cindy - levenalsmama.nl

  Ik heb wel eens een of ander smeerspul voor de racefiets van mijn man op de keukenkastjes gespoten omdat ik die wilde poetsen. Het zat namelijk in een spuitflacon van een ander schoonmaakmiddel. Hier werd alles opeens heel vet van. Was niet helemaal de bedoeling haha.

  • Saskia Hardeman

   Hahaha, oeps 🙂

 • Tamara TS

  Bij het schoonmaken van de badkamer ging de telefoon, dus ik liep de badkamer uit met Cillit Bang met chloor in mijn handen en dat flesje heb ik op de wasmand met net gevouwen was gelegd. Nu heeft ons zwarte beddengoed een paar bruinige uitgebeten vlekken. En het ergste is nog wel dat me dat niet voor de eerste keer is gebeurd.

  • Saskia Hardeman

   Oh oeps. Ik heb ook weleens per ongeluk bleekvlekken in beddengoed gehad, balen is dat 🙁

 • Kirsten

  Ik liet ooit zowel mijn gsm als de vaste telefoon in mijn emmer met water vallen toen ik stopte met poetsen en de emmer mee naar beneden wou nemen 😀 Gelukkig was geen van beide kapot! Aangebrand eten is mij ook al overkomen 🙂 Vooral gepaneerde vleeswaren vind ik lastig om niet te laten verbranden. Leuk artikel!

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel Kirsten! Ja klopt, gepaneerd is nog net wat lastiger weer 🙂 Ik heb gelukkig nog nooit mijn telefoon in water laten vallen, maar wel op de grond 🙂

 • marjon

  Ohja de was is mij ook al eens overkomen. Meestal gebruik ik kleurendoekjes, maar soms ja vergeet je dat wel eens ;P
  Ik kan me zo snel geen schoonmaakblunder bedenken, maar die zullen er vast en zeker zijn.
  Ik heb wel eens de ramen gewassen en toen ik omdraaiden stond onze 2 jarige het nog eens over te doen :S

 • Jessica

  Ielll Schoonmaakazijn, ik vind het zo stinken. Ik ben altijd wel een grof gebruiker van dreft enzo haha… Nee niet 1 drupje, gewoon een klodder.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.