Grootmoeders huishoudtips!
1 aug 2014 Lifestyle 22

Grootmoeders huishoudtips!

Vanaf het moment dat ik het huis uit ging brak er een huishoudelijke wereld voor mij open. Thuis had ik al veel geleerd maar toen ik uit huis ging moest ik het dan toch echt helemaal zelf doen. Ik kon uren lang op zoek zijn naar tips die ik kon gebruiken voor het huishouden. Een aantal tips heb ik onthouden en gebruik ik nog steeds. Vandaag deel ik ze met jullie! Lees je mee?

Steradent voor witte was

Als tip las ik op internet dat een steradent de witte was helemaal mooi wit zou maken. Je weet wel, steradent, hetzelfde product dat ook gebruikt wordt voor het kunstgebit. Ik probeerde het een keer uit en het werkt ook nog eens perfect. Ik kan echt merken wanneer ik het eens vergeten ben. Het werkt voor mij heel erg goed en bij elke witte was doe ik er een tabletje steradent bij.

Waterkoker schoonmaken met Steradent

Ook kan steradent gebruikt worden voor het schoonmaken van de waterkoker. In plaats van sterdadent kan je trouwens ook azijn gebruiken en deze aan de kook brengen. Omdat azijndampen schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid gebruik ik zelf liever gewoon makkelijk een steradenttablet.

Tip tegen fruitvliegjes

Een glas of bakje met daarin een beetje water, azijn en afwasmiddel lokt de fruitvliegjes. Ook heb ik een aantal keren gehoord dat een glas met daarin een laagje bier ook wonderen doet!

Gebruik van Microvezeldoeken

Microvezeldoeken zijn mijn beste vriendjes in het huishouden. Ze zijn geweldig! Alles wordt er in een handomdraai mee schoon. Voor microvezeldoeken hoef je in principe geen schoonmaakmiddel te gebruiken. Voor de keuken en badkamer bijvoorbeeld doe ik dit wel.

Ramen schoonmaken met de microvezeldoek

Sinds ik bij een workshop van Jemako ben geweest gebruik ik de microvezeldoek om de ramen mee schoon te maken. Bij de workshop waren namelijk soortgelijken doeken die veel duurder verkocht werden. Eenmaal thuis heb ik daarom mijn eigen micro vezeldoeken geprobeerd en het werkt perfect. Ideaal met kleine kindjes in huis en al die vieze handjes overal en nergens. Mijn ramen zijn zo weer schoon met de microvezeldoek!

Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn heb ik standaard in huis. Dit kan namelijk voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo kan je het gebruiken tegen kalkaanslag zoals bijvoorbeeld van kranen. Ook kan het gebruikt worden als wasverzachter. Dit deed ik vaak met Senna zijn babykleertjes omdat voor kleine baby’s je geen wasverzachter mag gebruiken. De geur van azijn ruik je niet meer na het wassen. Ook kan je azijn gebruiken voor een verstopte gootsteen. De mogelijkheden met schoonmaakazijn zijn bijna eindeloos!

Muffe Stofzuiger

Soms ruikt onze stofzuiger nogal muf. Vaak pak ik een handje wasmiddel (poeder) en zuig dit op met de stofzuiger. Het huis gaat er erg lekker van ruiken! Ik gebruik nooit poederwasmiddel behalve voor de stofzuiger 🙂 Je hebt ook speciale geuren voor de stofzuiger maar dit is goedkoper en werkt net zo goed!

Tot zover waren dit mijn Grootmoeders huishoudtips! Er zijn er nog veel meer, misschien deel ik deze nog eens in een volgend artikel.

Ken jij deze tips al? Wat zijn jouw tips?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • Mama's Jungle

  Die azijn en microvezeldoeken zijn inderdaad top. De steradent (wat is het eigenlijk voor stofje?) En tip tegen fruitvliegjes ga ik zeker proberen, irritante schepsels (-:

 • Oum Feerozah

  Wat een goede tips, alsof je wist dat ik ze nodig had haha! Te leuk vooral die tip voor de stofzuiger

 • Petra

  Leuk om die tips te lezen, sommige wist ik al, andere weer niet….zelf gebruik ik een stukje ossengal zeep voor hardnekkige vlekken in de was….en als je verkouden bent een gesnipperd uitje op een schoteltje naast je bed, helpt erg goed en erg budget…leuk om grootmoeders tips te lezen…

 • Yvonne

  Leuk artikel!
  Ga de steradent tip zeker gebruiken bij de was. Maak het dan nog uit welk soort tablet je hebt?

  Groetjes

  • Saskia

   Hoi Yvonne,

   Zelf gebruik ik altijd de gewone steradent. Dat is een blauwe met witte verpakking.

 • Jasmijn

  Fijne tips! Een aantal herken ik inderdaad wel… Mijn moeder gebruikt die ook heel regelmatig 🙂 Ik heb nog geen eigen tips ontwikkeld, want ik woon nog thuis (a)

 • Shannon

  Handige tips! Altijd handig om te weten.

 • Sophie

  Haha die van waspoeder ga ik onthouden, dat klinkt heel handig! Goede tips!

 • Infinity

  Handig om te weten!

 • Natascha

  Wat een handige tips zeg! Die van de steradent ga ik onthouden! Vaak zijn die grootmoeders tips onwijs goed

 • Natasja

  Leuke en handige tips! Vooral die van de fruitvliegjes kan ik gebruiken. Grrrr irritante beesten!

 • Kirsty

  Wat een fijne tips! Hier heb ik echt wat aan 🙂

 • Emily

  Handige tips! Zeker die van die fruitvliegjes is bij ons erg nodig.. Ik blijf me afvragen waar ze vandaan komen.

 • Maaike

  Aaah goede tips! Ik ga ze onthouden! Een hele hoop wist is nog niet! 😀 ♥

 • DQ

  Zitten goeie tips tussen! Vooral die tegen fruitvliegjes is momenteel goed 😉 xx

 • Petra

  Geen tips. Ik ben niet zo’n gelukkige huisvrouw :-). Maar schoonmaken moet nu eenmaal gebeuren en dus kan ik ook niet zonder de microvezeldoeken.

 • Bianca

  Wat een handige tips allemaal! Morgen gooi ik zo’n steradent tablet in de was en doe wat waspoeder in de stofzuiger 🙂 Oh en schoonmaakazijn is idd geweldig spul, ook handig als de poes of hond eens een ongelukje had in huis, met schoonmaakazijn krijg je de geur helemaal weg.

 • Jana

  Wat een goede tips! Die met de stofzuiger wil ik zeker eens testen 🙂

 • Stephanie

  Ik gebruikte altijd gewoon vloeibaar wasmiddel, tot m’n nieuwe wasmachine werd geleverd. Die man zei dat waspoeder beter is voor de kwaliteit van je wasmachine. Geen idee of het ook echt zo is, maar voor de zekerheid ben ik toch maar overgestapt op poeder.

 • Nicole

  Voor fruitvliegjes heb ik nog een tip.. rode wijn! Ik schreef er een blog over. En ik heb jouw vraag beantwoord in t filmpje van vandaag!

 • Hanneke Koper

  Ik gebruik de steradent ook altijd om te ontkalken. Ook de toiletpot doet het er heel goed op!

 • Tamara TS

  Leuk, tenminste nog iemand die steradent gebruikt. Mijn man was laatst overdag een keertje thuis toen ik de koffiepot ging schoonmaken met steradent. Die vroeg of ik nog wel goed was. Maar mijn oma deed dat ook en die vrouw had er verstand van. Goede raad van oma’s moet je altijd aannemen. 😉

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.