Inpakken van de ziekenhuistas (baby)
27 mei 2015 Mama 21

Inpakken van de ziekenhuistas (baby)

Vandaag vertel ik wat je absoluut niet moet vergeten voor de baby als je in het ziekenhuis gaat bevallen en een paar dagen moet blijven (bijvoorbeeld voor een keizersnede).

Inpakken voor ziekenhuisbevalling

In week 36 ben ik begonnen met het inpakken met de ziekenhuistas voor de baby. Bekend is dat ik ivm medische indicatie in het ziekenhuis moet bevallen en er ook een aantal dagen moet blijven. De tas voor de baby vind ik zelf het belangrijkste, als ik zelf iets vergeet kan ik Vincent zo naar huis sturen om het te halen ;-). Ik vond het nog best even lastig wat ik allemaal mee moet nemen naar het ziekenhuis, en uiteindelijk viel het eigenlijk heel erg mee.

Stokke Luiertas

Stokke Luiertas

Wij hebben voor een neutrale luiertas gekozen. Ik zag mezelf al helemaal lopen met een knalroze luiertas alleen is dit voor Vincent niet zo leuk. Deze luiertas van Stokke vinden we allebei erg mooi. Past ook goed bij de kinderwagen (stokke) en heeft genoeg vakjes om spulletjes mee te nemen. Daarnaast is het ook een stevige tas.

Babytas kleding

Baby mutsje

Eerste kleertjes Baby

Omdat we een aantal dagen in het ziekenhuis moeten blijven wil ik ook genoeg kleertjes meenemen. In eerste instantie wilde ik precies vijf pakjes in verschillende maten meenemen maar Vincent kwam op het idee om gewoon alles wat we leuk vinden in de tas mee te nemen. De tas is groot genoeg en verschillende maten meenemen is geen gek idee aangezien we niet weten wat het kindje gaat passen. Wat ik nu heb ingepakt is het volgende (uitgaande van drie dagen verblijf in ziekenhuis):

– 6 rompertjes maat 50 (4) maat 56 (2)

– 3 pakjes (shirtje en broekje) maat 50

– 2 pakjes (shirtje en broekje) maat 56

– 5 paar sokjes

Babytas1

Babyverzorging

Omdat wij onze baby een speentje geven nemen we deze vast mee naar het ziekenhuis. Ik weet namelijk nog bij de geboorte van Senna dat ze geen speentjes in het ziekenhuis hebben. Senna had wel heel erg behoefte aan een speentje en we moesten er daarom apart een gaan halen. Nu neem er dus een mee!

Ook neem ik vast een gezichtsborstel mee, daar kan je nooit vroeg  genoeg mee beginnen. Nee haha, geintje. Het is een haarborstel alleen elke keer als ik het zie denk ik aan een gezichtsborstel ;-).

happy horses

Eerste knuffeltje baby

Tot slot neem ik nog het eerste knuffeltje voor de baby mee, het is een soort knisperdoekje. Ook mag Senna als hij zijn zusje voor het eerst ziet een cadeautje geven, deze gaat ook mee in de luiertas.

Dit waren de spulletjes die inmiddels klaar staan voor de geboorte. Het zal best zijn dat ik het een en ander nog vervang maar dit is de basis. Ik heb elke keer het gevoel dat ik dingen vergeet, maar goed dat zien we dan wel weer.

Zelf wonen wij heel dicht bij het ziekenhuis dus is het geen ramp mochten we iets vergeten zijn. Mijn ervaring met de geboorte van mijn zoontje is dat het ziekenhuis heel veel op de afdeling heeft. Luiertjes, doeken en dergelijke hoef je allemaal niet mee te nemen. Eigenlijk gaat het puur om spulletjes zoals kleding en eerste knuffeltjes e.d.

Wat vind jij van de inhoud van onze luiertas? Zijn we nog iets vergeten?

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • minke

  Klinkt alsof je alles hebt. Wij hadden met Luca alleen kleertjes voor 1 dag mee haha. Wel in maat 50 en 56 dat dan weer wel. Het was ook de planning dat ik thuis zou bevallen, maar dat liep wat anders. Gelukkig wonen wij ook dicht bij dus ging M. thuis slapen en nam direct meer mee. Leuk ook om een cadeautje voor je zoontje mee neemt om te geven. Dat wil ik ook graag doen straks.

 • Carlijn | Copy & Beauty

  Klinkt alsof je overal aan hebt gedacht! Heel slim om een speen mee te nemen. Wilde die zelf thuis laten omdat het me niet nodig leek, maar neem ze toch maar mee… Vind je luiertas echt heel leuk trouwens! Lekker stoer.

 • Celine

  Leuke luiertas! En volgens mij heb je overal aan gedacht! En bedankt voor de tips mocht ik deze ooit nodig hebben!!

  Liefs,
  Celine

 • Tamara

  haha die gezichtsboestel. Wat zullen ze kijken als je voor de grap zegt dat die voor de baby is hahaha

 • Renske

  Spannend! Nog maar eventjes. Volgens mij heb je aan alles gedacht. Eerlijk gezegd zou ik het niet weten, want ik ben geen expert op het gebied van zwangerschappen en ziekenhuistassen, haha.

 • Lonneke

  Wat een mooie inhoud en vind het juist allemaal erg mooi omdat het subtiel is. Mijn dochtertje dad ook van Happy Horse een knuffel die we net als jij meenamen naar het ziekenhuis. Nog even en jullie hebben haar in jullie armen!

 • Iris | Todayslipstick

  Ik schrok toen ik las gezichtsborstel haha gelukkig is het gewoon een borstel! Fijn dat ze zoveel hebben in het ziekenhuis. Spannend hoor, het kan elk moment gebeuren!
  Liefs, Iris

 • Lisette

  Ik heb er echt nooit bij stil gestaan waar je allemaal aan moet denken als je gaat bevallen in een ziekenhuis. Het gevoel dat je iets vergeten betn zal je altijd wel blijven houden denk ik, maar volgens mij ben je wel goed voorbereid 🙂

  Liefs,
  Lisette

 • Saskia Hippyhappymommy

  Mooie luiertas. Slim om veel kleertjes mee te nemen, soms gaan er wel 3 setjes op een dag doorheen. Ik vond een omslagdoek ook erg handig om mee te nemen.

 • Sylvie

  Ik had alleen kleertjes en luiers bij, dat was wel voldoende, maar wij mochten ook de volgende ochtend alweer naar huis. Ik zou zo niets kunnen bedenken wat jij nog extra nodig zou kunnen hebben… Leuke spulletjes heb je al ingepakt!

 • lin

  Ohh kijk al die roze spulletjes toch! Wat lief! Ik had ook eten mee in mijn ziekenhuis tas zoals dextro en snickers voor de energy 😉 Ohja en voor manlief natuurlijk ook zodat hij wat te snaaien had, was maar goed ook hij heeft in die +- 20uur 3 pakken tuckies en 6 snickers opgegeten 😉 Wist ik zeker dat hij niet flauw kon gaan vallen met zoveel suiker hihi grapje.

 • Eline

  Ik heb precies zo’n zelfde post op mijn blog staan vandaag 🙂 Alleen neem ik ongeveer het tienvoudige mee haha ;-)! Maar goed idee om ook een speentje mee te nemen; heb ‘m meteen toegevoegd aan de lijst!

 • Iris

  Slim dat je alvast een knuffel meeneemt. Dit zal denk ik voor jezelf ook een mooie herinnering zijn.

 • Lifesabout

  Misschien een tip voor jezelf…je eigen kussen mee. Die miste ik heel erg in het ziekenhuis, van de kussens van het ziekenhuis zelf ging ik zweten en het lag vreselijk.

 • Manon

  Ik vind die luiertas echt heel mooi! En al die zacht roze items, zoals dat knuffeltje, love it <3 Leuk artikel!

 • Daniëlle

  Wow, wat heb jij alles netjes en goed voorbereid zeg! Daar had ik allemaal geen tijd voor toen mijn dochters met 36 en 34 weken geboren werden. Ik heb beide keren mijn tas mét weeën in een rap tempo moeten inpakken. Nou geloof me, je vergeet de helft. Haha. Geniet er maar van!

 • kim

  Aww, super leuk om te zien! Goede voorbereidingen heb je getroffen :D.

 • Puck

  Die fopspeen vind ik zo slim. Ik ben hem 2x vergeten, en 2x moesten ze midden in de nacht iets in elkaar flansen. Gedoe!
  En genoeg pakjes meenemen. Onze jongste had haar 1e pakje binnen een uur vies… En dat meconium krijg je niet verborgen, zoals een beetje spuug.

 • Kim

  Misschien spuugdoekjes en een Mars:P Ik weet nog toen mijn zus net was bevallen ze erge behoefte had aan eten!

 • alexa

  wat leuk dat je dit met ons deelt, ik zou dat op dit moment echt vergeten maar ik ben dan ook niet zwanger maar het is fijn dat ik alvast voorbereid wordt en dat jullie jezelf al klaar maken!

 • Cindy

  Ooh het eerste knuffeltje. Dat is een goede *propt nog even in vluchtkoffer*. Ik heb nu 3 pakjes met kleding, ik weet niet eens of ik langer in het ziekenhuis moet blijven dan noodzakelijk…

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.