De laatste Loodjes: Zwangerschap To-do List
29 apr 2015 Mama 19

De laatste Loodjes: Zwangerschap To-do List

Inmiddels ben ik aanbeland in week 34 van mijn zwangerschap wat betekent dat het echte aftellen bijna kan beginnen. Afgelopen maanden hebben we steeds met kleine beetjes alles voorbereid op de komst van onze dochter. Het leek een hele klus voordat we begonnen maar ik moet zeggen dat het mij uiteindelijk is meegevallen. Het is ook heerlijk om het hele huis op orde te hebben en alle overbodige rommel de deur uit te hebben kunnen doen. Nu het nog maar een aantal weken duurt voordat ik mag gaan bevallen wil ik deze laatste weken gebruiken om de puntjes op de i te zetten. Ik maakte daarom een zwangerschap to-do list met wat ik nog moet doen. En ook heel graag jullie advies gevraagd! Het kan maar zo zijn dat ik iets vergeten ben. Kijk mee!

Zwangerschap To-do List

Mijn zwangerschap to-do list heb ik verdeeld over drie weken. Senna is geboren met 37 weken en ik houd er daarom rekening mee dat dit met dit kindje ook zomaar kan gebeuren. Ik wil daarom na de 37e week alles af hebben.

Zwangerschap week 35

Luiertas inpakken voor het ziekenhuis

In deze week wil ik de luiertas bestellen en alvast de kleertjes e.d. inpakken voor het ziekenhuis (ivm medische indicatie moet ik in het ziekenhuis bevallen). We hebben ons oog laten vallen op een grijze luiertas van het merk Stokke. In eerste instantie wilde ik een roze luiertas maar Vincent moet er natuurlijk ook mee lopen ;-). De luiertas inpakken vond ik bij de zwangerschap van Senna heel bijzonder, het komt dan pas echt dichtbij.

Pampers

Laatste benodigdheden kopen (babyverzorging)

Producten zoals luiers en luierdoekjes wil ik heel graag in grote hoeveelheid in huis hebben. Bij Senna had ik voor het eerste halfjaar genoeg aan pampers en luierdoekjes en ik vind het gewoon heel fijn om dit al in huis te hebben. Dan hoef ik daar verder niet over na te denken. Verder moet ik nog thermometers kopen en de laatste verzorgingsspulletjes. Zo wil ik de hele lijn van Naïf Babycare hebben voor de baby. Ook moet ik nog wat hoeslakentjes, dekentjes en andere kleine spulletjes kopen.

Babylakentjes maken

De stof is inmiddels besteld en komt als het goed is snel binnen. Met mijn moeder maak ik de lakentjes voor de baby. Het thema is lichtroze met Polkadots en de lakentjes zijn ook in deze kleur.

Week 36

Een cadeautje kopen voor de baby

Samen met Senna wil ik een cadeautje kopen voor de baby. Hij heeft al een shirtje voor de baby gekocht met de tekst: klein zusje. Dit was meer mijn idee dus ik wil hem graag ook nog zelf iets laten uitzoeken wat hij mag geven als hij zijn zusje voor het eerst ziet.

to-do-2

Vluchttas inpakken

Deze week wil ik vast beginnen met mijn eigen tas in te pakken voor het ziekenhuis. Ik vind het niet nodig om eerder te doen omdat als ik eerder naar het ziekenhuis moet Vincent makkelijk wat spullen voor mij thuis kan ophalen. Voor de baby vind ik het anders omdat het dan gewoon handiger is om alles al klaar te hebben.

Wiegje klaarzetten

Ook wil ik deze week het wiegje klaar hebben. Wij hebben een familiewiegje van de familie van Vincent en deze komt bij ons op de slaapkamer naast mijn bed. Ik ga borstvoeding geven en dan is het handig om de baby zo rechtstreeks uit het wiegje in mijn bed te tillen 🙂 Het wiegje staat nu nog op zolder dus moeten we ook nog even kijken of we bijvoorbeeld nog lakentjes en moltons moeten kopen.

to-do

Week 37

Box klaarzetten

Als en van de laatste dingen: de box. Ook dit is iets wat makkelijk nog op het laatste moment kan. Ook moeten we voor de box nog wat speeltjes en een boxkleed kopen. Leuk als dat allemaal staat en klaar is.

Geboortekaartje

Het geboortekaartje als laatste hoor ik je denken. Jep. Vincent maakt het kaartje zelf en is hier heel handig in. Met de zwangerschap van Senna vond ik het maar niets dat het steeds werd uitgesteld maar ik weet nu dat het helemaal goed komt. De kaartjes lagen een paar dagen na de geboorte van Senna netjes op de mat. We hebben ook al wel ideeen hoe we het kaartje willen dus dit komt helemaal goed.

Zo. Dit staat mij de komende weken te wachten. Het zijn stuk voor stuk dingen die, mocht de baby eerder komen, gemakkelijk kan worden opgelost. De laatste loodjes zijn nu echt begonnen!

Misschien heb jij nog tips en/of ideeën? Laat ze achter in de comments!

 

Reacties

 • Miranda

  Het begint bij mij zelfs al te kriebelen wanneer ik jouw lijstje zo lees. Hier moet eerst de babykamer nog af en dan kan ik ook eens een to-dolijst gaan maken en dingen afstrepen:)
  Leuk om te lezen, het lijkt er op of je op alles goed voorbereid bent;) Ik heb in ieder geval geen tips.

 • Manon

  Oh wat spannend allemaal!!! jeetje dat ging nog snel, voor mij gevoel dan hahaha Ik denk dat jij al wel wilt dat die komt ofniet?

 • Nesrin

  De luiertas inpakken vond ik aan het einde van mijn zwangerschap ook erg bijzonder. Spannend dat de laatste loodjes er nu aankomen. Geniet van deze speciale laatste weken, het is een blijft een bijzondere periode.

 • alexa

  wat een leuke en mooie dingen staan er op het lijstje en wat schattig dat je met senna een cadeautje gaat kopen voor je nieuwe kleine kindje wat je bijna op de wereld mag zetten, spannend!

 • Femke

  Ha Saskia,

  Ik lees graag mee merk ik, omdat ik zelf in hetzelfde stadium was. Alleen iets verder.. afgelopen vrijdag is onze zoon Jonathan een week te vroeg geboren en net de dag ervoor was mn lijstje af. Bij mij stonden er ook nog wat huishoudelijke klussen op (plankjes, foto’s her en der ophangen, vriezer ontdooien.. wat haal je je zwanger allemaal in je hoofd ;)), ik wilde de adressen op de enveloppen hebben staan, aangezien wij het geslacht én de naam wisten heb ik alvast een traktatie voor de peuterspeelzaal gemaakt en een naamslinger en wat ik heel fijn vond (en mijn kraamzorg nu ook), was om een brief voor haar te hebben geschreven. In die brief heb ik mijn / onze wensen opgeschreven (zorg voor de oudste vooral), en waar wat te vinden, hoe e.e.a. werkt in dit huis etc. Daarbij een lijst gemaakt voor mijn vriend, met handige telefoonnummers. Denk aan de zorgverzekering, consultatiebureau etc. Als laatste heb ik een naambord gemaakt voor naast de deur, omdat ik dat als gezin van vier toch wel vind kunnen…

  Succes in de laatste weken en ook al is je zwangerschap er geen van roze wolken, ik hoop dat je ook rust kunt vinden om nog even te mijmeren en tijdschriften te lezen.

  Liefs,

  Femke

  • Saskia Hardeman

   Hoi Femke,

   Dankjewel voor je leuke en lieve bericht. Als eerste natuurlijk gefeliciteerd met de geboorte van je zoon! Ik moest wel lachen om wat je schreef over het schoonmaken van de diepvries want dit bedacht ik mij van de week ook nog om te willen doen 😉 Heel slim en handig dat je bepaalde dingetjes zo voorruit hebt kunnen doen. Het geeft toch wel wat rust om te weten dat het meeste klaar is. Ik wens je heel veel geluk met je zoontje en geniet van je kraamtijd! Liefs, Saskia

 • gwen

  Komt zo dichtbij nu. Spannend! Wij haddem een soort kraammand met kados voor oliviw. Mocht ze elke dag iets pakken. Groot succes! Heb erover geblogd, miss ook leuk voor senna? En traktaties op psz? Geboortekoekjes zijn snel en lekker!

  • Saskia Hardeman

   Bedoel je een kraammand voor Oliva toen Quin werd geboren? Wel een leuk idee! Traktatie voor de peuterspeelzaal doen wij denk ik gewoon ouderwets beschuit met muisjes haha 🙂

 • Iris

  Wat snel eigenlijk al!

 • marjon

  Succes met de laatste weken! Leuk om met Senna iets te kopen. Dat hadden wij ook gedaan toen onze dochter een klein broertje kreeg. Voor haar had ik trouwens ook een logeer tas klaar staan. Aangezien zij naar opa & oma ging, zodra de bevalling zou starten. Dus een vluchtkoffer voor mij en voor haar 😉

  • Saskia Hardeman

   Ja inderdaad, wat goed dat je ook voor je dochter een tas klaar had staan. Mijn schoonouders wonen om de hoek en wij brengen ons zoontje waarschijnlijk daar, maar een klein tasje met belangrijke dingen kan inderdaad geen kwaad! Bedankt voor de tip!

 • Eline

  Wat spannend allemaal, komt nu echt snel dichterbij! Wel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die nog wat to-do’s op haar lijstje heeft staan! Ik heb ook zeker nog wat spulletjes nodig en met dat vluchtkoffertje moet ik ook maar snel aan de gang!

 • Tamara

  Ohhhh jouw lijst valt nog mee vergeleken met de mijne! Hahaha!

  Ben wel heel erg benieuwd naar het kaartje! Ik kan echt geen leuk kaartje vinden helaas..

  • Saskia Hardeman

   Ooh jammer zeg dat je geen leuk kaartje kan vinden. Misschien zelf iets ontwerpen met een mooie foto?

 • Sanne

  Wat spannend, het gaat sneller dan je denkt. Zeker handig zo een lijstje.
  een foto toestel om dit leuke moment vast te leggen.

  • Saskia Hardeman

   Inderdaad een camera, die gaat zeker mee!

 • Renske

  Spannend zeg! Dit zijn echt de laatste puntjes op de I. Geniet nog van de zwangerschap en succes met de laatste loodjes!

 • Marjon

  Wat spannend allemaal! Het is inderdaad fijn om een to-do list te maken met dingen die nog geregeld moeten worden! Heel veel succes met de laatste loodjes en geniet ervan!

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel! 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.