6x Waarom boodschappen doen leuk is
13 feb 2016 Lifestyle 25

6x Waarom boodschappen doen leuk is

Jaren geleden toen ik net ging samenwonen en zo, vond ik het onwijs leuk om boodschappen te doen. Ik kon daar echt naar uitkijken haha. Inmiddels is het meer een soort verplichting geworden, en doe ik zelf alleen nog maar de kleine boodschappen. Toch bedacht ik mij dat boodschappen doen eigenlijk helemaal niet zo erg is en stiekem best leuk!

Wandelen

De reden dat ik vaak meerdere keren per week boodschappen doe is de wandeling ernaartoe. Ik vind het heerlijk om met Sophia in de wagen, en het liefste met een zonnetje, naar de winkels te wandelen.

Kruidvat

Bij vrijwel alle supermarkten in onze buurt zit ook een Kruidvat dichtbij. Als ik dus boodschappen ga doen heb ik altijd een excuus om even naar het Kruidvat te gaan, en om oh nog wat make-up te kopen 😉 En dan later zeggen: nee, hoor dat was ik helemaal niet van plan haha.

Rust

Toen ik nog geen kids had (oooh dat klinkt zo lang geleden) vond ik het heerlijk om boodschappen te doen op mijn gemakje. Niets door een winkel heenrennen en alles in de kar mikken, maar gewoon op mijn gemakje in de winkel bedenken wat ik allemaal nodig heb.

boodschappen

Babyvoeding

Ik vind het altijd zo ontzettend leuk om in de babyschappen te kijken en op zoek te gaan naar dingetjes die Sophia mag eten. Nu ze ouder is mag ze natuurlijk steeds meer en dat is zo leuk!

Karretjes

Vanaf het moment dat Senna kon lopen vond hij die karretjes in de winkel echt geweldig leuk. Ik heb dus altijd twee muntjes mee, zodat we allebei een kar hebben.

Uitje

Vaak als Senna heel druk is of als ik geen zin heb om van alles te gaan doen is een wandeling hand in hand naar de supermarkt al een heel uitje. En niet te vergeten al het lekkers zoals wordt enzo dat Senna in de winkel krijgt. Naar de supermarkt kan echt een feestje zijn voor een kind.

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • demallemolenmoeder

  Inderdaad allemaal waar. Toch zie ik het vaak als verplichting. Kan niet wachten tot dochterlief zelf achter een karretje kan lopen. Word het voor haar ook een stuk leuker.

 • Dorien

  Ik ben echt gek op boodschappen, ook om in de Albert Heijn nieuwe producten te ontdekken. Maar zo word ik ook intens blij van een heerlijk ruikende wasverzachter. Ieder zijn eigen ding, haha!

 • Rosanne

  Ik ben ook stiekem gek op boodschappen doen, klinkt gek haha. En het ultieme geluk op boodschappen gebied: naar een supermarkt in de buitenland! Kijken naar wat voor koekjes, pasta’s, taarten enz. hebben die ze in Nederland niet hebben, té leuk!

 • Simpel, met een snufje liefde

  Ik vind de grote boodschappen niet zo heel leuk als ik eerlijk ben. Komt misschien omdat ik dat heel snel op donderdagmiddag moet doen dus ik race door de winkel heen. Het wandelen of fietsen naar de winkel vind ik wel heel erg leuk. En als ik boodschappen ga halen in het winkelcentrum dan vind ik het nog leuker. Daar zit ook de kruidvat, zeeman en blokker, dus vaak loop ik daar ook even binnen.

 • Simone

  O ja ik vind het heerlijk om lekker op mijn gemak rond te neuzen en me drie keer te bedenken over wat ik die avond eens zal gaan eten. Met een kleintje erbij wordt boodschappen doen wat meer een gedoe 😉

 • Eva

  Hihi herkenbaar Saskia!! Ik vond vooral het wandelen er naar toe ook heerlijk. Nu mijn meiden wat ouder worden is het af en toe een uitdaging. Maar de winkels verzinnen altijd weer wat nieuws…een lekker koekje of speeltoestel 🙂

 • Lisanne

  Ik herken het helemaal ik werk in een supermarkt en kinderen hebben het hier naar hun zin. Ze krijgen bij mij altijd een plakje worst bij de groente iets lekkers en bij het brood een kapje. Hahaha zelf vind ik het ook geen probleem om boodschappen te doen. Fijn weekend liefs Lisanne

 • Angèlique

  Yay voor de kruidvat! Altijd een goed excuus.

 • Nicole

  Ik vind boodschappen doen superleuk! Gewoon omdat ik het leuk vind om alle produkten enzo te bekijken, maar nu Spencer in het karretje zit met een grote smile, vind ik het nog leuker! Hij kan nog niet lopen, dus ik heb het relatief makkelijk 😉

 • Kirsty

  Ik vind het ook nog steeds leuk om boodschappen te doen, maar ik probeer niet te vaak te gaan omdat ik anders teveel onnodige spullen koop haha. Als kind vond ik het ook altijd heel leuk dat je bij sommige dingen wat kreeg, zoals een broodje bij de bakker.

 • Jolet

  Als je het zo bekijk is boodschappen doen inderdaad best leuk. Ik vind het zelf eigenlijk een rot werkje, maar met andere mensen samen maakt het het een stuk leuker.

 • Heidi

  Ik zelf vind het ook steeds fijn om boodschappen te doen.
  Daar kan ik echt wel van genieten.

 • Amy

  Ik vind boodschappen doen meestal ook best fijn, lekker rustig langs alle schappen lopen en bedenken wat ik allemaal in huis wil halen. Alleen bij een van de supermarkten bij ons in de buurt zijn de medewerkers altijd zo traag, dat stoort me dan wel een beetje 😉 Gelukkig is daar de zelfscan, haha!

 • Karlien

  Boodschappen doen is inderdaad rennen door de winkel, veel schappen vermijden en blij dat je weer buiten staat.
  Terwijl, als ik zelf in een winkel ben zonder kids…

 • Nesrin

  Heel herkenbaar! Ik vond vroeger zonder kinderen ook heel anders en leuker. Toen ze wat kleiner waren vond ik het een hele onderneming en nu gaat het gelukkig allemaal veel beter en is nog gezellig ook.

 • els

  Haha, de kruidvat vind ik ook altijd een leuke winkel. Ondanks de drukte en overvolle winkel vind ik altijd iets leuks.

 • Liess

  Ik heb echt een gruwelijke hekel aan de verplichte boodschappen. ….

  Al vind ik t stiekem best leuk om lekkere dingen te kopen als ik trek heb in lekkers.

 • Yvonne

  Boodschappen doen heb ik nooit erg gevonden. Vooral als ik alleen ben kan ik er lang over doen omdat ik graag op zoek ga naar iets anders als anders en nieuwe producten wil bekijken.

 • Joyce rdt

  Leuk om te lezen, zelf heb ik echt een hekel aan boodschappen doen haha.

  Liefs.x

 • Iris

  Zolang het niet te vaak moet, is het best leuk ja. Daarom vind ik eens per week het fijnst.

 • Lilian

  Ik vind boodschappen doen ook helemaal geen probleem. Wij gaan wel maar een keer in de week. Als we vaker in de week gaan komen we met meer terug dat nodig is! Wandelen naar de winkel is ook heerlijk, alleen jammer met zulk slecht weer!

 • Charlotte

  Ik heb geen hekel aan boodschappen doen samen met mijn dochtertje, maar ik moet ook eerlijk toegeven dat ik het ook wel erg fijn vind om af en toe even alleen te gaan. 🙂

 • Nathalie

  Boodschappen doen, in de meeste gevallen voelt het vooral als een verplichting. Een poosje geleden voelde het boodschappen doen in eens als een welkome afwisseling, dit was het geval doordat de kinderen erg vervelend bezig waren… ik liet manlief thuis met de kinderen en besloot die zondagmiddag rustig (lees alleen en op mijn gemak) boodschappen te gaan doen.

 • Saar

  Ik vond boodschappen doen echt een noodzakelijk kwaad. Maar geniet ervan, zou ik zeggen ;).

 • sammie

  Ik vind boodschappen op zich helemaal niet vervelend om te doen, alleen dat het iedere week terug komt vind ik irritant haha

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.