6 Huishoud tips (producten)
10 mrt 2016 Lifestyle 22

6 Huishoud tips (producten)

Het huishouden, dit is iets dat ik dagelijks doe en wat ik ook helemaal niet erg vind. Het geeft mij rust als alles weer een beetje op orde en lekker schoon is. Een chaos in huis word ik gewoon heel onrustig van. En ja, met kleine kinderen betekent dit dus dat het huishouden een echte dagtaak is haha. Maar dat geeft niet want met deze huishoud tips en specifieke producten wordt het huishouden een stuk gemakkelijker!

Una Toilet Power Schuim

Una wc reinigingsschuim

Dit schuim kwam ik onlangs tegen bij de Aldi en ik ben gewoon dol op schuim. Op de een of andere manier heb ik altijd het idee dat alles met schuim veel beter schoonmaakt. Niet waar natuurlijk, maar in dit specifieke geval van deze wc reinigingsschuim weer wel. Ik heb in huis een kleuter die zelf naar de wc gaat en zo en dan is dit schuim toch wel heel erg handig en het werkt snel. Even schuim het toilet in sproeien en na tien a twintig minuten even doorspoelen. Voila een mooi schoon toilet. Dit vervangt overigens niet het schoonmaken van het toilet, alhoewel het misschien wel zou kunnen. Zelf gebruik ik dit meer als snel tussendoor.

Waszak

Mijn beste vriend voor het doen van de was. Naast de wasmachine dan haha. Ik vond het altijd zo’n gedoe om iedere keer al die sokken weer bij elkaar te zoeken en sorteren. Zeker die kleine baby sokjes zijn een crime. Tegenwoordig verzamel ik alle sokken in een waszak en was ik deze met de kleding mee. Ideaal. Alles bij elkaar en nooit meer sokken kwijt.

Dasty Ontvetter

Dasty Ontvetter

Deze Dasty ontvetter koop ik eens in de zoveel tijd bij de Wibra en dit spul is echt het beste schoonmaakmiddel òòit. Wel heel agressief, dus houd daar rekening mee. Vincent kwam er ooit eens mee toen hij onderdelen van een auto aan het schoonmaken was. Dasty was het enige middel dat binnen no time alle vieze olieresten en, weet ik wat nog meer, weg kon halen.

Microvezeldoeken

Ik heb het er al vaker over gehad maar kan gewoon niet zonder. Ze zijn zo onwijs handig. Alle oppervlakken krijg ik er in een handomdraai mee schoon. Zelfs de ramen en spiegels kunnen er streeploos mee schoongemaakt worden. Ideaal. Het schijnt trouwens dat je geen sopje nodig hebt bij gebruik van deze doeken. Zelf doe ik het wel altijd.

Zwitsal geurbuiltjes

Wie houdt er nu niet van de geur van Zwitsal? Ik ben er fan van. Om de kleertjes van de kindjes altijd lekker te laten ruiken gebruik ik altijd Zwitsal geurbuiltjes in de kledingkast. I love it.

Kruidvat Allesreinigerdoekjes

Hygienische doekjes

Ook bijna onmisbaar. Zelf gebruik ik ze niet meer om mee schoon te maken. Ik ben iemand die gewoon het liefste een emmer pakt en een sopje maakt haha. Maar om snel even iets schoon te vegen zijn deze doekjes wel weer ideaal. Zoals even snel het toilet schoonmaken.

Wat vind jij van deze huishoudtips? Wat is jouw musthave voor in het huishouden?

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Simpel, met een snufje liefde

  Ik ben dol op dasty. Ik zweer er bijna bij.

 • Lonneke

  Pff in tegenstelling tot jou heb ik d’r echt nooit zin in.. Bleh! Hoewel ik het dan wel weer fijn vind als het is gebeurd dat geeft idd een stukje rust.
  Dasty ontvetter ruikt heerlijk en nog een paar frisse luchtverfrissers <3

 • demallemolenmoeder

  Dasty ken ik nog niet.. Toch maar een keer halen als ik het zo lees. Zelf ben ik dol op geurtjes. Ik gebruik ook altijd van Glade een geurspray, heerlijk in de gordijnen en andere stoffen die je niet vaak wilt wassen of helemaal niet kan wassen.

 • Marieke

  de microvezeldoekjes gebruik ik wel, maar al die chemische rommel wil ik niet. Wat jij doet moet jij weten, maar ik heb er inmiddels zoveel over gelezen, dat ik liever oma’s middeltjes gebruik. Dus heb ik vanmorgen weer 5 liter wasmiddel gemaakt. Kan ik weer even vooruit.

 • Marijke

  Dasty is echt wonder spul! Leuke artikelen heb je opgenoemd.

 • Milou

  Hygiënische doekjes van Dettol, absoluut. Zo handig!

 • Lisanne

  Ja dasty gebruiken we hier ook voor de bbq enzo. Zelf ben ik heel erg van de dettol allesreinigers en in de douche doe ik ieder avond mijn glazen wand met zo een doek afnemen. Ik vind het ook niet allemaal zo heel erg ik kan ook tot rust komen in een opgeruimd huis alleen stofzuigen vind ik verschrikkelijk, iets wat me lover doet. Fijne dag

 • Marjon

  Pff, zelf ben ik niet zo van het schoonmaken. Maar Dasty is echt topspul! Liefs Marjon

 • Ilse van Kreanimo

  Een wonderspons is hier echt onmisbaar.

  Heeft een vriendin me leren kennen toen mijn dochtertje voor het eerst op de muur had getekend….

 • jeapiebel

  Dasty Ontvetter van Wibra vind ik geweldig. Ik gebruik ze graag. Verder heb ik ooit ergens gelezen dat je veel dingen met afwasmiddel en azijn kan doen.

 • Amy

  Ik gebruik ook graag microvezeldoekjes, want die zijn echt mega handig voor een heleboel dingen. Zoals het vetvrij maken (zonder extra spul) van mijn laptopscherm in plaats van die chemische doekjes die je daarvoor hebt. Qua reinigingsproducten gebruik ik zoveel mogelijk ecologische producten, zoals die van Ecover.

 • Yvonne

  Hier houd ik de boel ook goed bij. Ik vind het heerlijk als het huis schoon is en schoon ruikt. Daarom heb ik ook altijd een geurbuiltje in de stofzuiger, dan ruikt het ook fris als je stofzuigt. Dasty vind ik ook heel fijn spul en ik gebruik ook vaak Glassex voor even een plekje hier en daar .In de badkamer vind ik spray onmisbaar die je na het douchen gebruikt en die kalk weghoudt. Zwitsal geurbuiltjes voor de kast ken ik nog niet, goede tip, zo’n lekker geurtje!

 • Simone

  Ik gebruik ze heel vaak hygiënische doekjes, vooral bij het toilet ook inderdaad. Datsy heb ik al eerder over gehoord dat het zo’n goed spul zou zijn. Wij hebben hier alleen geen Wibra in de buurt.

 • Iris

  Waszakjes redden mijn sokken, echt geweldig.

 • Nina

  Ja, zeker fan van hygiënische doekjes. Maar net als bij billendoekjes, laten die plakstrips zo snel los. Daar zou ik nog wel een gouden tip voor willen, al kom je met een opbergbox vast een heel eind. Die Zwitsal geurbuiltjes zijn heerlijk. Ik gebruik ze ook voor mijn eigen kleding.

 • Fenna

  Eigelijk wil ik nu het wcschuim haha.
  De tip van de waszakjes moet ik onthouden! Nooit aan gedacht 🙂

 • Miranda de Jong

  Dasty is inderdaad geweldig! Toen ik in mijn huis kwam wonen zat er een hele dikke laag rook en vet op de muren. We hebben de st. Marc geprobeerd maar de Dasty was toch echt velen malen beter tegen de vettigheid. Nu gebruiken we het voor de “gewone” schoonmaak klusjes.

 • Diana

  Dat van die Una wc reinigingsschuim kende ik nog niet , maar dat ga ik zeker eens proberen. linkt op zich veel aantrekkelijker. Kun je dat overal kopen Saskia? Dasty is een fijne ontvetter maar het is inderdaad oppassen geblazen als je het niet voldoende verdund. Deltol gebruiken wij ook best veel in huis. Ooit was er een een die rook zoooooooooo lekker, maar die verkopen ze helaas niet meer. De Microvezeldoekje koop ik vaak bij de Action in verschillende kleuren. Voor elk vertrek een. de schuursponsje zijn hier niet om aan te slepen. ik was er ook meestal mee af , fijner als met een afwasborstel. Leuke handige post 😉

  • Saskia Hardeman

   Una wordt verkocht bij de Aldi. Ik weet alleen niet zeker of ze het in het vaste assortiment hebben. Bij ons staat het zeg maar in die bakken waar al het non food in ligt. Ik heb ook de microvezeldoekjes van de action haha, een heleboel, ik heb er nooit genoeg haha 😀

 • haia

  Ik vind die zwitsalgeurb uiltjes ook heerlijk maar ik vind ze nergens meer. Geen enkele winkel verkoopt ze nog.

 • Tessa

  Die sokken in een waszak, dat ik daar nooit op gekomen ben, haha! Ga ik zeker doen.
  Zelf gebruik ik ook graag microvezeldoekjes maar op de huishoudbeurs heb ik bamboedoekjes gekocht. Daar ga ik binnenkort de ramen mee doen, heel benieuwd hoe goed ze werken.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.