De zwangerschap van Eveline #1
13 okt 2016 Mama 14

De zwangerschap van Eveline #1

Twee weken geleden plaatste ik een oproep waarin ik vroeg om verhalen waarin teruggekeken wordt naar de zwangerschap (lees: terugblik op de zwangerschap van). Ik kreeg een heleboel verhalen binnen en vind het echt tof dat jullie zo enthousiast reageerden! Vanaf vandaag wil ik elke donderdag een verhaal van laten terugkomen van een moeder die vertelt over haar zwangerschap. Vandaag trap ik af met de zwangerschap van Eveline!

Maren

Het is alweer ruim zeven maanden geleden dat ik bevallen ben van onze dochter Maren. Ongelofelijk hoe snel de tijd gaat! Maar ook ongelofelijk hoe de zwangerschap en bevalling in je hoofd blijven zitten, dat vergeet je niet zo snel!

Positieve zwangerschapstest

Ongeveer 9 maanden nadat mijn vriend (toen 38) en ik (toen 31) besloten dat we graag een kindje zouden krijgen, werd ik daadwerkelijk zwanger. Grappig, ik was toen op een verjaardag van een vriendin met kinderen en ergens had ik het voorgevoel. Ik zei nog tegen haar; ‘weet je het als je zwanger bent?’ Een paar dagen later kreeg ik wat ‘vage’ klachten en sprak mijn vermoeden uit tegen mijn vriend. Na een blik op de achterkant van de test zagen we dat ik ook ’s avonds kon testen, het hoefde niet per se ’s ochtends… Toch maar testen dan! Niet veel later verscheen er in beeld ‘2-3 weken’, ik zat er maar een beetje naar te staren, maar mijn vermoeden was bevestigd! Mijn vriend kon het nog niet helemaal geloven, we hadden al eens eerder gedacht dat het zo was dus het moest echt even bij hem landen! Maar we waren zo ontzettend blij en direct voelde ik me bijzonder, grappig hoe dat werkt!

Klein kloppend stipje

De volgende ochtend eerst maar eens de verloskundige gebeld, maar je gaat meestal niet eerder langs dan dat je een week of 8 zwanger bent. Ik wist niet precies wanneer ik zwanger was geraakt want mijn cyclus was onregelmatig, maar we maakten een afspraak voor een week of 5 later. Dat lijkt dan nog lang te duren, dat viel wel tegen. Je voelt ook nog niet echt iets, anders dan misselijk zijn en dergelijke, maar pas met de echo die we inderdaad in week 8 hadden, wisten we dat het echt zo was. Zo bijzonder om zo’n heel klein stipje te zien kloppen!

zwangerschap

Gender Reveal party

Met 7 weken hebben we het mijn moeder verteld, ze kon het ook niet geloven en was ontzettend blij. De rest van de familie en vrienden hebben we pas na onze vakantie ingelicht, rond een week of 10, 11. We wilden het iedereen persoonlijk vertellen, het is toch zoiets bijzonders! Nadat we de 20 wekenecho hadden gehad en alles bleek goed te verlopen, hielden we een gender reveal party. Dat was zo ontzettend leuk! In eerste instantie wilde ik het geslacht niet weten en mijn vriend wel, ik ben overstag gegaan toen we bedachten om zelf op deze manier achter het geslacht te komen, samen met onze familie. We hadden de verloskundige gevraagd het geslacht op te schrijven en met dat papiertje zijn we naar de bakker gegaan. Een paar dagen later hadden we de naaste familie uitgenodigd voor een high tea, alles was gedecoreerd met blauw en roze! We hadden een mooie taart laten maken en toen er met het aansnijden een roze vulling te zien was, begon iedereen te juichen! Zo grappig, het was ongetwijfeld hetzelfde geweest als de vulling blauw was geweest maar veel mensen hadden het onderbuikgevoel dat het een meisje zou worden. Ik vond dit echt ontzettend bijzonder!

Positieve zwangerschap

Ik heb gelukkig een heel positieve zwangerschap gehad en nauwelijks momenten van twijfel gehad. Ik heb genoten van de schopjes en de buik die groeide (al was ik op het laatst wel gigantisch!) Ik vond het fysiek wel zwaar worden en was wel vermoeid, het reizen met OV vond ik pittig. Ik zou, als ik nog een keer zwanger mag worden, ook al met 34 weken stoppen met werken in plaats van met 36 weken. Ik besef me dat ik gezegend ben geweest met een voorspoedige zwangerschap! Maar ik denk dat het altijd belangrijk is om te blijven luisteren naar je lichaam. Bij twijfel, altijd even de verloskundige bellen of langsgaan. En verder, zoveel mogelijk genieten en ook accepteren dat je niet alles meer (zelf) kan. Dat komt vanzelf wel weer! Na bijna 2 dagen met weeën gezeten te hebben ben ik op 21 februari bevallen van een gezonde dochter, gelukkig is ook de bevalling natuurlijk en goed verlopen. Inmiddels genieten we al 7 maanden van Maren, ze is ontzettend lief en vrolijk!

Dankjewel voor je verhaal Eveline! Wil jij ook jouw verhaal delen? Mail dan op info@twinkelbella.nl ovm terugblik op de zwangerschap van

Wat vind jij van dit eerste verhaal van Eveline?

Reacties

 • Martina

  Lijkt me een bijzonder moment, de taart aansnijden in het bijzijn van jullie dierbaren!
  Onlangs geplaatst door Martina: 12 Oktober 2016 – Let’s meet Majanka

  • Eveline

   Hoi Martina,

   Dat was echt inderdaad geweldig bijzonder! Voor ons allebei was dat echt een moment om niet te vergeten, het zou een beetje suf zijn om dat nog een keer zo te doen maar het was heel leuk!

 • Lieke -Life As Lieke

  Wat een mooi verhaal! Het lijkt me zo mooi en bijzonder om een positieve test in handen te hebben! Veel geluk met jullie mooie meisje!
  Onlangs geplaatst door Lieke -Life As Lieke: Mijn 4 favoriete gezonde tussendoortjes

  • Eveline

   Dank je wel Lieke! Lief!
   Die positieve test was ook zo onwerkelijk en geweldig! Je gelooft je ogen niet 😉 En nu een geweldig lief meisje, dat is ook zo geweldig!

 • Kirsten

  Leuk idee om het zo samen met de familie te weten te komen dat het een meisje zou worden… Geniet van je dochtertje!
  Onlangs geplaatst door Kirsten: ByPictures #10 Foto’s bekijken, in het park met een baby & Jeanneke

  • Eveline

   Oh Kirsten dat was echt een feestje, ontzettend leuk om het zo te doen!
   Echt een aanrader! 🙂 Genieten enorm van ons dochtertje, was een liefje is ze!

 • Lilian

  Altijd weer kippenvel als ik zwangerschapsverhalen leest. Het moment wanneer je weet dat je zwanger bent en je daardoor bijzonder gaat voelen is heel herkenbaar. Helaas helpen de zwangerschapshormonen dat naar een tijdje weer omlaag.
  Onlangs geplaatst door Lilian: Weetjes over mij

  • Eveline

   Haha Lilian, ja die hormonen zijn weer wat minder leuk 😉 Maar ik mag echt niet klagen, heb relatief weinig last gehad. Ik vind zwanger worden en zijn echt zo bijzonder, wat een wonder he!

 • Jessica

  Mooi verhaal, hier wordt het ook nog een ding, ik wil het geslacht later ook niet weten en manlief wel…

  • Eveline

   Dank je wel Jessica!
   Ik had het, voordat we hadden bedacht om de gender reveal party te houden, op een akkoordje gegooid. De eerste baby het geslacht wel weten, bij de volgende niet 😉 Misschien werkt dat ook bij jou? Ik weet nog niet zeker of ik het de volgende keer (als me die gegund is) ook niet wil weten maar ik vond dat nog best een goede deal 🙂

   • Jessica

    Daar heb ik ook al over zitten denken, maar ik heb een heel sterk voorgevoel dat wij een tweeling ooit mogen krijgen (dit gezien het en in de familie zit, en wij het ziekenhuis nodig zullen hebben voor onze kinderwens). En twee is een mooi aantal kindjes voor ons haha… Maar als ze twee-eiig zijn dan zouden we nog kunnen zeggen van 1 willen we het weten van de ander niet haha…

    • Eveline

     Haha Jessica, geen betere dan meteen 2 baby’s en dan inderdaad van de 1 wel het geslacht weten en van de ander niet! Even afwachten of het een tweeling wordt dus 😉 Wel bijzonder dat het veel in je familie voorkomt, ik ben benieuwd!

 • Marije

  Dat lijkt me zó spannend, dat je samen met jr familie erachter komt of je een jongen of meisje krijgt! Wat heerlijk dat je zo’n fijne zwangerschap hebt gehad!

  • Eveline

   Oh Marije ik zag nu je reactie pas! Ja dat was zo leuk, echt een aanrader! Ik was ook heel bang dat het ‘fout’ zou gaan, dat de bakker het zou verklappen of we toch iets door de taart konden zien ofzo. Maar dit was echt perfect!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.