Mijn Bevallingsverhaal
5 jul 2015 Mama 24

Mijn Bevallingsverhaal

Zoals ik eerder vertelde wilde ik mijn bevallingsverhaal in een blogje aan jullie vertellen. Het heeft even geduurd want Sophia is nu vijf weken oud. Op de een of andere manier vond ik het toch erg lastig om zo op te schrijven. Deels kwam dit doordat ik niet alles meer weet van de bevalling, en deels omdat mijn zwangerschap erg moeilijk is geweest. Maar goed, het was geen spectaculaire bevalling maar wel een bevalling die eerder gebeurde dan gepland. Ik vertel jullie er meer over!

Besluit tot een keizersnede

Op donderdag 28 mei plaatste ik op mijn blog een berichtje over hoe de bevalling zou gaan plaatsvinden. Er was namelijk besloten om een keizersnede uit te voeren en we wisten ook al een datum. Voor mezelf gaf dit een stukje rust omdat we wisten waar we aan toe waren. Echter begon er op woensdag 27 mei al iets te rommelen in mijn buik. Ik had krampen en voelde me erg rusteloos. De krampen werden steeds erger om vervolgens weer een tijdje uit te blijven. Net toen ik dacht dat het over zou zijn begon het woensdag op donderdagnacht weer. Het was pijnlijk, maar niet zo erg dat ik het gevoel had er direct iets mee te moeten. Wel bedacht ik mij dat de bevalling misschien al wel begonnen zou zijn.

Buikpijn

Op donderdag liep ik de hele dag met buikpijn en soms liep ik voorovergebogen om de pijn maar zo min mogelijk te voelen. Mijn vader kwam op bezoek en hij dacht dat de baby elk moment naar buiten zou komen haha. Maar ik wist zelf dat dit nog niet alles was. Ik merkte wel dat de pijn steeds erger en heftiger werd. Toch kwam de pijn niet regelmatig en wist ik ook dat dit zo nog wel dagen en misschien wel weken door kon gaan.

Naar het ziekenhuis

In de nacht van donderdag op vrijdag werd ik wakker en had ik zo veel pijn dat ik van ellende niet meer wist hoe ik moest liggen of wat ik moest doen. Na een aantal keren de tijd te hebben gemeten kwamen de weeën nog steeds onregelmatig. De ene keer kwam het om de vijf minuten om vervolgens weer tien minuten op zich te laten wachten. Op gegeven moment werd de pijn zo erg dat ik Vincent het ziekenhuis heb laten bellen. Ik ben mij gaan aankleden en we belden mijn schoonmoeder zodat zij bij Senna kon blijven.

philips

Bevalling begonnen?

In het ziekenhuis werd ik aan de scan gelegd en daar leek het wel alsof de weeën steeds meer begonnen af te nemen. De arts in opleiding die langskwam vertelde dat er wel iets rommelde maar dat de bevalling waarschijnlijk nog niet was begonnen. Hoezo NIET dacht ik nog, ik kon het me niet voorstellen dat het niet begonnen zou zijn. Ik moest nog twee uur ter controle in het ziekenhuis blijven en mocht als alles goed was daarna naar huis. En toen leek het wel alsof de weeën weer toenamen. Net op het moment dat Vincent even weg was kwam er een gynaecoloog die vertelde de baby te willen gaan halen. De weeën werden regelmatiger, en het was duidelijk dat de bevalling toch begonnen was. Tjah en toen ging het heel snel. Ik mocht me omkleden en werd klaargemaakt voor de ok. Tussendoor belde ik nog snel Vincent (hij was Senna wegbrengen) en mijn ouders en zus dat ik binnen het uur weer een kindje zou krijgen.

Ruggenprik

Op de ok was het druk met artsen, verpleegkundigen e.d., toch altijd apart wat voor een sfeer daar rondhangt. Tussen de weeën door kreeg ik de ruggenprik, wat ik overigens heel naar en rot vond omdat je tijdens de weeën door naar voren moet hangen, niet fijn. Daarna werd er begonnen met de keizersnede. Even werd ik net voor de operatie helemaal niet goed, ik trok wit weg en had het gevoel dat ik weg zou vallen. Ik kreeg hier extra medicijnen voor in het infuus en langzaam trok het gevoel weg.

Keizersnede

Ik weet nog dat de keizersnede best lang duurde. Mijn blaas lag erg hoog en de gyneacoloog moest daarom meer moeite doen om daar langs te komen. Maar opeens was ze daar.. Ik hoorde nog wat verwarring over dat Sophia zo klein was, maar het ging ergens ook allemaal weer langs mij heen. Sophia huilde niet en daar was ik erg gefocust op. Omdat Sophia ook heel rustig was besloot de verpleegkundige haar voor een tweede keer mee te nemen ter controle. Toch bleek alles goed te zijn. Waarschijnlijk is het door mijn medicijngebruik dat ze zo rustig was, daarnaast was ze gewoon vrij klein en kan dit ook een reden zijn.

bevalling

Na de bevalling

Na de verkoeverkamer werden we naar de kamer gebracht waar ik een aantal dagen zou komen te liggen. We wilden graag dat Senna als eerste zou komen kijken bij Sophia en dat is gebeurd. Verder zijn die dag mijn zus met haar gezin, mijn ouders en schoonouders langsgeweest. Na de bevalling, en de eerste week, ging het heel slecht met mij. Ik kon niet slapen, ben veel vergeten, en in het ziekenhuis waren ze bezorgd dat ik een postnatale depressie aan het ontwikkelen was (ivm prenatale depressie) Om deze reden heb ik extra medicijnen gekregen en moest veel rusten. De arts en verpleegkundigen vonden het beste dat ik overdag geen bezoek zou ontvangen en ik was daarom erg veel alleen. Dat vond ik niet erg want ergens had ik dit toch nodig. Nee, mijn kraamweek was een ramp maar ondanks dit waren we zielsgelukkig en dankbaar met onze Sophia Lenora!

Bedankt dat jullie de moeite hebben genomen om mijn verhaal te lezen! Op de ene of andere manier kost het mij moeite om goed in woorden uit te drukken, mocht je vragen hebben hoor ik dit natuurlijk graag!

Mijn bevallingsverhaal zien in een video? Bevallingsverhaal natuurlijke keizersnede.

Reacties

 • Annemieke

  Wat mooi om dit verhaal te lezen en wat moedig dat je het op hebt weten te schrijven. Ik heb er echt bewondering voor dat je rust hebt genomen toen je dat nodig had. Liefs, Annemieke

 • Tips voor Papa's

  Heftig verhaal Saskia en dapper dat je het zo op “papier” durft te zetten.
  Is de ruggenprik de enige optie bij een keizersnede? Ook vervelend dat het zo langs je heen is gegaan gedeeltelijk. Heb je wel foto’s/filmpjes laten maken van de hele periode rondom de bevalling?
  Wel fijn dat alles nu met jullie goed gaat, heel veel plezier nog de komende tijd!

 • debby

  Wat een bijzonder verhaal meid. Wat mooi dat je ook daar weer zo open en eerlijk over durft te zijn. Wat goed dat de artsen je goed in de gaten hebben gehouden.

 • Benella

  Heftig hoor, en dan zeggen sommige mensen weleens dat je het makkelijk hebt met een keizersnede. Een baby krijgen is hard werk, hoe dan ook.

 • Iris | Todayslipstick

  Wat knap dat je dit zo open schrijft, gelukkig gaat alles goed met Sophia!
  Liefs, Iris

 • Joy

  Wat knap dat je hier zo eerlijk bent en dit bijzondere verhaal met ons deelt!
  Hopelijk hebben jullie mooie foto’s/video’s van het begin, zodat je deze later nog eens terug kan kijken.

 • Sanne Makeupgorgeous

  Wat een mooi verhaal om te lezen. Ik ben blij dat ondertussen alles goed gaat met jullie.

 • Amy

  Wat ontzettend dapper dat je dit verhaal op papier gezet hebt, vind het heel knap van je. Fijn dat het nu goed gaat met Sofia en jouzelf!

 • Anouk

  Jeetje wat pittig zeg. Sophia heeft nu al haar eigen willetje en wat een mooi poppetje is het. Vervelend dat de je ook de week na de bevallig zo rottig hebt gevoelt. Ben blij om te lezen dat je wel lekker van Sophia kan genieten!

 • Kaylee Roxanne

  Wat knap dat je dit met ons wil delen! Gelukkig gaat het goed met jou en de baby. Bevallen lijkt me een enorm heftige gebeurtenis, maar het resultaat mag er wezen: wat een lieve kleine meid heb je!

 • Sylvie

  Jeetje, je hebt eigenlijk langer met weeën gelopen dan veel vrouwen die “natuurlijk” bevallen. Je kraamweek is ook al niet makkelijk geweest… Hoe gaat het nu met je depressieve gevoelens?

 • Charlotte

  Pfff heftig verhaal hoor! En knap dat je het op papier hebt kunnen zetten.
  Hopelijk ben je goed hersteld van de operatie en kunnen jullie nu lekker genieten van elkaar!

 • Nina Simplynspecial

  Mooi en knap dat je hier toch over schrijft. Zoiets is ook bijzonder om later nog eens terug te lezen. Nu is het allemaal nog vers natuurlijk. Ben je inmiddels helemaal hersteld van de keizersnede?

 • Gwen

  Wat heftig zeg, die nasleep in de kraamweek 🙁 Hopelijk voel je je nog steeds elke dag ietsje beter. De ks bij Quinn duurde ook echt veel langer dan bij Olivia, vanwege het littekenweefsel. Joost en ik zeiden ondertussen ook echt tegen elkaar “Jeetje zeg, wat duurt het lang, waar blijft ze? Gaat het nog wel goed daar?” Haha.

 • Manon

  Zoals ik het lees is het wel erg pittig geweest zegt. Ik vind het knap en goed dat je hier zo open over schrijft en gelukkig is alles goed met de kleine meid Sophia ! Wat een mooie naam is dat !

 • Jeanine

  Ik vind het een mooi, maar ook spannend bevallingsverhaal Saskia! Een keizersnede lijkt me zo spannend en die ruggenprik, brr!
  Gelukkig is alles goed gegaan en heb je een prachtige dochter met een prachtige naam gekregen.
  Lief en dapper dat je je verhaal met ons wil delen.

 • Iris

  Apart dat ze je in eerste instantie naar huis wilden sturen. Gelukkig hoorde Sophia het.

 • Marijke - de beste versie van jezelf

  Wat knap dat je dit zo met ons wil delen, heftig verhaal!

 • Tamara

  het lijkt me zo heftig zo’n keizersnede! Er wors altijd zo makkelijk over gedaan, maar het is toch een hele heftige manier van bevallen! Wel met een prachtig doel! Jullie ontzettend knappe meisje!

 • Martina

  Mooi om je verhaal te lezen!

 • Daniëlle

  Knap hoe je alles doet en hebt gedaan!! Veel bewondering voor 🙂

 • Rosanne

  Wat onwijs dapper dat je je verhaal hebt opgeschreven! Ik heb erg veel respect voor je!
  En ik hoop dat je ondanks alle donkere momenten van de afgelopen maanden onwijs mag genieten van je prachtige zonnestraaltje 🙂
  Ik vind de naam Sofia Lenora trouwens echt prachtig!

 • Jess

  hoever was je toen je beviel? Ik vond het nergens terug (tenzij ik heel slecht gelezen heb in je andere berichten). Schattige meid 😉

  • Saskia Hardeman

   Ik zie nu indd dat ik het er niet bij heb gezet 🙂 ik ben bevallen met 38.4

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.