Zwangerschapsupdate #1 (14 weken)
10 dec 2014 Mama 25

Zwangerschapsupdate #1 (14 weken)

Het lijkt mij leuk om af en toe een zwangerschapsupdate te plaatsen. In dit blogje vertel ik een aantal random onderwerpen over de zwangerschap zoals wanneer ik begon met het dragen van zwangerschapskleding en hoe het nu gaat. Lees je mee?

De Baby

De baby is nu ongeveer zo groot als een ei en de baarmoeder zo groot als een meloen. Alles zit er nu op en er aan en de baby hoeft alleen nog maar te groeien! Zelfs de hersentjes kunnen het lichaam al aansturen en de baby zwemt vrolijk rond. Rond deze tijd worden de babytjes ook wel “Jumping Baby’s” genoemd aangezien ze alle kanten op springen.

Gewicht

In gewicht ben ik 2 kilo aangekomen. Dat is best weinig aangezien ik met name in de avond toch vaak wel trek heb in dingen die niet gezond zijn. Waarschijnlijk compenseert het spugen dit weer en is dat de reden dat ik niet veel aankom. Met de zwangerschap van Senna spuugde ik overigens niet en ben ik tijdens de gehele zwangerschap 9 kilo aangekomen.

Kleding

Bij deze zwangerschap merk ik dat deze tweede zwangerschap allemaal een stuk vlotter gaat dan mijn vorige zwangerschap. Daar had ik pas met vijf maanden een zichtbaar buikje en nu was het vanaf tien weken al zichtbaar. Ik draag dan ook vanaf tien weken weer positiekleding, deze had ik nog in huis dus ik kon het direct gebruiken. Wel wil ik de komende tijd wat nieuwe positiekleding aanschaffen.

Beweging

Echt het kindje voelen schoppen heb ik nog niet gevoeld, wel voel ik regelmatig een soort van plopjes en klopjes helemaal onderin. Ik weet dat dit mijn darmen niet zijn. Als ik op de fiets zit of bijvoorbeeld iets van de grond moet pakken voelt het alsof ik een voetbal in mijn buik heb zitten. Dit is natuurlijk mijn baarmoeder, ik kan mij niet herinneren dit bij de zwangerschap van Senna te hebben gevoeld.

zwanger

Senna

Senna hoort uiteraard ook in dit rijtje thuis. Voor hem gaat er veel veranderen als zijn nieuwe broertje of zusje wordt geboren. Wij hebben er dan ook bewust voor gekozen hem er vanaf het begin van de zwangerschap bij te betrekken. Daarnaast merkt Senna natuurlijk dat er veranderingen gaande zijn, ook al is het alleen maar dat hij merkt dat ik elke ochtend boven het toilet hang. Senna heeft het regelmatig over de baby en maakt er zijn eigen verhaaltjes van. Zo vertelde hij mij laatst dat als de baby geboren wordt, ik opgehaald word met de ambulance en de ambulance-dokter de baby met een boormachine uit mijn buik haalt. Ik vind het zo lief dat hij er zo mee bezig is. Degene die mij volgen op twitter hebben al gelezen dat Senna mij de vraag stelde wie de baby in mijn buik heeft gestopt. Te lief.

Cravings

Nou, hier kan ik wel een hele blog mee vol schrijven ๐Ÿ˜‰ Hoe kan het ook anders; eten. Ik had altijd het geluk dat ik nooit echt trek had in zoetigheid en dat ik daarom vrijwel altijd redelijk gezond at. Natuurlijk wel eens wat lekkers tussendoor maar over het algemeen snoepte ik vrij weinig. En nu, ja nu snoep ik veel meer. Zelfs wel elke dag. En het gekke is dat ik er wel van baal maar dat dit mij er dan ook weer niet van weerhoudt om te doen. Ik heb zelfs gehad dat ik midden in de nacht opstond voor geitenkaas (hoe erg is dat).

Kwaaltjes

Zo hier en daar vertel ik op mijn blog wel eens iets over kwaaltjes. Zo weten de meesten waarschijnlijk wel dat ik enorm last heb van misselijkheid. In het begin van mijn zwangerschap was het zowel de ochtenden, middagen en nachten. De laatste weken zijn het enkel de ochtenden. De misselijkheid is vrijwel altijd na het wakker worden en het spugen komt daar achteraan. Vaak blijft de misselijkheid in de ochtend en spuug ik nog een aantal keer. Mijn huid is er ook niet beter op geworden en ik slaap slecht. Zo, nu genoeg geklaagd. Ik hoop niet dat jullie mij vinden zeuren, het is nu eenmaal gewoon zo.

Dit was mijn eerste update. Het lijkt mij leuk om af en toe eens te vertellen hoe het met de zwangerschap gaat. Zouden jullie het leuk vinden om meer van dit soort updates te lezen?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al viaย Facebook,ย Bloglovinย ,ย Instagramย en/ofย twitter?

 

 

 

Reacties

 • Linda

  Erg leuk om een update te lezen. En wat een rijke fantasie heeft Senna haha, wat een heerlijk mannetje! Wel hoop ik in de volgende update te lezen dat het spugen minder is geworden ๐Ÿ˜‰

 • Marion

  Ja, ik vind dit heel leuk om te lezen. Van mij mag je regematig een update geven. Bijzonder lijkt me een tweede zwangerschap. Gaat toch weer heel anders dan een eerste. Hoop dat de misselijkheid snel minder gaat worden.

 • Marina

  Leuk om te lezen! Zo blijven we toch een beetje bij.

  Liefs, Marina

 • Loes

  Zeker leuk om te lezen! Fijn om bij te blijven ๐Ÿ™‚

 • Simone

  Leuk om te lezen en vooral fijn dat alles, naast het vervelende spugen natuurlijk, goed gaat. Wat lief ook van Senna, dat hij er al zo mee bezig is!

 • Geertje

  Oh dat spugen herken ik zo…. Bij beide zwangerschappen heel erg lang misselijk geweest!
  Ik dronk ’s ochtends eigenlijk alleen nog maar ranja, zodat het niet zo vies was als het er weer uit kwam!
  Heel stom, maar hielp wel tegen het vieze, want het tegengaan kun je toch niet!
  Hoop voor je dat het snel over is!

 • angelique

  Super leuk om te lezen dus vooral door blijven gaan met ons updates te geven. ๐Ÿ˜‰

 • Cheyenne

  Leuk artikel om te lezen, ik kijk uit naar verdere updates!

 • Stephanie

  Heel leuk om te lezen Sas! Hoop toch niet dat de baby dokter met de boormachine te pas komt;)
  Hopelijk is de misselijkheid snel over… Doe rustig aan vrouwtje!

 • Felicia Rodrigues dos Santos

  Wat een lieve vraag! Zo cute als ze zo jong zijn en nieuwsgierig worden.

 • Sanae

  Super leuk om te lezen. De misselijkheid is wel super vervelend.

 • Gwen

  Dat snoepen, ohhhh zooooooooooooo herkenbaar ๐Ÿ˜‰ En ervan balen, maar toch totaal geen controle over hebben ๐Ÿ˜‰ Laat het, het komt goed erna! Overigens werd het bij mij ietsje minder in het tweede trimester (en weer meer in het derde haha).

 • Manon

  Wat leuk om te lezen ik word binnenkort tante dus ben er ook meer mee bezig dan normaal, ik dacht alleen dat geitenkaas niet zo goed was als je zwanger bent, wil je niet bang maken want ik snap je verslaving helemaal haha, ik weet het ook niet zeker maar misschien even checken ๐Ÿ™‚

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel voor de tip! Ik heb begrepen dat de geitenkaas in de supermarkt wel mag. Als het maar geen rauwmelkse kaas is.

 • Iris

  Een boormachine? Hmm, gelukkig dat het er anders aan toe gaat!

 • Natasja

  Zwanger zijn lijkt me echt leuk (los van de kwaaltjes, hahaha). Fijn dat alles goed gaat met de nieuwe kleine!

 • Priscilla

  Ik vind dit soort stukjes altijd ontzettend leuk om te lezen! Ik heb er ook echt wat aan. Ik hoop dat ik ook de 14 weken mag halen ๐Ÿ™‚ Geniet er lekker van!

 • Nicole

  Ja zeker vaker doen!

 • Bertine

  wat een leuke uitspraken heeft je zoon!

 • Denise

  Ah wat leuk om te lezen zeg! Zo groot als een ei.. ik kan het me bijna niet voorstellen! Ik ben benieuwd naar de volgende updates!

 • Els

  Wat leuk om te lezen. Vaak ook grappig :-)! Ben benieuwd naar de volgende update!

 • marjon

  Jaaa zeker vaker een update geven! Ik ben zelf mama van 1 dochtertje en ik vind het leuk te lezen hoe je nu je tweede zwangerschap ervaart. Wat grappig dat je dan al veel eerder een buikje krijgt. Maar lekker die positiekleding aandoen hoor, zit gewoon super lekker! Geniet van alles!

 • Nelleke

  Jaaa leuk, updates! Ik zie nu al uit naar de volgende. Wat leuk dat je nu al een buikje begint te krijgen. Ooh, dat lijkt me zo leuk. Pronken met een ronde buik (:

 • Tamara

  Naar van de misselijkheid.. en de zoetigheid heeft de baby gewoon nodig dus gewoon aan toegeven ๐Ÿ˜‰

 • Sas

  Wat een leuke update om te lezen. En gelukkig doen ze het niet echt met een boormachine ๐Ÿ˜‰

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.