Persoonlijk: zwangerschapsupdate week 20
21 jan 2015 Mama 18

Persoonlijk: zwangerschapsupdate week 20

Hoi! Het is weer tijd voor een zwangerschapsupdate. Om precies te zijn ben ik momenteel 20 weken zwanger. Ik begin steeds vaker aan mijn conditie te merken dat ik toch wat rustiger aan moet doen en met slapen merk ik dat bepaalde houdingen niet zo fijn meer zijn om te liggen. Aan de hand van verschillende onderwerpen vertel ik je vandaag over hoe het met de zwangerschap gaat. Deze week was trouwens extra spannend voor ons aangezien wij gisteren (dinsdag) ook de 20-weken echo hebben gehad. Lees je mee met deze zwangerschapsupdate?

De Baby

De baby is inmiddels al weer een stuk gegroeid en is 25 cm lang. De baby dobbert lekker rond en neemt af en toe slokjes van het vruchtwater. De baby kan nu steeds beter geluiden van buitenaf waarnemen en kan van sommige geluiden zelfs schrikken.

Schopjes

Het schoppen wordt steeds duidelijker en heftiger. Vincent heeft het nog niet kunnen voelen. Senna daarentegen wel. Toen hij vorige week bij mij op de buik lag begon de baby heel hard te trappelen waarop Senna zei: jij mag mij niet schoppen baby.

Gewicht

Ik ben nu 5 kilo aangekomen. Dit is ietsje meer dan bij de zwangerschap van Senna. Grappig trouwens aangezien ik in deze zwangerschap veel minder trek heb en ik elke dag moet spugen.

Fysiek

Fysiek gaat het prima, alleen moet ik wel heel goed nadenken wat ik doe. Soms lijk ik er even niet goed bij na te denken om vervolgens met rug en buikpijn (harde buiken) op de bank te belanden. Dit gebeurde vorige week bijvoorbeeld toen ik een aanval van schoonmaakwoede kreeg :-).

Kleding

Het liefste draag ik mijn positiespijkerbroek omdat die gewoon erg lekker zit. Verder draag ik lekker veel basic shirtjes en vind ik het ook erg leuk om af en toe met een rokje af te wisselen. Ik vind deze periode van positiekleding overigens erg handig aangezien ik nu niet uit zo veel kleding kan kiezen als normaal 😉

Senna

We praten veel met Senna over de baby en Senna praat er zelf ook over. Of hij het allemaal echt begrijpt kan ik mij niet helemaal voorstellen. Toch lijkt hij zich er wel van bewust te zijn dat alles straks anders wordt.

Een pop hebben we nog niet voor Senna gekocht. Wel begon hij er zelf mee om tegen zijn knuffel Elmo te praten als een baby. Ik heb toen wat hydrofieldoeken, sokken, slofjes en een flesje gepakt en hij speelt nu af en toe met Baby Elmo.

Cravings

Had ik twee weken terug nergens last van, nu is dit grotendeels nog steeds zo. Toch heb ik af en toe eens zin in patat of bijvoorbeeld chips. Toch komt dit niet super veel voor en geniet ik in de avond nog steeds van mijn bakje gesneden paprika en bleekselderij. Of van een appel en een banaan! 😀

Kwaaltjes

Wat dit onderwerp betreft is er nog niets veranderd helaas. Spugen check, moe check, slecht slapen check.

20-weken echo

Gisteren (dinsdag) hebben we de 20-weken echo gehad. Om bepaalde medische redenen was het wel even spannend maar alles is helemaal goed gekeurd! Bijzonder hoe ze zo veel via een echo kunnen waarnemen. We hebben uitgebreid alles kunnen zien, van hersentjes tot teentjes. Het zag er allemaal prima uit en we weten ook het geslacht van het kindje. Wij kiezen er voor om eerst onze familie en vrienden het geslacht te vertellen en daarna zal ik het hier op mijn blog en Instagram vertellen.

Leuk dat je hebt meegelezen. Tot de volgende update!

Jongen of een meisje, wat denk jij?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via Facebook, Bloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Gwen

  Ik switch weer; jongen!

 • Marina

  Leuk om je te lezen! Ik gok op een meisje.

  Liefs, Marina

 • Nina Simplynspecial

  Fijn om te lezen dat alles goed gaat! Ik gok toch een jongen, volgens mij ben jij een jongensmama!

 • Diana Carlton

  Wat fijn dat de 20 weken echo goed was! Ik gok op een dochter!

 • Whitney

  Oh Senna, hihi wat lief. Echt vervelend dat je nog zo moet spugen, gelukkig val je er niet van af. En 20 weken echo was top! Heel fijn. De helft zit er op. Oke ik ben niet van het geslachtsraden/voorkeur maar heb even heeel goed gekeken naar de echo en denk dat het een jongen is.

 • Milou

  Wat leuk die updates en wat ontzettend fijn dat alles goed is. Ik denk dat het een meisje wordt!

 • beautifulday4makeup

  Wat een leuke update! Superleuk om te lezen dat Senna knuffelbaby Elmo heeft:p

 • angelique

  Wat fijn dat ze het zo goed doet en ja ik zeg ze want ik denk dat jullie een meisje gaan krijgen

 • Martina

  Fijn dat alles goed was met de kleine, ik gok een meisje!

 • Linda

  Oooooh wat leuk dat jullie al weten of Senna een broertje of een zusje krijgt! Zal het een meisje worden waar jij straks heerlijk mee kan tutten? 🙂 Fijn dat alles in orde is, zeker omdat je nog slecht slaapt en je eten eruit gooit.. Op naar de volgende echo, wat zijn dat mooie mijlpalen

 • Jenn

  Leuk om je update te lezen!

 • Iris

  Normaalgesproken zou ik zeggen: “Als het maar gezond is”. Nu je dat al weet, vraag ik me toch echt af of het nu een jongen of een meisje is…

 • Marion

  Meisje!!!!

 • Evelien

  Je weet het goed spannend te houden! Maar groot gelijk dat je het eerst je naaste omgeving verteld, voordat je het via je blog deelt. Ik ben benieuwd!

 • Mandy

  super leuk om dit weer te lezen en zo op de hoogte te blijven van je zwangerschap.

 • Manon

  Fijn dat alles zo goed gaat. Ja het zal even wennen zijn voor Senna, maar ik denk dat hij het zo heel leuk vind. Vervelend zeg dat spugen! Ik gok ehmmmmm…… ik denk een jongetje.

 • Isabel Cristina

  Wat fijn om te lezen dat alles goed gaat met de kleine! Ik heb het gevoel dat het een meisje word. Ben erg benieuwd!

 • annouska

  Leuk om te lezen, alleen jammer dat je zoveel last heb van kwaaltjes :(.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.