Zwangerschapsupdate week 26
3 mrt 2015 Overige 12

Zwangerschapsupdate week 26

Hoi! Om de twee weken geef ik een zwangerschapsupdate waarin ik vertel ik aan de hand van verschillende onderwerpen hoe het met de zwangerschap gaat. Zo vertel ik bijvoorbeeld over de baby zelf maar ook over kwaaltjes en mijn zoontje Senna. Ook vertel ik vandaag over hoe ik de baby in de buik voel liggen en dat we wederom een stuit vermoeden. Inmiddels zit ik in week 26 en komt het allemaal steeds meer dichterbij. Over drie maanden zal zeer waarschijnlijk ons meisje er al zijn! Lees je mee?

De Baby

Vorige week voelde ik heel duidelijk een hoofdje liggen onder mijn ribben. Dat ik zo zeker weet dat dit het hoofdje is, is omdat Senna op precies dezelfde manier in mijn buik lag. Een stuitligging dus. Nu kan het nog veranderen en stiekem is dat ook wat ik hoop, maar ik weet dat de kans vrij klein is. Ik lag namelijk bij mijn moeder in haar buik op precies dezelfde manier. Bij de zwangerschap van Senna heeft de gyneacoloog ook aangegeven dat de kans groot is een tweede stuitligging te krijgen omdat, naar wat het lijkt, mijn bekken te smal zijn. De baby heeft daarom geen ruimte om met het hoofdje naar beneden te liggen.

Schopjes

Ze zeggen dat een baby heel veel in de buik slaapt. Zoveel als onze baby beweegt kan ik mij dit bijna niet voorstellen. Het lijkt vaak alsof ze de hele dag wakker is en alle kanten op beweegt. Zoals ik eerder vertelde voelen we de baby goed bij mijn navel bewegen. Op een plek rechts van mijn navel voel ik ook vaak iets goed bewegen en ik heb het vermoeden dat het de handjes zijn.

Gewicht

Ik lijk ietsjes te zijn afgevallen, maar dit is niet verontrustend. Ik weeg nu 61 kilo.

zwangerschap

Fysiek

Toen ik van de week de was aan het strijken was zag ik opeens allemaal sterretjes en moest ik toch tot de conclusie komen dat ik snel te veel dingen doe. Ik vind het soms heel lastig om steeds te bedenken dat ik bepaalde dingen in mindere mate zou moeten doen en meer rust zou moeten nemen. Op zulke momenten voel ik me echt even een hele oude vrouw.

Voorbereidingen

Elke week proberen we iets in het huis te doen om ons voor te bereiden op de komst van de baby. We lopen weliswaar een beetje achter op schema maar we doen ons best. De kamer waar Senna zijn kamer komt is bijna helemaal leeg. Vrijwel alleen de kledingkast van Vincent en mij moet eruit en nog wat kleine dingen. Als de kledingkast er uit is kunnen we beginnen met de inrichting. De kamer die nu van Senna is wordt van de baby. Aan die kamer hoeft bijna niets te worden gedaan. Alles is geverfd en de meubels zijn er al. Wel willen we het nog leuk inrichten met leuke spulletjes etc.

Senna

Senna zingt graag liedjes voor de baby en het lievelingsliedje die hij dan zingt is “opa bakkebaard”. Echt voelen kan hij de baby nog niet omdat hij daar te ongeduldig voor is en ook omdat hij natuurlijk niet weet wat hij precies moet voelen. We proberen Senna bij heel veel te betrekken en hem ook voor te bereiden dat hij straks een nieuwe kamer krijgt. De kamer die hij krijgt is heel groot en dat vindt hij super leuk!

Kwaaltjes

Zoals ik eerder vertelde ben ik ziek tijdens mijn zwangerschap. Veel kwaaltjes lijken daar dan ook vandaan te komen. Wat ik de laatste tijd ook heel erg merk is dat ik nog slechter slaap. Het is nu alleen anders: eerder kon ik niet in slaap komen en bleef ik maar piekeren. En nu word ik in de nacht klaarwakker en kan ik niet meer in slaap komen. Nog een kwaaltje: het gevoel hebben dat je ontzettend nodig moet plassen en vervolgens tien minuten wachten op een paar druppeltjes.

Zijn er nog specifieke onderwerpen die je leuk vindt om terug te lezen in een update?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Neeltje

  Oe dat laatste klinkt wel erg als een blaasontsteking. Zal je vast al bedacht hebben, maar al op getest? Verder heel herkenbaar 🙂 leuk om je update te lezen…
  En is het een opluchting nu je het artikel over prenatale depressie hebt geschreven?

  • Saskia Hardeman

   Hoi Neeltje, ik denk zelf niet aan een blaasontsteking omdat dit iets anders voelt. Bij mijn zoontje had ik ook aan het einde dat ik continue naar de wc moest doordat mijn zoontje op mijn blaas lag 🙂

   Het blijft moeilijk om over prenatale depressie te praten maar dit komt vooral omdat ik er nog midden in zit. Ik ben wel heel blij anderen met mijn verhaal te kunnen helpen en ik hoop daarmee een (heel klein) stukje van het taboe te doorbreken.

   • Neeltje

    Jaa precies heel goed. Jij draagt je steentje bij!

    Snap ’t hoor. Alleen ik had laatst ook blaasontsteking en die voelde wel echt anders dan in niet-zwangere toestand (geen pijn of brandend gevoel oid, alleen aandrang.. Een soort constante druk). Dus zou zeggen als het blijft of iets erger wordt, beter even testen 🙂

    En je bent idd mooi zwanger!!

    • Saskia Hardeman

     Dankjewel! Ja klopt hoor dat blaasontsteking anders voelt tijdens zwangerschap. Ik ga het in ieder geval in de gaten houden! Xx

 • Liset - Beautydagboek

  Leuk om weer een nieuwe update te lezen! Vervelend voor je dat de baby in een stuit ligt, betekent dit dan ook dat je via een keizersnede zult moeten bevallen? Wat lief dat Senna liedjes zingt, Opa Bakkebaard is ook het favo liedje van mijn dochter ;).

  • Saskia Hardeman

   Als het zo blijft zal ik inderdaad weer een keizersnede krijgen. Bij mijn zoontje heb ik dit ook gehad. Haha wat leuk dat jouw dochtertje hetzelfde lievelingsliedje heeft! 🙂

 • angelique

  Super leuk om te lezen en wat heb je toch een prachtige buik!

 • Naomi

  Hele leuke update om zo te lezen! Je bent echt zo mooi zwanger

  xx naomi

 • Rosanne

  Aah Senna kan volgens mij niet wachten op de baby hihi. Ah vervelend dat je last hebt van kwaaltjes. liefs

 • Iris

  Doe het rustig aan!

 • Manon

  Ondanks dat ik het niet weet hoe zwager zijn voelt, vind ik dit super om te lezen!

 • beautifulday4makeup

  Wat lief dat de Senna voor de baby zingt

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.