Zelf hamburgers maken (makkelijk én snel)
26 jul 2016 Lifestyle Recepten 6

Zelf hamburgers maken (makkelijk én snel)

Ik ben geen keukenprinses. Ik ben al lang blij als ik een maaltijd op tafel kan krijgen dat niet aangebrand is, en waar mijn man en kindjes lekker van kunnen eten. Zo nu en dan vind ik het leuk om wat lekkers op tafel te zetten wat ook nog eens gemakkelijk is en waar voldoende groente in of bij verwerkt zit. Deze hamburgers zijn bijvoorbeeld echt een favoriet bij ons thuis!

Vorige week plaatste ik mijn eerste recept online: makkelijke pasta salade. Deze werd zó veel bekeken dat ik het wel aandurf om weer een recept te plaatsen. Want eigenlijk vind ik dat best leuk.

Wist je dat het maken van hamburgers eigenlijk heel erg makkelijk is? Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en het staat binnen vijftien á twintig minuten op tafel. Ideaal voor avondjes wanneer je eens geen zin hebt om te koken of wanneer er haast is!

Zelf hamburgers maken ingrediënten

Voor zes hamburgers heb je nodig:

500 gram (mager) rundergehakt

1 ui

1 teen knoflook

1 theelepel mosterd

1 beschuit of paneermeel

Worcestersauce

Peper en zout

Olijfolie

6 (bruine) bollen

Om erbij te serveren (optioneel):

Wij serveren er zelf altijd nog wat schaaltjes met groente bij zodat iedereen kan pakken wat hij of zij lekker vindt! Onderstaande eten wij er graag bij maar je kan er ook voor kiezen om er bijvoorbeeld paprika of ui bij te serveren.

Tomaten

Komkommer

Sla

Augurken

Saus: ketchup, mosterd en/of mayonaise.

Zelf hamburger maken

Zelf hamburgers maken bereiding

 • Snijd de ui in kleine snippertjes en doe dit ook met de knoflook
 • Voeg de ui en knoflook toe aan het gehakt en meng het met elkaar
 • Doe er een theelepel mosterd bij en twee eetlepels worcestersauce
 • Voeg peper en zout toe
 • Meng alles goed
 • Doe er naar inzicht een verkruimeld beschuit of paneermeel bij
 • Goed kneden, en maak er zes gehaktballen van (kijk hierbij ook naar de grootte van het brood dat je gebruikt)
 • Olijfolie in de pan heet laten worden
 • Gehaktballen in de pan en even platdrukken zodat het hamburgers worden
 • Draai de hamburgers en bak ze ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn
 • Serveer ze op een bolletje en klaar!

Zelf hamburger maken

Zelf hamburger maken

De kinderen vinden dit eten echt heerlijk. Extra leuk vinden ze dat ze zelf mogen kiezen wat ze erbij willen. Op bovenstaande foto zie je maar drie groenten die wij erbij hebben geserveerd maar soms maken we het ook uitgebreider. Als er bijvoorbeeld gasten komen eten is het super leuk en gezellig om heel veel keuze te hebben!

Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt en of je zelf weleens hamburgers maakt? Gebruik jij ongeveer dezelfde ingrediënten of maak je het heel anders klaar? Laat je reactie achter in de comments, ik ben heel erg benieuwd!

Eet jij graag hamburgers?

handtekening-saskia

Volg jij mij al via,YoutubeBloglovin , FacebookInstagram en/of twitter?

Reacties

 • Linda

  Oh lekker! Maak wel geregeld hamburgers, maar dan wel een stuk simpeler. Gewoon mager rundergehakt (vaak zelfs zonder kruiden) zout/zwarte peper/paprikapoeder/knoflookpoeder. Gebakken uitje, cheddar en mayo, ketchup of curry. Soms met ontbijtspek, tomaat, gebakken eitje

 • Vlijtig Liesje

  Ik houd van hamburgers en maak ze ook graag zelf. Bij de Action heb ik zo’n handige hamburgerpers gekocht, waardoor ze er nog echt uitzien ook.

 • 2momZS || Maria

  Ziet er lekker uit!! Ik maak ook weleens hamburgers zelf, doe er alleen 1 eetlepel ketchup bij ipv worchestersaus.

 • Melike

  Serieus als ik geen zin heb om te koken dan is dit mijn eten. Ik moet me nog even bedenken wat ik vanavond ga eten haha! Zelf doe ik er trouwens altijd kaas op.

 • Nesrin

  Leuk dat je weer een recept deelt! Het ziet er heerlijk uit.

 • Iris

  Wat ook megalekker is, zijn van die verse, harde pompoenbroodjes bij de supermarkt vandaan. Op de (vega)burger leg ik dan ook nog een ananasring en een plakje cheddarkaas. Rucola erbij, tomaat, komkommer, curry: top.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.