Recept: Makkelijke pasta salade
19 jul 2016 Lifestyle Recepten 13

Recept: Makkelijke pasta salade

Eindelijk is het  warme weer in ons land gekomen. Met dit warme weer vind ik het vaak te warm om te koken maar als moeder moet ik toch een redelijk gezonde maaltijd op tafel zien te krijgen. De pasta salade die ik jullie vandaag laat zien moest ik wel echt delen. Want het is zo makkelijk én mijn kinderen zijn er dól op! Ik deel vandaag dus deze makkelijke pasta salade waarvan ik bijna zeker weet dat (bijna) iedereen het lekker zal vinden!

Deze salade aten wij vroeger bij ons thuis al met warme dagen en ik weet nog hoe lekker ik het altijd vond. Nu met mijn eigen kindjes eten wij het ook regelmatig en ik kan vertellen dat dit ongeveer het enige eten is waar Senna wel een heel bordje -zonder zeuren- van op kan. Ook Sophia is er dol op, maar zij is dan al een vrij makkelijke eter. Eerder deelde ik al met jullie een artikel met 10 tips tegen de hitte, en eigenlijk hoort deze salade daar ook in thuis, gewoon omdat het ideaal is tijdens de hete dagen. Maar goed, een makkelijke pasta salade die binnen een handomdraai op tafel staat en die ook nog eens erg lekker is! Hieronder de beschrijving en wat je nodig hebt om deze salade op tafel te zetten!

Ingrediënten makkelijke pasta salade

500 gram pasta (ik gebruik het liefste macaroni boogjes)

1 blikje Smac (of andere boterhamworst)

Augurken

Zilveruitjes

3 eieren

10 cherry tomaten

Komkommer

4 eetlepels Slasaus

Makkelijke pastasalade

Bereiden makkelijke pasta salade

Het klaarmaken van deze pasta salade is zoals ik al zei: heel erg gemakkelijk. Kook de macaroni en koel deze na het koken af. Wat ik zelf vaak doe is de macaroni afgieten en daarna in koud water zetten. Even laten staan en wederom afgieten. Daarna kan de gesneden smac, gesneden augurken, zilveruitjes, gesneden eieren, gesneden tomaatjes, gesneden komkommer en de slasaus erdoorheen gedaan worden. Even mengen en klaar! Kind kan de was doen.

Je kan overigens de ingrediënten helemaal zelf invullen. Bovenstaand is hoe ik het zelf meestal klaar maak maar als je bijvoorbeeld heel erg veel houdt van tomaten kan je er gemakkelijk nog veel meer toevoegen. Of als je er niet van houdt, minder. Ik kijk vaak ook een beetje naar wat ik in huis heb en voeg dit toe aan de salade. Een beetje mix ’n match dus!

Makkelijke pastasalade

Makkelijke pastasalade

Gezond eten met het warme weer

Zoals ik al vertelde is het bij ons een groot succes! Sophia duikt altijd echt haar bord in om alles maarte kunnen eten . Ik zorg er in ieder geval altijd voor dat ik smac, augurken en macaroni in huis heb. Daar kom ik al een heel eind mee. Met het warme weer is het zo gemakkelijk om een gezonde maaltijd over te slaan en iets ongezonds te eten zoals fastfood. Maar met dit recept kan je een salade net zo gezond maken als je zelf wilt! Voeg gewoon extra groentes toe voor extra vitamines!

Sorry dat de foto;s niet helemaal fotogeniek zijn, eten vind ik nog niet zo gemakkelijk om te fotograferen. 

Ik ben heel erg benieuwd of je zelf ook wel eens een pasta salade maakt. Óf dat je misschien een andere tip hebt voor een gemakkelijke maaltijd tijdens de warme dagen. Laat je reactie achter in de comments, ik ben heel erg benieuwd!

Wat eet jij het liefste met het warme weer? 

handtekening-saskia

Volg jij mij al via,YoutubeBloglovin , FacebookInstagram en/of twitter?

Reacties

 • simpel, met een snufje liefde

  ziet er lekker uit!

 • Sandra

  Dat ziet er heerlijk uit zeg! Als het warm is eet ik liever ook geen warm eten, maar gewoon sla met gekookte kip of iets dergelijks.

 • Marijke

  Ben gek op pastasalades! Er komt deze week bij mij ook weer een lekker makkelijk recept online. Zo makkelijk en snel. Die van jouw ziet er ook goed uit hoor!

 • Celine

  Dit ziet er lekker uit en erg makkelijk! En de foto’s zien er goed uit hoor. Liefs, Celine

 • Vlijtig Liesje

  Het is inderdaad vaak te warm om te koken. Deze salade lijkt me lekker hartig. Bedankt voor de tip.

 • Iris

  Pastasalade is inderdaad top voor dit weer. Restjes kunnen ook meteen dienstdoen als lunch voor de volgende dag.

 • Marieke

  Ik was me al aan het bedenken wat we vanavond weer zouden gaan eten en toen zag ik jouw berichtje voorbij komen… Nu weet ik het 🙂 Dank je Saskia!!

 • Joyce

  Klinkt goed! Ga ik een keer proberen.
  Ik maak meestal pasta salade met wokkels, augurk, uitje, zongedroogde tomaten, hamblokjes. En als sausje mosterd/yoghurt mengen. Ook erg lekker en makkelijk!

 • Leonie

  Ik ben gek op pasta-salades met warm weer! Wij eten het graag met kip of tonijn erbij:)

 • Sandra

  Salades eet ik ook het liefst met warm weer! Is toch wel het lekkerst en ook leker fris. Ik ben gek op salade met tonijn, met feta, bieten of gegrilde groenten. Jum!

 • Naomi

  Oohhh lekker… Maar welke saus gebruik of maak je?!
  Groetjes

  • Saskia Hardeman

   slasaus 🙂

 • Gea

  Zeker een simpel gerecht! Lijkt mij wel lekker, mijn moeder deed ook altijd snack door de macaroni vroeger haha 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.