Recepten

Ons weekmenu voor aankomende week!
10 jan 2019 Mama 6

Ons weekmenu voor aankomende week!

Qua video’s wordt er ontzettend veel aangevraagd of ik weer eens een kookvideo met ons weekmenu wil gaan opnemen. Nu is een dergelijke video voor youtube best heel veel werk, maar wil ik dit zeker wel weer eens gaan doen. Het staat op de planning ieder geval. Wat ik voor nu wel even leuk vind is om ons weekmenu te delen met jullie. Wellicht zorgt dit voor wat inspiratie! Lees je mee? Lees meer..


Tip: Gratis boodschappen (Doe Maar Lekker Duurzaam)
6 nov 2018 Lifestyle 5

Tip: Gratis boodschappen (Doe Maar Lekker Duurzaam)

Onlangs kreeg ik de vraag of ik mee wilde doen met een campagne welke geheel in het teken staat van duurzaam eten. Ja! dacht ik, daar kan ik absoluut geen nee tegen zeggen. Zoals jullie weten eten wij (ik smokkel soms een heel klein beetje) vegetarisch. En dit bevalt ons goed. Daarnaast zijn wij als gezin bewust bezig met duurzaamheid. Dus: ik kan niet anders dan mijn steentje bijdragen door ook aan jullie wat meer te vertellen over duurzaam eten. Én ik heb nog een leuke tip voor jullie. Alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij krijgen binnenkort namelijk een kaart in de bus waarmee zij zelf een duurzamere maaltijd kunnen kopen. Naast dat ik jullie natuurlijk meer vertel over deze actie, heb ik een heeeeeerlijk vegetarische preischotel voor jullie.  Lees meer..


Tips voor een gezonde BBQ
1 jul 2018 Lifestyle 1

Tips voor een gezonde BBQ

Nu de zomer is aangebroken en er zelfs een hittegolf aan schijnt te komen zal de bbq massaal worden aangestoken. Ook bij ons thuis vinden we het gezellig (en makkelijk) om de bbq aan te steken en doen wij dit regelmatig. Om te voorkomen dat het een hele ongezonde bedoening wordt let ik er wel op wat ik op tafel zet. Het liefste houd ik het zo gezond mogelijk en ik deel vandaag mijn tips voor een gezonde bbq. Lees meer..


Recept: Pompoensoep (en handige tip!)
17 jan 2018 Lifestyle 3

Recept: Pompoensoep (en handige tip!)

Wij eten redelijk veel soep. Het is makkelijk en de kinderen eten het vaak heel gemakkelijk. De soep die ik het liefste maak is groentesoep, erwtensoep en pompoensoep. Vooral die laatste dacht ik van dat het heel erg veel werk en lastig zou zijn maar wanneer je de juiste ingrediënten hebt valt dit heel erg mee en is het juist makkelijk! Lees meer..


3x Lekkerste recepten met spitskool
9 jan 2018 Lifestyle 1

3x Lekkerste recepten met spitskool

Een tijd geleden wilde ik eens een andere groente eten dan de groenten die wij gewend zijn. Bonen, wortels en spinazie zijn groenten die hier bijna wekelijks wel voorbijkomen, en het was tijd voor iets nieuws. Na een beetje rondkijken kwam ik uit op Spitskool. Enthousiast kocht ik er een, alleen toen ik naar huis liep vroeg ik mij af ik hoe ik dit klaar moest maken. En het leuke is: via instagram schoten jullie mij massaal te hulp! Lees meer..


Review: Koopmans Oviebollen (oliebollen uit de oven)
28 dec 2017 Lifestyle 6

Review: Koopmans Oviebollen (oliebollen uit de oven)

Het is een trend dat alles wat normaal gesproken in de frituur wordt gemaakt, ook in de oven klaargemaakt kan worden. Wij hebben in huis helemaal geen frituurpan dus wanneer er in de oven gebakken kan worden vind ik dit alleen maar leuk. Toen ik dan ook de Koopmans Oviebollen voor het eerst zag kon ik niet anders dan heel nieuwsgierig worden! Lees meer..


Recept: bananenflappen (quick tip)
28 nov 2017 Lifestyle 5

Recept: bananenflappen (quick tip)

In de herfst en de winter krijg ik altijd weer zin om wat vaker in de keuken te staan. Met name in de middagen heb ik zin om mijn kindjes te verrassen met iets lekker warms. Appelflappen doen het hier in huis heel erg goed. Omdat mijn kinderen ook dol zijn op bananen wilde ik hen eens iets anders geven: namelijk bananenflappen. Deze bananenflappen vielen zelfs zo goed in de smaak dat ik direct maar het recept met jullie deel! Lees meer..


Recept: Makkelijke Nacho Ovenschotel
26 jul 2017 Lifestyle 6

Recept: Makkelijke Nacho Ovenschotel

Naast dat ik probeer om gevarieerd en gezond eten op tafel te zetten houd ik er  ook heel erg van om iets gemakkelijks én lekkers op tafel te zetten. Sommige gerechten lijken direct heel ongezond maar kan je een stuk gezonder maken door er heel veel groenten aan toe te voegen. Zoals bij deze Nacho ovenschotel bijvoorbeeld.  Lees meer..


Zomerdrankje: Hugo (lekker drankje voor bij de BBQ!)
19 jul 2017 4

Zomerdrankje: Hugo (lekker drankje voor bij de BBQ!)

Ik was onlangs bij een bbq waar er volop een heerlijk drankje genaamd Hugo geschonken werd. Internet leerde mij dat het een vrij oud drankje is en dat het vooral in 2014 ongekend populair was. Toch vond ik het drankje zo lekker dat ik het een plekje op mijn blog wel waard vind! Lees meer..