Recepten

5x MAKKELIJKE TIPS VOOR AVONDETEN! (KIDSPROOF)
25 mei 2021 Mama 1

5x MAKKELIJKE TIPS VOOR AVONDETEN! (KIDSPROOF)

Het avondeten.. Altijd wel een ding hier in huis. Wellicht dat ik er nog eens een aparte blog over schrijf, maar wij hebben altijd periodes van een kind dat wel goed eet, en een kind dat niet goed eet. Is dat herkenbaar? 😉 Hoe dan ook, ik vind het altijd lastig om weer iets lekkers en gezonds op tafel te zetten. Toch heb ik een aantal makkelijke tips voor avondeten en deel deze met jullie! Lees meer..


3 x makkelijke maaltijden tijdens de warmte (ook voor kids!!)
21 mei 2020 Mama 1

3 x makkelijke maaltijden tijdens de warmte (ook voor kids!!)

Ik weet niet hoe het met jullie zit.. Maar tijdens de warmte heb ik persoonlijk geen zin om een uur in de keuken te staan. Veel te warm. En toch is het als moeder belangrijk om een lekkere en voedzame maaltijd op tafel te zetten.. Ik deel vandaag 3 x makkelijke maaltijden tijdens de warmte, gemakkelijk en snel! Lees meer..


Recept: Gezond Babytaartje voor baby’s eerste verjaardag!
18 jul 2019 Mama 5

Recept: Gezond Babytaartje voor baby’s eerste verjaardag!

Mijn telefoon lichtte op en als in een reflex keek ik op het scherm. Ik had een nieuw bericht ontvangen van iemand die ik wel eens op verjaardagen van een wederzijdse kennis zag. Er stond: “Binnenkort wordt mijn dochter 1 jaar. Heb jij misschien een suggestie voor een gezond babytaartje? Ik wil haar niet vol stoppen met kleurstoffen en suiker”. De receptenradar in mijn hoofd begon meteen te draaien! Lees meer..


Afvallen: Tips voor een gezonde BBQ
28 jun 2019 Lifestyle 1

Afvallen: Tips voor een gezonde BBQ

Nu de zomer is aangebroken en zal de bbq massaal worden aangestoken. Ook bij ons thuis vinden we het gezellig (en makkelijk) om de bbq aan te steken en doen wij dit regelmatig. Om te voorkomen dat het een hele ongezonde bedoening wordt (bijvoorbeeld als je wil afvallen of op gewicht wil blijven) let ik er wel op wat ik op tafel zet. Het liefste houd ik het zo gezond mogelijk en ik deel vandaag mijn tips voor een gezonde bbq. Lees meer..


Ons weekmenu voor aankomende week!
10 jan 2019 Mama 6

Ons weekmenu voor aankomende week!

Qua video’s wordt er ontzettend veel aangevraagd of ik weer eens een kookvideo met ons weekmenu wil gaan opnemen. Nu is een dergelijke video voor youtube best heel veel werk, maar wil ik dit zeker wel weer eens gaan doen. Het staat op de planning ieder geval. Wat ik voor nu wel even leuk vind is om ons weekmenu te delen met jullie. Wellicht zorgt dit voor wat inspiratie! Lees je mee? Lees meer..


Tip: Gratis boodschappen (Doe Maar Lekker Duurzaam)
6 nov 2018 Lifestyle 6

Tip: Gratis boodschappen (Doe Maar Lekker Duurzaam)

Onlangs kreeg ik de vraag of ik mee wilde doen met een campagne welke geheel in het teken staat van duurzaam eten. Ja! dacht ik, daar kan ik absoluut geen nee tegen zeggen. Zoals jullie weten eten wij (ik smokkel soms een heel klein beetje) vegetarisch. En dit bevalt ons goed. Daarnaast zijn wij als gezin bewust bezig met duurzaamheid. Dus: ik kan niet anders dan mijn steentje bijdragen door ook aan jullie wat meer te vertellen over duurzaam eten. Én ik heb nog een leuke tip voor jullie. Alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij krijgen binnenkort namelijk een kaart in de bus waarmee zij zelf een duurzamere maaltijd kunnen kopen. Naast dat ik jullie natuurlijk meer vertel over deze actie, heb ik een heeeeeerlijk vegetarische preischotel voor jullie.  Lees meer..


Recept: Pompoensoep (en handige tip!)
17 jan 2018 Lifestyle 3

Recept: Pompoensoep (en handige tip!)

Wij eten redelijk veel soep. Het is makkelijk en de kinderen eten het vaak heel gemakkelijk. De soep die ik het liefste maak is groentesoep, erwtensoep en pompoensoep. Vooral die laatste dacht ik van dat het heel erg veel werk en lastig zou zijn maar wanneer je de juiste ingrediënten hebt valt dit heel erg mee en is het juist makkelijk! Lees meer..