Maaltijden weekschema
16 aug 2016 Lifestyle 25

Maaltijden weekschema

Ik weet zeker dat anderen dit zullen herkennen: het in de ochtend al afvragen wat er in de avond (of ons geval middag) op tafel moet komen te staan. Zelf vind ik dit soms een hele uitdaging en opgave om weer iets lekkers te verzinnen dat iedereen ook lekker vind. 

Slechte eter

Senna heeft een periode gehad dat hij ónwijs slecht at. Gelukkig is dit weer aan het bijtrekken en heb ik twee kids die redelijk eten. Sophia moet natuurlijk nog wennen aan veel smaakjes en heel soms pak ik er voor het gemak even een potje bij, maar over het algemeen heb ik zeker niet te klagen. Ik weet namelijk nog toen Senna slecht at. Wat kan dat frustrerend zijn als je kindje niet goed wil eten en je van alles uit de kast moet toveren om maar een iniminie hapje naar binnen te krijgen.

Wat eten we vandaag

Maar goed. Misschien dat je nog die reclame kent met “wat eten we vandaag” dat is wat ik mij een hele lange tijd elke dag afvroeg. Nu ben ik gezegend met een man die een hele tijd het koken voor zijn rekening nam, maar ik merk dat ik het de laatste tijd zelf weer graag wil doen. Hoe dan ook, was ik altijd wel degene die moest bedenken wat er op tafel kwam omdat er anders frikandellen met soep (of iets in die trant) op tafel zou komen te staan. Vaak ging ik gewoon naar de winkel en besloot ik ter plekke wat wij wilden gaan eten. Favorieten hier in huis zijn onder andere salade met biefstuk, risotto, pasta en soepen. Een nadeel van deze manier is dat ik altijd met veel te veel spullen thuiskwam en dit gewoon niet handig is. Sinds een paar weken maak ik om die reden een wekelijkse lijst met daarop de gerechten die wij eten.

diner

Warme maaltijd tussen de middag

Misschien dat je het nog weet dat ik schreef over het feit dat wij zo veel mogelijk tussen de middag warm eten. Ik vind dit een ontzettend fijne manier en wij blijven dit vooralsnog doen. Nu gaat er binnenkort wel iets veranderen aan de werksituatie van Vincent en ik weet niet hoe dat zal gaan. Alleen zullen we de dagen dat hij wel thuis werkt zeker de middagen warm koken.

Maaltijden weekschema

Het leek mij leuk om zo nu en dan een maaltijden weekschema met jullie te gaan delen. Ik vind het zelf namelijk onwijs leuk om dit op foodblogs en dergelijke te lezen. Het is gewoon inspirerend om te zien hoe anderen hun maaltijden bereiden en wat zij zoal eten. Ik moet zeggen dat ik nog niet precies weet hoe ik dit ga vormgeven. Vooralsnog denk ik dat ik zo nu en dan gewoon van een hele week een foto maak van onze maaltijden en deze met jullie zal delen.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn idee vinden! Vinden jullie het ook zo leuk om bij anderen te kijken wat zij zoal bereiden voor de maaltijden? Ik ben heel benieuwd! Laat je reactie achter in de comments, ik lees het erg graag!

handtekening-saskia
Volg jij mij al via,YoutubeBloglovin , FacebookInstagram en/of twitter?

Reacties

 • Cindy - levenalsmama.nl

  Leuk idee, altijd leuk om misschien weer eens wat nieuwe en lekkere ideeën op te doen. Ik vind het zelf ook altijd lastig om weer te bedenken wat we allemaal zullen gaan eten.

 • Maria || 2momZS

  Ja leuk! Ik ga ook altijd na werk naar de supermarkt, koop veel te veel en aan de einde van de week moet ik het weer weggooien, heel zonde!

  • Saskia Hardeman

   Ja dat was hier inderdaad ook het geval 🙁 Nu met de schema’s gaat het echt veel beter!

 • simpel, met een snufje liefde

  Ik maak ook al jaren weekschema’s voor mijn gerechten. Vind het super fijn. Ik ben benieuwd naar jouw weekmenu’s. Wie weet kan ik er zo af en toe nog iets van gebruiken als ik even inspiratieloos ben.

  • Saskia Hardeman

   Het artikel komt eraan 🙂 Ik heb het een weekje bijgehouden, ik denk dat het volgende week ergens online komt!

 • Sandra

  Dat lijkt me heel erg leuk! Tussen de middag warm, heb je dan niet ’s avonds heel veel trek?

  • Saskia Hardeman

   Nee, dat dacht ik in eerste instantie ook, maar dat is helemaal niet zo 🙂

 • Gitte Brouwer

  Dat doen wij ook! Al is het geen schema, maar meer en post-it op koelkast, het idee is hetzelfde! Ikben wel erg benieiwd naar je weekmenu’s want ben zelf heeeeel vaak inspiratieloos!

  • Saskia Hardeman

   Hihi het idee is hetzelfde. Van de week lag er hier ook een vodje op tafel met het schema 😀

 • -N | Mommies Life

  Ja leuk! Ik vind dat ook altijd interessant om te lezen!

  • Saskia Hardeman

   Top, komt eraan!

 • Vlijtig Liesje

  Ik maak altijd een weekmenu, zodat ik door de week niet hoef te bedenken wat ik moet maken. Wij eten op woensdag ook tussen de middag warm. Dat is nog een overblijfsel van de vrije woensdagmiddag.

 • Sandra

  Ja, leuk! Vind het altijd wel interessant om te zien wat anderen eten in een week. Ik zeg doen! 🙂
  Mijn neefje is een hele slechte eter. Niet dat hij niks lust, maar hij wil gewoon niet eten. De dokter zei tegen kijn zus dat een kind vanzelf wel gaat eten als het honger heeft, dus dat je je geen zorgen hoeft te maken. Het komt vanzelf wel goed zei hij. Zolang je maar niet alleen maar ‘lekkers’ geeft in plaats van avondeten of brood. Gelukkig eet Senna inmiddels alweer wat beter, maar kan mij voorstellen dat het wel naar is als je kind niet eet…

  • Saskia Hardeman

   Wij maken er indd ook geen strijd van. En brood in plaats van een maaltijd begin ik inderdaad niet aan, ik ken die Senna van mij goed genoeg 😉

 • Lilian

  Ja leuk idee! Ik ben namelijk ook vaak inspiratieloos en vind het moeilijk om dag in dag uit weer iets te bedenken, misschien heb jij nog wel leuke ideeën.

  • Saskia Hardeman

   Ik hoop dat ik je misschien wat kan inspireren! Het artikel komt volgende week online 🙂

 • Iris

  Dat lijkt me zeker leuk om te lezen, kan ik meteen wat inspiratie opdoen. Ik eet ook ’s middags warm en het enige nadeel daaraan vind ik dat je minder lang kunt nadenken over wat je die dag wilt eten :p

 • Daar moet ik mij nu ook eens echt aan zetten. Zo’n weekschema zou het mij inderdaad in de week wat makkelijker maken. Dus kom maar op met inspiratie voor makkelijke en lekkere snel-klaar-gerechten die ook nog eens gezond zijn 😉

  • Saskia Hardeman

   Haha artikel staat op de planning voor volgende week!

 • Nina

  Lijkt mij erg leuk en handig, een weeklijst. Hier werk ik liefst ook met een weeklijst, ik merk dat je dan toch goedkoper uit bent. Waarschijnlijk doordat je dan efficiënter groenten en vlees koopt.

  • Saskia Hardeman

   Ja precies, ik merk het ook in de kosten. En ik doen nu ook veel minder impuls aankopen, ook zeker niet onbelangrijk 😉

 • Nesrin

  Oef zo herkenbaar…Ik zou het liefst ook met een schema werken maar helaas is dit mij nog nooit gelukt. Ik kijk graag mee Saskia kom maar op met die schema’s 😉

  • Saskia Hardeman

   Hihi, het komt er volgende week aan :D!

 • marjon

  Leuk idee!
  Ik denk ook iedere ochtend wat eten we vanavond. Vaak komen we op dezelfde gerechten uit. Dus met zo’n weekschema over eten van een ander, krijg ik mss weer nieuwe ideetjes 🙂

  • Saskia Hardeman

   Ja precies, ik merkte ook dat wij elke week weer een aantal dezelfde gerechten aten steeds. Nu wisselen wij wat meer af en mijn zoontje lijkt er ook veel beter van te eten doordat er veel meer variatie is.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.